+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

INTERNATIONALE VROUWENDAG BIJ MOOD MEDIA

Internationale Vrouwendag is een dag om de culturele, politieke en sociaaleconomische verwezenlijkingen van vrouwen over de hele wereld te vieren, maar als onderdeel van onze reeks Women of Mood wilden we weten wat deze speciale dag precies inhoudt voor onze vrouwelijke werknemers. Of het nu door middel van kunst, muziek of zelfs een krantenkop is, wij vroegen vrouwen bij Mood wat voor hen het beste Internationale Vrouwendag vertegenwoordigt.

Wat vat Internationale Vrouwendag voor jou samen?

Laura Matei
Supervisor, OTC Client Resolution Team

Dit schilderij is voor mij de perfecte weergave van de geest van een vrouw. Lady Spring rust met haar hoofd in haar hand, moe na het vernieuwen, heruitvinden en terugbrengen van leven op aarde, maar nog steeds met een glimlach op haar gezicht, kleuren stralend. De kunstenares, Dorina Costras, is een Roemeense vrouw die in Frankrijk woont en haar werk vibreert van gevoelens en emoties. Ik bewonder haar voor het vechten om haar stem te vinden in de kunstwereld.

QUARTZ

Een deal die Spanx waardeert op 1,2 miljard dollar werd gesloten door een vrouwenteam

Jaime Bettencourt
Senior VP, North America and Global Services Sales

Voor mij zou het de krantenkop moeten zijn dat CEO Sara Blakely, die Spanx in 2000 met slechts 5.000 dollar begon en in 2012 ‘s werelds jongste self-made miljardair werd, aan de deal werkte met een volledig vrouwelijk team onder leiding van Blackstone-directeur Ann Chung. De bedrijven zeiden dat zij ook van plan zijn een raad van bestuur van 100% vrouwen in te stellen.

Laura Radu
Mood International Billing and Disputes Supervisor

Deze foto is genomen in Zanzibar, Afrika. Ik was daar om de kinderen in een klein dorp dat geen toegang had tot elektriciteit, water, voedsel, kleding of onderwijs te helpen.

Waarom het voor mij voor Internationale Vrouwendag staat? Het maakt niet uit waar ter wereld wij ons bevinden, wij zijn allemaal vrouwen en het is ons doel elkaar te helpen en te steunen. Deze meisjes waren zich niet bewust van de wereld buiten hun dorp, maar ik ben ervan overtuigd dat ik na onze tijd samen ten minste de nieuwsgierigheid heb geprikkeld om meer van de wereld te willen ervaren. Misschien worden ze op een dag geweldige machtige vrouwen die de wereld zullen regeren.

Raluca Constantinescu
Director of AR Europe

Dit is Sofia Scarlat en dit is een foto die is genomen tijdens haar deelname aan een TEDx-evenement in 2019, toen ze net 17 jaar oud was.

Zij studeert momenteel aan de universiteit van Stanford en leidt de enige organisatie voor gelijkheid van vrouwen en mannen voor tieners in Roemenië. Sofia wil tieners een platform bieden om te pleiten voor gelijke kansen.

Nu ik haar toespraak heb gehoord en de concrete acties zie die worden ondernomen om de gemeenschap positief te beïnvloeden en zij, die optreedt als stem voor haar generatie, zegt het mij alleen maar dat de wereld beter wordt. En dat de generaties die komen alleen maar zullen bouwen aan een betere toekomst en dat echt, één stem een enorm verschil kan maken. En dat is iets om te vieren.

Leeanne Snow
Manager Customer Experience

Ik keek onlangs naar “I Am Woman: The Helen Reddy Story.” Haar lied werd de anthem voor vrouwen in alle lagen van de bevolking. Ik was een jong meisje tijdens de krachtige “Vrouwenbeweging” in de jaren 70. De woorden van dit lied werden het themalied voor wat vrouwen probeerden te bereiken. En het maakt nog steeds een statement vandaag. Vrouwen hebben de afgelopen 50 jaar grote vooruitgang geboekt. Vandaag de dag hebben wij veel meer vrouwelijke rolmodellen dankzij de inspanningen van degenen die zich hebben ingespannen om veranderingen teweeg te brengen in de manier waarop vrouwen zowel op het werk als thuis werden behandeld.

