+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

DE 4 PIJLERS VAN HET DEALERSCHAP VAN DE TOEKOMST

Net als de rest van de consumentenmarkt heeft de auto-industrie in de eerste helft van 2020 een aanzienlijke terugval gekend. Zelfs vóór het tijdperk van de sociale afstand begon de voorkeur van de consument steeds meer uit te gaan naar een meer digitale ervaring bij het kopen van een auto. Deze twee factoren samen hebben ervoor gezorgd dat de showrooms tijdelijk relatief leeg zijn.

De sector weet echter maar al te goed dat grote uitdagingen nog grotere kansen bieden. De wereldmarkt zal onvermijdelijk weer aantrekken en gretige kopers zullen weer massaal naar de dealers komen – ook al beginnen ze het proces nog steeds online. Als gevolg daarvan is de dealerervaring belangrijker geworden dan ooit tevoren, en er is meer nodig dan geweldige prijzen en incentives om de zaken om te draaien en de concurrentie voor te blijven.

Uw vermogen om klanten op een persoonlijker en emotioneler niveau te prikkelen en met hen in contact te komen, zal bepalend zijn voor uw succes in de komende maanden, en nog belangrijker, voor de loyaliteit die u de komende jaren zult weten te genereren. In dit artikel leest u de vier pijlers van de dealerervaring van de toekomst, en hoe u ze kunt inzetten om de concurrentie voor te blijven terwijl de markt sterker wordt.

Pijler #1 De ervaring moet veilig zijn

Of we het nu leuk vinden of niet, veiligheid en zekerheid zullen in de nabije toekomst de belangrijkste aandachtspunten zijn voor elke bedrijfstak – en de automobielsector vormt daarop geen uitzondering. Ja, ruime showrooms en autoterreinen zijn van nature bevorderlijk voor sociale afstand en vormen een lager risico, maar u moet nog steeds de nodige maatregelen nemen om uw klanten en uw team ervan te verzekeren dat uw bedrijf veilig is. Deze maatregelen omvatten:

 • Dieptereiniging en sanering. Wat vandaag schoon betekent, is niet wat het in 2019 betekende, en in de commerciële en werkomgevingen van vandaag is een uitgebreider niveau van sanitaire voorzieningen nodig. Er zijn diverse nieuwe en innovatieve reinigings- en sanitaire oplossingen op de markt, die speciaal zijn gemaakt voor commerciële omgevingen. Bijvoorbeeld:
  • Gezondheidscontrolesystemen – een kiosk waar klanten en personeel hun temperatuur kunnen controleren, maskers kunnen krijgen en hun handen kunnen ontsmetten.
  • LED-sanitaire verlichting – LED-lichtarmaturen die oppervlakken continu desinfecteren en tegelijk licht geven.
  • Ontsmetting met UV-licht – mobiele verlichtingseenheden die ruimten ontsmetten met UV-licht.
  • Elektrostatische sproeireinigers – reinigen en ontsmetten een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder veel moeilijk bereikbare oppervlakken, waar ziektekiemen en virussen de neiging hebben te gedijen.
  • Antimicrobiële coatingoplossingen – gebruikt na het elektrostatisch spuiten om oppervlakken zelfdesinfecterend te maken.
  • Bewaking van de luchtkwaliteit – bewaakt, meet en rapporteert de niveaus van alle ziekteverwekkers in het kubieke luchtruim van een gebied.
 • Het communiceren van beste praktijken. Deze maatregel dient een tweeledig doel: het actief bevorderen van een veilige omgeving en tegelijkertijd openlijk kenbaar maken dat u zich inzet voor veiligheid en zekerheid in uw dealerbedrijf. De beste praktijken die u zult willen delen zijn: “Houd een afstand van 2 meter aan”, “Vermijd het aanraken van uw gezicht”, “Team – was de handen vaak gedurende ten minste 20 seconden”.

Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Twee van de meest doeltreffende media voor het overbrengen van deze communicatie zijn overhead messaging en digital signage. Deze oplossingen zijn eenvoudig en efficiënt bij te werken, ze trekken onze aandacht, en zoals u in dit artikel zult leren, zijn het essentiële elementen van het dealerschap van de toekomst. Zorg ervoor dat uw veiligheids- en zekerheidscommunicatie wordt opgenomen in uw digital signage en messaging content strategieën.

Het kopen van een auto gaat voor veel klanten al gepaard met een zekere spanning, dus alles wat u kunt doen om hun bezorgdheid over de veiligheid van uw bedrijf weg te nemen, zal een lange weg gaan om vertrouwen en loyaliteit aan uw bedrijf op te bouwen.

