+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

MOOD:RETAIL

Het ontwerpen van een aangepast MUSIC-systeem voor winkels

Elke dag worden we overspoeld door een zee van lawaai. Hoewel we vaak weinig aandacht besteden aan de geluiden in onze omgeving, heeft onderzoek herhaaldelijk aangetoond dat onze hersenen zich voortdurend bezighouden met de auditieve input om ons heen. Of we het nu merken of niet, geluid is een krachtig onderdeel van onze dagelijkse ervaring – en vaak een grote invloed op onze stemming en ons gedrag – dat is de reden waarom een muzieksysteem retail een winkel zo’n effectief instrument is om klanten te binden.

Geluid heeft zelfs zo’n grote invloed op het gedrag van de consument dat veel hedendaagse retailmuziek en geluid zijn gaan opnemen als belangrijke elementen in hun ervaringsgerichte marketingstrategie. Maar de liedjes op het programma zijn niet de enige belangrijke factor. De slimste retailweten dat goede muziek moet worden aangevuld met een goed geluidssysteem voor retail. Zij beseffen dat een positieve auditieve ervaring het imago en de kernwaarden van hun merk kan helpen versterken en zelfs de aankoop van klanten kan beïnvloeden.

Dus welke elementen moeten worden overwogen bij het ontwerpen van uw retail muziek systeem? De experts van Mood Media zijn hier om te helpen met deze go-to lijst voor het ontwerpen van het perfecte geluidssysteem voor retail.

1. Denk aan uw omgeving. Zijn de vloeren bekleed of kaal? Zijn er akoestische panelen? Plafondtegels? Voordat u andere factoren gaat overwegen, moet u bekend zijn met uw omgeving – bij het ontwerpen van een geluidssysteem voor retail op maat kunnen zelfs de kleinste details een groot verschil maken. Zo zal een ruimte met betonnen vloeren en een hard plafond de neiging hebben te echoën, terwijl een ruimte met tapijt heel andere akoestische eigenschappen zal hebben.

2. Denk aan de toon en het volume. Een ouder cliënteel kan de voorkeur geven aan zachte achtergrondjazz, terwijl een jonger cliënteel bijvoorbeeld de voorkeur kan geven aan hardere, meer opzwepende indiedeuntjes. Het is het beste om duidelijk te zijn over de sfeer die u probeert te creëren, omdat dit u zal helpen bij het bepalen van het aantal en de kwaliteit van de luidsprekers die u nodig hebt bij de installatie van uw retail muzieksysteem.

3. Denk aan de technologie. Uw klanten verdienen het beste – wat betekent dat een investering in bijgewerkte technologie en apparatuur essentieel is. Niets doet meer afbreuk aan een ervaring in een winkel dan een slechte geluidskwaliteit! Zorg ervoor dat u de technologie en apparatuur kiest die de hoogwaardige ervaring weerspiegelen die u wilt creëren.

4. Overweeg de bron en de wijze van levering. Met de verschillende leveringsopties die beschikbaar zijn, zoals satelliet, streaming of internet, moet u uitzoeken wat voor u het beste is. Streaming muziekdiensten kunnen bijvoorbeeld meer flexibiliteit bieden, maar sommige aanbieders kunnen de betrouwbaarheid en continuïteit van de dienst niet garanderen. Doe wat onderzoek om te bepalen welke van de beschikbare opties uw klanten de ideale auditieve ervaring zal bieden.

5. Denk aan de verscheidenheid. Hoeveel en welk soort muziek is beschikbaar voor uw geluidsinstallatie retail? Is het makkelijk om afspeellijsten bij te werken en afwisseling toe te voegen? Dit is vooral belangrijk wanneer u een jongere doelgroep bedient – u moet ervoor zorgen dat uw geluid regelmatig kan worden vernieuwd om tegemoet te komen aan de veranderende interesses van uw cliënteel.

6. Overweeg aanvullende opties. Biedt uw ontwerper of dienstverlener de mogelijkheid om merkberichten op te nemen? Hoe zit het met speciale promoties of seizoensgebonden opties? Aangepaste aankondigingen of promoties kunnen het gedrag van klanten sterk beïnvloeden, dus zorg ervoor dat uw geluidssysteem geschikt is voor berichten in retail winkel.

Proftip: Geïnteresseerd in streaming muziekdiensten? Bekijk Mood Mix, onze StreamingPlus™ oplossing speciaal ontworpen voor bedrijven.

7. Denk aan de toekomst. Uw retail maat gemaakte geluidssysteem moet duurzaam zijn. U moet niet alleen investeren in apparatuur van hoge kwaliteit – u moet ook rekening houden met de behoefte aan voortdurende ondersteuning. Hoe moeilijk is het om het systeem of de muzikale selecties te updaten? Zorgt uw ontwerper voor een voortdurende klantenservice of onderhoud? Vooruitkijken zal u helpen toekomstige problemen te voorkomen.

Deze vragen zijn essentieel om de winkelervaring van uw klanten te verbeteren met de juiste geluiden en muziek. Het ontwerpen van een op maat gemaakt geluidssysteem voor retail stelt u in staat een auditieve ervaring te creëren die uw merkimago versterkt en uw unieke klantenkring aanspreekt.

Neem contact op met de experts van Mood Media voor meer informatie over het creëren van het ideale geluidssysteemretail uw bedrijf. Wij helpen u uw opties te verkennen en een in-store geluidservaring te creëren die de juiste sfeer creëert, elke keer weer!

Download dit artikel

 

VERHEF DE KLANTERVARING MET ONS

Kies het juiste retail voor uw merk en uw budget. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen!

 

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.