+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

De Retail Technology Show 2024: Belangrijkste hoogtepunten en inzichten

De Retail Technology Show markeert een spannende datum op de kalender voor professionals in de retailsector. Het biedt een fantastisch inzicht in de tools en oplossingen die gericht zijn op het verbeteren van de Klantbeleving, het verhogen van de efficiëntie en het stimuleren van de verkoop. Er zijn ook inspirerende sprekers en lezingen die begeleiding, ondersteuning en advies bieden bij alle aspecten van het leveren van een superieure beleving voor consumenten in retail en hospitality.

Het wordt bezocht door meer dan 12.000 senior professionals uit de retail en meer dan 400 innovatieve technologieleveranciers. Het is een kans om groeiplannen nieuw leven in te blazen en in contact te komen met changemakers om onze service aan klanten en partners te innoveren, ontwikkelen en optimaliseren.

Wat waren volgens ons team de belangrijkste hoogtepunten om mee te nemen na twee schitterende dagen op Olympia in Londen?

Media ontwikkelingen retail

Het was opwindend om de nieuwsgierigheid en de buzz rond de ontwikkelingen in Retail Media Networks op het evenement te zien. Deze reclamenetwerken wekken de nieuwsgierigheid van retailers omdat ze anticiperen op de steeds grotere invloed ervan op hun merkstrategieën.

Het gesprek over het te gelde maken van audio- en videoplaatsingen in winkels inspireert retailers om de kracht van audiovisuele oplossingen te benutten en hun netwerk uit te breiden om een nieuw inkomstenkanaal te creëren. Dit verbetert ook de verscheidenheid, kwaliteit en creativiteit van de output met verschillende merken, stijlen en content. Dit werkt vooral goed in omgevingen met hoge volumes, maar wordt nog steeds op afstand gehouden door luxemerken. De wens om exclusief over te komen beperkt de uitbreiding van mogelijkheden om geld te verdienen bij luxemerken, maar sluit zeker niet alle beschikbare mogelijkheden uit.

Het combineren van audio met visuele elementen kan de zintuigen nog meer prikkelen, emotionele reacties opwekken en de consument als nooit tevoren onderdompelen in een merk en zijn producten. De kracht van retail medianetwerken creëert een retail omgeving die alle hoogtepunten samenbrengt die hieronder worden beschreven, en spannende gesprekken die gonsden rond de Retail Technology Show.

Consumentenbewustzijn

Onderschat nooit de kracht van consumentenkennis! Meer dan ooit worden consumenten ongelooflijk bewust, slimmer en veeleisender. Het dwingt alle aanbieders in de technologiesector om hun spel te verbeteren en een consumententraject te creëren dat naadloos en efficiënt is.

Hoe kunnen we het proces eenvoudiger, sneller en gestroomlijnder maken? Hoe maken we snellere verbindingen voor de klant: en hoe dompelen we ze dieper onder in het merk of de beleving? Merken moeten voorop lopen met de technologische vooruitgang en gebruik maken van de nieuwste en beste digitale oplossingen zoals LED, bewegingssensoren, haptische feedback en nog veel meer om ervoor te zorgen dat ze meer leveren dan ze kunnen bieden. Dit gaat over het waarderen van de kennis, wensen en eisen van de consument en het transformeren van de digitale en fysieke retail omgevingen om een beleving te genereren die de stijgende verwachtingen overtreft.

De menselijke aanraking

Natuurlijk waren er talloze gesprekken over de verbeteringen in technologie en kunstmatige intelligentie op het evenement. Het blijft echter heel duidelijk dat een menselijk element noodzakelijk is op het niveau van de consument. Om technologie met emotie te verbinden, moeten we nog steeds een menselijk tintje aan de digitale beleving toevoegen voor een naadloze reis online en offline.

In een winkelomgeving speelt technologie een grote rol in een meeslepende, aantrekkelijke sfeer, maar het zijn de winkelcollega’s zelf die empathie en begrip kunnen bieden buiten het digitale domein. Technologie inzetten om tijd vrij te maken voor collega’s om deze beleving te bieden, is de sleutel tot het verbeteren van de klanttevredenheid, de gemeenschap en de verbinding die ze zoeken.

Bovendien benadrukt dit het belang van het geluk en het behoud van werknemers. Oplossingen zoals back-office digital signage die werknemers en voordelen of muziekaanvragen en -keuzes onder de aandacht brengt, is een briljante manier om de betrokkenheid van werknemers te vergroten. Digital signage kan ook worden gebruikt als een directe link van het hoofdkantoor naar de mensen op de werkvloer met aankondigingen, updates en nieuws. Dit creëert een cultuur van transparantie en respect waarin werknemers zich erkend en gewaardeerd voelen. Dit leidt tot een betere service voor de klant.

Wat is de volgende stap voor de Retail Technology Show?

De omvang en reikwijdte van de Retail Technology Show blijft elk jaar groeien, met meer merken, meer technologie, meer sprekers en meer interacties dan ooit tevoren! Met dit in gedachten is het evenement de huidige Londense Olympia locatie ontgroeid en verhuist het volgend jaar naar Londen ExCeL. Het evenement wordt gehouden op 2 en 3 april 2025 en we kijken ernaar uit om opnieuw in contact te komen met klanten en partners. Meer delen over de opwindende ontwikkelingen in retail, technologie en de beleving van de consument is waar het bij Retail Technology Show allemaal om draait en we kijken ernaar uit om samen te werken om onze industrie verder te vieren en te laten groeien.