+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

GEURMARKETING INZETTEN VOOR EEN BETERE PATIËNTENERVARING

Geurmarketing wordt algemeen toegepast in een verscheidenheid van consumptiegoederenindustrieën, maar dit instrument is vooral nuttig in de gezondheidszorg. Het is geen mysterie dat geur het sterkste zintuig is dat verbonden is met geheugen en emotie. Daarom maken zorgverleners van alle soorten en maten gebruik van geurmarketing om de ervaring van de patiënt op verschillende manieren te verbeteren:

  • Angst bij patiënten, bezoekers en personeel verminderen

  • Roept positieve emoties en herinneringen op; verbetert het ophalen van herinneringen

  • Induceren van slaap en verbeteren van de slaapkwaliteit

  • Eetlust opwekken Creëert een positieve, hygiënische indruk

In dit artikel gaan we dieper in op de wetenschap achter de voordelen van geurmarketing in de gezondheidszorg en leggen we uit hoe u de beste oplossing kunt vinden voor uw behoeften en budget.

DE WETENSCHAP ACHTER GEURMARKETING IN DE GEZONDHEIDSZORG

Zoals
Geurmarketing Onderzoek
leert ons dat de reukzenuw onze reukzin regelt, en rechtstreeks verbonden is met het deel van de hersenen dat herinneringen en emoties controleert. In feite wordt 75% van de emoties die we dagelijks opwekken – zowel positieve als negatieve – rechtstreeks beïnvloed door onze reukzin. Als zodanig kunnen specifieke geuren specifiek gedrag en gevoelens opwekken. Bijvoorbeeld:

 • Vanille kan zeer effectief zijn bij het verminderen van angst en claustrofobie in MRI-faciliteiten. Het kan ook helpen patiënten te kalmeren voor medische operaties en tandheelkundige ingrepen, en is ook effectief bij het kalmeren van bewoners van instellingen voor begeleid wonen.

 • Citrusgeuren kunnen ook stemmingen verbeteren, angsten verlichten en de concentratie stimuleren. Daarom gebruiken veel kantoren citroengeuren om de productiviteit van de werknemers te verhogen en het aantal fouten te verminderen. Een studie in Japan toonde aan dat de aanwezigheid van citroengeuren hielp om het aantal toetsenbordfouten met meer dan 50% te verminderen.

 • Lavendel kan een afname van angst en een toename van cognitieve functies bevorderen, zoals blijkt uit een studie uitgevoerd op de J. Medical Association in Thailand. Het is ook zeer geschikt om een toestand van rust te bevorderen en slaap op te wekken.

 • Pepermunt en kaneel kunnen een stimulerend effect hebben. Kaneel kan gevoelens van euforie opwekken, terwijl het ook het geheugen en de aandachtspanne verbetert.

 

SOORTEN VERSTUIVERS

Er is een ruime keuze aan geuroplossingen, maar niet alle geuroplossingen zijn geschikt voor gebruik in een zorginstelling. Zo zijn bijvoorbeeld huisolieverspreiders niet ontworpen voor commercieel gebruik, en uiteindelijk duurder en veel minder effectief dan een geurverspreider van commerciële kwaliteit.

De beste keuze is om samen te werken met een professionele leverancier die een verscheidenheid aan commerciële apparatuur aanbiedt, waaronder:

  • Elektronische ventilatorroosters
  • Aan de wand te monteren oliecassettesystemen
  • HVAC-distributiesystemen, die zorgen voor een gelijkmatige, wijdverspreide distributie in uw faciliteit

Elk van deze apparaten bestrijkt ruimtes van verschillende grootte, van afzonderlijke onderzoekskamers en gangen tot volledige verdiepingen. Zorg ervoor dat de leverancier met wie u in zee gaat, ervaring heeft in het bedienen van de gezondheidszorg. Zij zullen begrijpen welke rol geur speelt bij het verbeteren van de ervaring van de patiënt, en zij zullen de juiste apparatuur en geuren aanbevelen voor uw behoeften. Zij zorgen ook voor de meest optimale plaatsing van diffusiesystemen op basis van uw unieke faciliteit.

 

VIND EEN PATIËNTERVARING SPECIALIST

U kunt de kosten verder consolideren en de risico’s beperken door samen te werken met een leverancier van geuren die ook andere oplossingen biedt voor uw patiëntenervaring, zoals muziek, berichtgeving, Digital Signage en AV-systemen. Samenwerken met een mediaspecialist voor de gezondheidszorg zal resulteren in een meer samenhangende ervaring in elke praktijk en zal zorgen voor een grotere consistentie binnen uw gehele footprint.

We hopen dat dit artikel u een beter inzicht heeft gegeven in hoe geur de ervaring voor patiënten, bezoekers en personeel kan verbeteren.
Contacteer ons vandaag
om meer te weten te komen over geurmarketing in uw instelling. Onze experts nemen de tijd om uw behoeften te begrijpen en de perfecte oplossing te bieden voor uw praktijk en uw budget

 

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om geurmarketing in uw praktijk in te zetten.

 

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.