+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

SAN FRANCISCO – 1 december 2020 — Vector Capital, een toonaangevend private equity-bedrijf dat gespecialiseerd is in transformatieve investeringen in gevestigde technologiebedrijven, heeft vandaag een definitieve overeenkomst aangekondigd voor de overname van Mood Media, de wereldleider in in-store media-oplossingen om de klantervaring te verbeteren. Volgens de overeenkomst zal Vector Capital een aanzienlijke aandeleninvestering doen in de activiteiten van Mood Media, en de bestaande kredietverstrekkers van het bedrijf, inclusief de onderlinge fondsen en rekeningen die worden beheerd door HPS Investment Partners, LLC, zullen Mood Media blijven ondersteunen met een nieuwe kredietlijn op sluiten.

Het in Austin gevestigde Mood Media biedt retail-, mode-, restaurant-, gezondheids-, horeca- en consumentenmerken wereldwijd beeld-, geluid-, geur-, social- en systeemoplossingen die zijn ontworpen om een sterkere emotionele band te creëren tussen merken en consumenten. Het bedrijf bereikt dagelijks meer dan 150 miljoen consumenten op meer dan 500.000 abonneelocaties in meer dan 100 landen over de hele wereld.

“Vector Capital heeft een lange staat van dienst in het bouwen en laten groeien van wereldwijde technologiebedrijven”, zegt David Hoodis, CEO van Mood Media. “We kijken ernaar uit om gebruik te maken van hun branche-expertise en uitgebreide operationele capaciteiten terwijl we ons productaanbod blijven verbeteren om toonaangevende merken te helpen klanten te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat we, met het geweldige Mood Media-team en de steun van Vector, nog onze beste dagen voor de boeg hebben.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Mood Media, die een wereldwijde, marktleidende aanwezigheid heeft opgebouwd en een bewezen staat van dienst heeft in het verbeteren van de klantervaring voor de meest veeleisende klanten in de detailhandel, mode, horeca, gastvrijheid en gezondheidszorg”, aldus David. Fishman, directeur van Vector Capital. “We zijn ervan overtuigd dat onze kapitaalsteun op lange termijn Mood Media in staat zal stellen te investeren in de technologische initiatieven en acquisities die Mood verder zullen differentiëren en onze productvisie zullen versnellen.”

“Mood Media heeft een indrukwekkend managementteam en een gemotiveerd personeelsbestand dat het wereldwijde platform, het brede basisklantenbestand en het sterke bedrijfsmodel ondersteunt”, voegt Sandy Gill, Principal bij Vector Capital, toe. “We kijken ernaar uit om met Mood Media samen te werken in de volgende groeifase en het leiderschapsteam van het bedrijf te helpen zijn ontwikkeling te versnellen door zowel organische initiatieven als strategische acquisities.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 worden afgerond.

Paul Hastings LLP adviseerde Vector Capital bij deze transactie. PJ SOLOMON trad op als financieel adviseur en Milbank LLP trad op als juridisch adviseur van Mood Media.

Over Vector Capital
Vector Capital is een toonaangevende wereldwijde private equity-onderneming die gespecialiseerd is in transformationele investeringen in gevestigde technologiebedrijven. Met meer dan $ 3 miljard aan kapitaal onder beheer, werkt Vector actief samen met managementteams om nieuwe financiële en zakelijke strategieën te ontwikkelen en te implementeren die de concurrentiepositie van bedrijven aanzienlijk verbeteren en de waarde voor werknemers, klanten en alle belanghebbenden vergroten. Ga voor meer informatie naar: http://www.vectorcapital.com.

Over Mood Media
Mood Media is ‘s werelds toonaangevende bedrijf voor in-store mediaoplossingen dat zich toelegt op het verbeteren van de klantbeleving. We creëren grotere emotionele verbindingen tussen merken en consumenten door de juiste combinatie van beeld-, geluid-, geur-, social- en systeemoplossingen. Wij bereiken elke dag meer dan 150 miljoen consumenten via meer dan 500.000 klantlocaties in meer dan 100 landen over de hele wereld. Klanten van Mood Media zijn bedrijven van elke omvang en in alle sectoren, van ‘s werelds bekendste retailers en hotels tot fastfoodrestaurants, lokale banken en duizenden kleine bedrijven. Ga voor meer informatie naar: www.moodmedia.com.

Contactpersonen:
Voor Vector Capital:
Nathaniel Garnick / Grace Cartwright
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170

Voor Mood Media:
Caroline Traylor / Directeur PR & Communicatie
[email protected]
(210) 365-8761