Norilynn O’Neill
Director FP&A

Vrouwen doen het allemaal – zelfs nu de sociale normen en verwachtingen van vrouwen voortdurend veranderen, in plaats van het ene ding voor het andere te ruilen, stapelen de taken zich op en krijgen we het voor elkaar. Het enige wat ontbreekt op deze foto is dat ik niet vergeet te douchen!

Andreea Mocanu
Client Support Supervisor

We kunnen altijd meer gelegenheden gebruiken om de heel speciale vrouwen in ons leven te vieren. Ik ben zo dankbaar dat mijn moeder een leidende kracht in mijn leven is. De eerste vrouwelijke leider in mijn leven en mijn held.

“We Can Do It!” poster door J. Howard Miller, 1943. [Afbeelding: Wiki Commons]

Layla Evans
Sr. Director, Digital Marketing

Als ik me goed herinner, was de eerste keer dat ik deze poster zag, in mijn vroege tienerjaren. Later tijdens mijn studie werkte ik in een galerie voor vintage posters en daar verkochten we soortgelijke Russische constructivistische propagandaposters met gespierde vrouwen als Rosie, het ‘klinknagermeisje’ van Westinghouse, zoals ze bekend staat. Dit beeld zegt heel direct en zelfverzekerd: ja, ik ben een vrouw en ik ben sterk en bekwaam. Als jonge vrouw, resoneerde Rosie’s krachtige beeld met mij. Ze moedigde de kracht van vrouwen aan en hoe anderen je ook zien, beoordelen of welke beperkingen vrouwen op de werkvloer ook hebben – dat mag je er niet van weerhouden je dromen na te jagen. Rosie staart terug en zegt ‘you got this’.

Katrina Lake, oprichter en CEO van Stitch Fix, houdt haar zoontje van 14 maanden vast tijdens de beursgang van het bedrijf, met dank aan CNN Business (Bron)

Zinnia Salcedo
Enterprise Account Director

Deze foto ging viral voor een reden. In 2017 hield Katrina Lake, oprichter en CEO van Stitch Fix, haar 14 maanden oude zoon vast bij de beursgang van het bedrijf en brak ze records als self-made vrouwelijke miljardair. Zij maakt ook deel uit van een kleine groep van slechts ongeveer 20 vrouwen die ooit de bedrijven die zij hebben opgericht naar de beurs hebben gebracht. Als werkende moeder van een tweejarige in een zakelijke ontwikkelingsfunctie, was ik zo geïnspireerd om deze voorstelling van succes en leiderschap van een vrouwelijke oprichter te zien. Sindsdien brak Whitney Wolfe Heard, CEO van Bumble, haar record als jongste vrouw die een bedrijf naar de beurs bracht, met haar één jaar oude zoontje aan haar zijde tijdens de IPO. Deze foto en dit nieuws inspireren en herinneren ons eraan dat er geen grenzen zijn aan hoe leiderschap er vandaag kan uitzien.

[Image Credit: Yousuf Karsh, 1956]

Joanna Luke
VP, Legal International

Vrouwen dragen soms het gewicht van de wereld, door kinderen op te voeden, door het leven te beheren, door verplichtingen thuis, door bejaarde familieleden te ondersteunen, door een carrière te hebben. Ze zijn fenomenaal, maar aan het eind van de dag, is het enige dat telt dat ze gelukkig zijn. Ik heb horen zeggen dat we maar zo gelukkig zijn als ons minst gelukkige kind. Ik denk liever dat onze kinderen zich voeden met ons geluk en als we hen laten zien dat we vertrouwen hebben in ons kunnen, blij zijn met onze keuzes en trots zijn op wat we bereikt hebben, kan het niet ver misgaan.