+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

MOOD:SCENT

GEURMARKETING ONDERZOEK

Wist je dat onze reukzin de sterkste is van de vijf zintuigen? Het is waar. Er is zelfs een overvloed aan geurmarketingonderzoek dat de kracht en impact ervan aantoont in een verscheidenheid van zakelijke omgevingen. In dit artikel vatten we enkele van de meest pertinente statistieken samen en verklaren we een beetje van de wetenschap achter Geurmarketing. Aan het einde van de training zult u beter begrijpen hoe u geurmarketing effectief kunt inzetten in uw bedrijf.

DE INFOGRAFIEK VAN DE GEUR KRIJGEN

Klik hieronder om deze statistieken in een afdrukbare infografiek te downloaden.

GEUR EN COGNITIE

De reukzenuw regelt onze reukzin, en is rechtstreeks verbonden met het deel van de hersenen dat herinneringen en emoties controleert. Zo beïnvloedt geur de stemming, de concentratie, het geheugen en de emotie. Het is zelfs zo dat 75% van alle emoties die elke dag worden gegenereerd, het gevolg zijn van geuren, en daarom hebben we 100 keer meer kans om ons iets te herinneren wat we ruiken dan iets wat we zien, horen of aanraken. Aanvullend geurmarketingonderzoek toont aan dat de stemming met 40% verbetert na blootstelling aan aangename geuren.

International Flavors & Fragrances, Inc. heeft een zelf in te vullen kwantitatieve methode ontwikkeld om subjectieve stemmingsveranderingen te meten die door geuren worden opgeroepen. Zij ontdekten dat acht belangrijke factoren van de stemming door geuren worden beïnvloed, waaronder: irritatie, stress, depressie, apathie, verhoging van het geluksgevoel, sensualiteit, ontspanning en stimulatie.

Uit een studie van het Sense of Smell Institute blijkt dat terwijl de visuele herinnering aan beelden na drie maanden tot ongeveer 50% daalt, mensen zich geuren na een heel jaar met 65% nauwkeurigheid herinneren. Zo blijkt ook uit een studie van de Rockefeller University dat we ons op korte termijn slechts 1% herinneren van wat we aanraken, 2% van wat we horen, 5% van wat we zien, 15% van wat we proeven en 35% van wat we ruiken.

Deze statistieken zijn slechts een paar van de vele redenen waarom mensen zich van nature aangetrokken voelen tot geuren in de producten die we kiezen en in onze dagelijkse omgeving.

VOORDELEN VOOR BEDRIJVEN

Geurmarketing blijft een groeiende trend die doeltreffend is in zakelijke omgevingen. Wat kan geur voor uw bedrijf betekenen?

Waarde opbouwen. Klanten zullen geparfumeerde ruimten eerder als duur en luxueuzer beschouwen. Uit een studie van Nike bleek bijvoorbeeld dat geurmarketing bij 84% van de proefpersonen een positieve invloed had op de aantrekkelijkheid van schoenen, en die klanten waren bereid om in geurende omgevingen 10-20% meer te betalen voor producten die zij begeerden.

Verhoog de verblijfstijd van de klant. Klanten blijven gemiddeld minstens 15 minuten langer op locaties met een geuroplossing. Geurmarketingonderzoek toonde aan dat Samsung shoppers de werkelijke winkeltijd met 26% onderschatten en drie keer meer productcategorieën bezochten wanneer ze werden blootgesteld aan thematische geuren. Een aanvullende studie in een casino toonde aan dat de inkomsten van speelautomaten in geparfumeerde zones met 45% toenamen, en dat de verblijftijd met 40% toenam. gebieden zonder geur.

Verbetering van de productiviteit en tevredenheid van werknemers. Een Japans bedrijf ontdekte dat lavendel en jasmijn de stress van data entry operators verminderden, terwijl een citroengeur de productiviteit tot 54% verhoogde.

Een thema of product promoten. Geur kan karakter geven aan een thema-omgeving, klanten helpen te “ontsnappen” naar een andere plaats, of een product promoten. Bijvoorbeeld: Een bekende nachtclub in Londen verdubbelde de verkoop van een bepaald Malibu drankje door een kokosgeur in de atmosfeer te brengen.

GEURMARKETING VOORDELEN IN DE GEZONDHEIDSZORG

Onderzoekers hebben ontdekt dat het gebruik van geurstoffen kan helpen angst bij patiënten te verminderen. Vanille kan bijvoorbeeld claustrofobie in MRI-faciliteiten verminderen, patiënten kalmeren vóór een operatie of tandartsbezoek, en kan annuleringen van patiënten beperken.

Het neutraliseren van onaangename geuren voor patiënten met een verhoogd reukvermogen zal ook kalmeren en troosten. Citrusvruchten geven een oppepper en helpen angst te verlichten.

In een Amerikaans onderzoeksforum ervoeren patiënten die werden blootgesteld aan een zoete vanilleachtige geur 63% minder algemene angst dan degenen die er niet aan werden blootgesteld. Geur kan niet alleen stress verminderen, maar kan ook onze slaap beïnvloeden. Pepermunt kan de hersenen stimuleren en zo de slaap verstoren. Heliotropine, daarentegen, een vanilleachtige geur, kan de hersenen ontspannen en de slaap bevorderen.

CASE STUDY: CELEBRATION HEALTH

Celebration Health, de zorginstelling van Florida Hospital in Disney’s stad Celebration, had een ernstig probleem met patiënten die MRI-afspraken op het laatste moment afzegden. Deze annuleringen konden niet tijdig worden opgevuld en zouden uiteindelijk tot inkomstenderving leiden. Het ziekenhuis was op zoek naar een oplossing om deze annuleringen te helpen verminderen.

Dus werd Celebration Health creatief. Zij doopten hun MRI-afdeling om tot “Seaside Imaging” en veranderden deze in een ontspannende omgeving met strandthema. Er werden strandmuurschilderingen aangebracht op de muren in de wacht- en kleedkamers en de stoelen werden vervangen door houten schommelstoelen en opvouwbare loungestoelen. Zelfs de MRI-machine zelf was omgetoverd tot een groot zandkasteel. Mood Media leverde geuren in strandthema om deze revolutionaire aanpak te completeren. Het resultaat – een vermindering van 50% in annuleringen.

Wilt u de kracht van geurmarketing in uw bedrijf benutten? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over prijzen en pakketopties.

U kunt ook deze pagina bezoeken voor meer informatie.

KOM IN CONTACT MET ONS

Maak gebruik van de kracht van geuroplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.