+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

FRYDAY
CASE STUDY

OVER FRYDAY

FRYDAY creëert een evolutie onder de fastfoodketens en groeit in aanwezigheid en prestige in heel Roemenië. Het is het enige fastfoodrestaurant dat het eten bakt in pindaolie, een aromatische olie die zeer wordt gewaardeerd door gastronomen en chef-koks over de hele wereld. Daarnaast is FRYDAY het enige concept in de QSR-branche dat werkt met rundvlees van Roemeense Angus, wat zorgt voor een ongelooflijk lekker en sappig hamburgerrecept.

Vanaf het tweede kwartaal van 2024 heeft het merk 11 restaurants in Roemenië en breidt het snel uit.

“Van content- tot project management, onze samenwerking is transparant en wederkerigheid is een gemeenschappelijk woord in onze dagelijkse wervelwind van uitdagingen.

Bedankt, Mood Media!”

– Lucian Florea – CEO & Oprichter, FRYDAY Roemenië

DOELSTELLING

De bedrijfsstrategie van FRYDAY is om het eerste Roemeense merk te worden dat concurreert binnen de ‘hall of fame’ van internationaal bekende QSR-merken die momenteel actief zijn op de lokale markt. De strategie is snelle expansie en nieuwe locaties openen snel binnen een tijdsbestek van slechts een paar maanden. FRYDAY was op zoek naar een betrouwbare mediapartner die de taak vanuit meerdere perspectieven op zich kon nemen en hun snelle ontwikkeling kon ondersteunen. Van operations, logistiek en robuuste hardware tot plug’n’play-oplossingen, gebruiksvriendelijke platforms en specifieke installatievereisten – Mood Media werd gevraagd als de ideale partner om deze complexe experientiële marketingstrategie te leveren.

OPLOSSINGEN

Door samen te werken met FRYDAY en ons team volledig onder te dompelen in het merk, de strategie, waarden en visie, was Mood Media in staat een oplossing te ontwikkelen die bestond uit visuele, audio- en geuroplossingen om een eigentijdse, digitale klantbeleving te creëren in de FRYDAY restaurants.

DIGITAL SIGNAGE

De digitalisering van de FRYDAY restaurants beantwoordt aan meerdere behoeften. Door middel van creatieve en aantrekkelijke digital signage kan FRYDAY klanten op de hoogte houden, de aandacht vestigen op stergerechten en een wow-factor creëren. De signage helpt ook om de merkbekendheid te vergroten en biedt ondersteuning aan werknemers. Mood Media ontwierp, installeerde en configureerde de hardware en software voor meerdere zones binnen en buiten de restaurants, waaronder digitale menuborden, Video Walls, infopunten, prijslijsten, Drive-Thru menuborden, BuildUp schermen en zelfs een Junior Meal scherm voor de kinderhoek!

CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

Het beheren van een dergelijke complexe systeemarchitectuur vereist een robuust content management systeem dat schaalbaar is en personalisatie voor elke zone mogelijk maakt met unieke content die tijdig kan worden ingezet. Het Mood Media Harmony platform maakt content management, video player monitoring en scheduling voor elk scherm en elke zone mogelijk. We hebben in alle restaurants ruim 100 Harmony-spelers geïnstalleerd die gelijktijdig vanuit één platform worden beheerd.

BRANDED MUZIEK

Het merk wilde graag een ander geluid dan de traditionele beleving van fastfoodrestaurants; te veel gebruikte en veel voorkomende muziekstijlen zoals pop of commerciële hits werden vermeden. Mood Media ontwikkelde een uniek muziekprogramma met een diepe elektronische housevibe, waarbij remixen en instrumentale tracks werden gebruikt voor een verrassende lounge- en beachhouse sfeer.

GEURMARKETING

Mood Media installeerde ook geurmachines in sommige restaurants om een frisse geur in de ruimte te creëren. Traditioneel is de geur in een fastfoodrestaurant iets organisch van de ruimte en het werk erin, maar met een op maat gemaakte geuroplossing kan FRYDAY de geur in elke ruimte precies afstemmen op de beleving van de klanten.

De gekozen geur heeft gastvrije tonen van witte thee, heldere citrus, tijm, jasmijn en subtiele amber. Het ruikt alsof je door een weiland vol witte bloesem en wilde tijm dwaalt!

HARDWARE

De hardwarearchitectuur is vrij complex voor een installatie van deze omvang, met een groot aantal audio- en videosystemen. Schermen, muurbeugels, plafondbeugels en luidsprekers moesten allemaal worden gezocht, getest en geïnstalleerd. Voor de ruimtes buiten het restaurant zelf werden drive-thru specifieke devices gebruikt die beter geschikt zijn voor de buitenomgeving en het gebruik.

RESULTATEN

Het ondernemen van een project van deze omvang is geen sinecure. Het is echter een geweldige reis geweest voor ons team om nauw samen te werken met de mensen binnen het merk FRYDAY en hen te helpen verder te gaan met hun gedurfde visie voor de komende maanden en jaren. We kijken uit naar hun snelle groei en ongetwijfeld succes in Roemenië en hopelijk daarbuiten.

“Voor ons is de samenwerking met Mood Media niet alleen een eenvoudig partnerschap, maar een strategische ontwikkelingsbeslissing naast een bedrijf dat onze behoeften begrijpt en voldoet aan onze strenge eisen voor zowel hardwarekwaliteit als vakmanschap, uitgevoerd met grote zorg en professionaliteit.”

Lucian Florea – CEO en oprichter FRYDAY Roemenië

VERBETER DE IN-STORE KLANTBELEVING

Verbeter de beleving en krijg de gemoedsrust die je verdient met Mood. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.