Voor meer ideeën over veiligheid, lees Veiligheid, zekerheid en uw klantbeleving: 5 sleutels.

Pijler #2 De ervaring moet vertrouwen opbouwen

Ja, vertrouwen opbouwen is nog steeds een noodzakelijke sleutel tot succes voor autodealers. Minder persoonlijke interacties met klanten betekent dat u zich nog meer moet concentreren op een interactie die comfort en vertrouwen wekt. Vriendelijkheid, relativeringsvermogen, reactievermogen en een luisterend oor zijn essentiële kenmerken die de kopers van vandaag van uw team verwachten.

Zelfs in de huidige, gedeeltelijk afgelegen wereld van het autokopen, wordt vertrouwen nog steeds gevestigd wanneer er een persoonlijke band bestaat tussen de dealer en de koper. Wees creatief en denk goed na over hoe u de ervaring op een zinvolle manier kunt personaliseren. Bijvoorbeeld:

 • Het tonen van borden met de tekst “Welkom (koper)!” wanneer een klant binnenkomt voor zijn afspraak voor een proefrit
 • Hun favoriete muziekgenres spelen
 • De favoriete frisdrank van de klant klaar hebben staan als ze binnenkomen om papieren te tekenen

Zelfs voor de autokopers van vandaag zijn de kleine details nog steeds van groot belang om vertrouwen op te bouwen en een ervaring te creëren die ze willen herhalen.

Pijler #3 De ervaring moet opwindend zijn

Het dealership van de toekomst moet er futuristisch uitzien en aanvoelen als u klanten enthousiast wilt houden. Als meer klanten het auto aankoopproces beginnen te wijzen en hun weg klikken door uw inventaris vanuit het comfort van hun huis, waarom dan niet zorgen voor een nog meer meeslepende versie van die ervaring in uw dealerbedrijf?

Met digitale kiosken en interactieve touchscreens kunt u kopers helpen hun droomauto of -vrachtwagen met hun vingertoppen uit te tekenen. Zorg ervoor dat kopers van deze technologie op de hoogte zijn door op uw website verleidelijke call-to-action op te nemen om een afspraak te plannen om de auto van hun dromen te vinden.

Andere voorzieningen zoals dynamische videowalls in de showroom en aantrekkelijke menuborden in de serviceruimte zijn ook ongelooflijk effectieve manieren om uw dealership een wow-factor te geven – en tegelijkertijd uw nettowinst te verhogen. We zijn van nature visueel ingesteld, en digitale signalisatie trekt onze aandacht als geen ander.

Pijler #4 Maak de ervaring comfortabel

Het creëren van een gevoel van comfort is niet alleen essentieel voor het service center – het is ook een sleutel om uw klanten in een gunstige koopstemming te houden. Alles, van de zitplaatsen in de wachtruimtes en de vriendelijkheid van uw verkoopsteam tot de geuren die u gebruikt, speelt een sleutelrol om de klanten op hun gemak te houden en meer te motiveren om te kopen.

Over geur gesproken, de reden dat geur zo belangrijk is voor uw klantbeleving is de wetenschap erachter. Vanuit neurologisch oogpunt is onze reukzin het sterkst verbonden met geheugen en emotie – meer dan enig ander zintuig. Als zodanig kan het inzetten van de juiste geuren in uw dealerschap positieve herinneringen oproepen en nieuwe herinneringen creëren voor uw kopers.

Afhankelijk van uw specifieke merkervaring, kunt u kiezen voor een verkwikkende citrusgeur. Verkoopt u voertuigen van luxemodellen, dan is een meer verfijnde vanille-, lavendel- of ledergeur het meest ideaal. Zoek een gekwalificeerde geurmarketing provider om u door uw opties te leiden.

Last but not least is muziek nog steeds de sleutel tot de harten van uw klanten – vooral als het gaat om jongere kopers. Zorg ervoor dat de muziek die u speelt uw merk weerspiegelt en dat het uw doelgroep aanspreekt. Kies een ervaren provider die een grote verscheidenheid aan programma’s biedt die u onmiddellijk kunt schakelen en plannen voor elk moment van de dag.

Veiligheid, vertrouwen, opwinding en comfort. Wat morgen zal werken, verschilt niet veel van wat in de voorbije jaren werkte. Hoe u deze pijlers vandaag aanpakt, is anders – en hoe goed u dat doet, zal bepalend zijn voor uw toekomstige succes en de mate van loyaliteit die u genereert.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe u deze vier pijlers naar uw dealerbedrijf kunt brengen.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.