+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

MOOD:MUSIC

Strategie achter muziekbranding

Muziek is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. In feite infiltreert het subtiel in de meeste momenten van onze dag – van jazz in de lift tot de nieuwste jingle in de koffieshop. De beste marketeers begrijpen dit en weten hoe de muziek op de achtergrond kan worden gebruikt om de stemming, het koopgedrag en de merkperceptie van de klant te beïnvloeden. Kortom, muziek voor zaken is belangrijk. Heel veel.

De strategie achter de toepassing van deze concepten wordt music branding genoemd. Of we het nu willen toegeven of niet, music branding heeft een enorme invloed op onze perceptie van een merk, en ook op onze keuze om er iets mee te doen. Music branding helpt een bedrijf of organisatie zich te onderscheiden van de massa. Het zorgt ook voor en versterkt een persoonlijke relatie met een bedrijf of organisatie door een beroep te doen op de Essentiële E’s – emoties, ervaringen, betrokkenheid en exclusiviteit.

EMOTIES

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat het aankoopgedrag van de meeste klanten wordt beïnvloed door emoties. Combineer dat concept met de wetenschap dat muziek een van de meest effectieve emotionele aanstokers is en je hebt de belangrijkste drijfveer achter music branding ontdekt.

Denk er eens over na – als u klanten wilt binden, is het logisch dat u uw merk koppelt aan de muziek die uw publiek aanspreekt. Door uw merk te associëren met muziekselecties die uw kernwaarden en -doelstellingen versterken, brengt u uw bedrijf emotioneel op één lijn met gelijkgestemde klanten en creëert u de emotionele band die pleitbezorger, betrokkenheid en merkentrouw stimuleert.

EXPERIENCES

De meest succesvolle merken verkopen niet langer producten of diensten. Ze verkopen ervaringen. Interactie met een merk geeft de klant sensaties of herinneringen die hij elders niet kan krijgen – een unieke individuele en gepersonaliseerde ervaring. Effectief ervaringsontwerp betrekt de klant op zoveel mogelijk niveaus, en muziek is een essentieel element van dat engagement.

Een goed ervaringsgericht ontwerp houdt rekening met auditieve prikkels, en muziekbranding is een essentieel element van dat ontwerp. Zou de klant bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een high-end spa waar alleen harde heavy metal wordt afgespeeld of ook aan een spa waar een ontspannende soundscape wordt gespeeld? De zorgvuldige selectie van merkmuziek zal de sfeer voor uw omgeving bepalen en waarde toevoegen aan de klantenervaring – en goede ervaringen inspireren tot terugkerende zaken.

ENGAGEMENT

In deze door reclame overspoelde tijden is klantenbetrokkenheid de nieuwe norm geworden voor succesvolle marketing en communicatie. Om een actieve betrokkenheid te stimuleren, moeten bedrijven communiceren op een manier die relevant is voor hun publiek – en daarom kan branding van muziek een krachtig instrument zijn. Wanneer muziek strategisch wordt toegepast, kan het een essentieel onderdeel worden van de interactie tussen klant en merk. Branding van muziek kan met name een cruciale rol spelen in de betrokkenheid bij sociale media door gesprekken en dialogen op gang te brengen die uw positieve merkimago bevorderen.

Mood Digital Signage

EXCLUSIVITEIT

Niets geeft klanten meer het gevoel gewaardeerd te worden dan toegang tot exclusieve extraatjes zoals kortingen, speciale aanbiedingen of bonussen. Music branding stelt u in staat exclusieve, merkspecifieke content te genereren voor verspreiding onder trouwe klanten en pleitbezorgers. Kortom, music branding is een essentieel onderdeel van de hedendaagse marketingstrategie. Wanneer muziek doelgericht wordt toegepast, kan het een krachtig middel zijn om in-store en offline betrokkenheid bij uw klanten te stimuleren.

Als u meer wilt weten over hoe u relevant kunt blijven, de band met uw klanten kunt aanmoedigen en hun loyaliteit kunt verbeteren door het gebruik van merkmuziek, neem dan vandaag nog contact op met de experts van Mood Media.

Download dit artikel

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.