+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

5 GRONDSLAGEN VOOR SUCCESVOLLE DIGITAL SIGNAGE IN DE DETAILHANDEL

Voordat we het gaan hebben over digital signage retail, is het belangrijk om op te merken dat technologie een beetje tegenstrijdig is als het gaat om de klantervaring retail. Dankzij de technologie blijft het online winkelen toenemen en neemt het voetverkeer geleidelijk af naarmate we dieper in de oceaan van het digitale tijdperk wijzen en klikken.

Maar zoals we beginnen te leren, is technologie ook een van de sleutels tot het verhogen van de verblijfstijd in de winkel en de betrokkenheid via de visuele aantrekkingskracht van digital signage, videowalls, touchscreen-technologie en zelfs digitale rekkenoplossingen.

Waarom? Omdat ervaringen net zo belangrijk zijn als gemak voor de hedendaagse tech-savvy consument – zo niet meer.

Kijk eens naar dit cijfer: 78% van de Millennials zegt dat ze liever geld uitgeven aan een wenselijke ervaring dan aan het kopen van iets dat ze willen hebben(Eventbrite / Harris Survey, 2014).

Met andere woorden, ervaringen zijn belangrijk voor shoppers – heel belangrijk.

Hier is nog een cijfer: 43% van de consumenten over de hele wereld is geïnspireerd om een aankoop te doen op basis van digitale inhoud die ze hebben bekeken terwijl ze in de winkel warenMood Media, 2019).

Met andere woorden, digital signage kan de verkoop aanzienlijk stimuleren. Hier zitten we met een doelgroep die prioriteit geeft aan ervaring en gemak. Zij hechten ook veel waarde aan de aantrekkingskracht van technologie, die hun aankoopbeslissingen sterk kan beïnvloeden. Op papier voldoet digital signage retail aan al deze voorwaarden.

Doeltreffende digital signage vereist echter veel meer dan alleen schermen, mediaspelers en inhoud. Of u nu een zelfstandige buurtwinkel runt, een wereldwijd retail of een bedrijf dat daar tussenin zit, u hebt een uitgebreide strategie nodig om ervoor te zorgen dat uw signage specifiek gericht is op de belangrijkste bedrijfsinitiatieven. In dit artikel leest u over de vijf grondslagen voor het ontwerpen van een dergelijke strategie, zodat u uw bedrijf beter kunt positioneren voor succes met deze belangrijke technologie.

 

# 1: Ken uw retail Digital Signage strategie

Bewegwijzering alleen omwille van het hebben is een recept voor mislukking. Uw bewegwijzering moet worden ontworpen met specifieke doelstellingen in het achterhoofd als het gaat om het bereiken van de resultaten die u zoekt. Kortom, u moet uw digital signage strategie documenteren. Als het op de retail aankomt, heeft signage drie primaire doelen:

 • Verbeteren van de sfeer in de winkel
 • Merkimago versterken
 • Creëer klantenbinding en stimuleer inkomsten

 

Elk bedrijf zal deze doeleinden een andere prioriteit geven. Als u bijvoorbeeld een kleine boetiek in kleding bent, wilt u waarschijnlijk wat sfeervolle bewegwijzering om uw ruimte levendiger te maken. Aan de andere kant, als je een grote supermarkt bent, dan geef je waarschijnlijk voorrang aan het gebruik van bewegwijzering voor meer promotionele doeleinden. Misschien wilt u ook touchscreentoepassingen om het gemak en de betrokkenheid van de klant in uw winkels te vergroten. U hebt dan waarschijnlijk verschillende contactpunten voor bewegwijzering, zoals afdelingen met volledige service, de koffieshop, of zelfs de nieuwe endcap bewegwijzering die begint op te duiken.

Bovendien beginnen steeds meer bedrijven narrowcasting in te zetten voor interne communicatie. Workplace digital signage is een ongelooflijk effectieve manier om opleidingsinitiatieven te stimuleren, personeel te motiveren en de ervaring voor werknemers verder te verbeteren.

Ongeacht het type bedrijf dat u bezit, zorg ervoor dat u het beoogde doel achter digitale signage voor de retail begrijpt voordat u de investering doet. Geef bij de eerste implementatie van uw oplossing ook voorrang aan wat het belangrijkst is voor het succes van uw bedrijf – esthetische aantrekkingskracht, productpromotie en betrokkenheid van klanten of personeel. Op die manier kunt u uw strategie voor plaatsing en inhoud bepalen.

#2: Begin klein en test

Wanneer u de felle lichten van de wereld van digitale signage voor retail tegemoet vliegt, is het logisch dat u uw hele winkel (of netwerk van winkels) meteen met schermen wilt bedekken.

Wij raden u echter aan uw nieuwe oplossing gedurende 90-180 dagen te testen. Op die manier kunt u uw strategie beter afstemmen. Voor een bedrijf met één locatie is het een goed idee om de bewegwijzering eerst op een geselecteerde locatie te testen voordat ze op meerdere plaatsen wordt toegepast. Voor regionale, nationale of wereldwijde retailraden wij aan om op één locatie of in een groep van winkels met het grootste volume te testen. Gebruikelijke testvariabelen zijn:

 • Medium – b.v. bewegwijzering, video, touchscreens
 • Inhoudelijke focus – bijv. productpromotie, educatie, sociaal
  mediabewustzijn
 • Inhoud – bijv. koppen, tekst, afbeeldingen
 • Tijdstip van de dag, week en seizoen
 • Plaatsing

De leverancier die u kiest, moet u kunnen helpen bij de uitvoering van een proefprogramma en bij het vaststellen van specifieke doelstellingen tijdens de proefperiode. Als u eenmaal weet wat werkt, kunt u dezelfde strategie toepassen wanneer u uw winkel uitbreidt of uw aanwezigheid uitbreidt om echt het beste te halen uit uw digital signage netwerk retail.

# 3: Uw Retail Digital Signage moet de aandacht trekken

Het integreren van digitale signage in uw winkelervaring maakt een belangrijk statement naar uw klanten. Het kan het beeld dat klanten van uw bedrijf hebben enorm verbeteren en aantonen dat u begaan bent met hun ervaring. Kortom, ze zullen het merken.

Met deze overwegingen in het achterhoofd, wilt u ervoor zorgen dat u inhoud opneemt die de aandacht van uw klanten vraagt en inspeelt op hun behoeften. Je moet je verplaatsen in je klanten en jezelf afvragen:

 • Wat voor soort bewegwijzering zou ik willen zien?
 • Waarom is die bewegwijzering relevant voor mij?
 • Waar zou ik het willen zien?

Hier zijn een paar voorbeelden van toepassingen retail en van soorten signalisatie die de kijkers zullen boeien:

 • Hardware Store – Educatieve video’s, productdemo’s
 • Kledingwinkel – Ambient visuals in de kleurstelling van het merk, videowalls
 • Sportartikelen – Lifestylevideo’s ter promotie van sportschoenen, sportuitrusting, enz.
 • Warenhuis in winkelcentrum – sfeervolle bewegwijzering en videomuren bij ingang

Als u echt boeiende inhoud wilt, is het altijd een goed idee om samen te werken met een ervaren contentspecialist. Deze professionals kunnen werken met bestaande middelen en nieuwe inhoud creëren om ervoor te zorgen dat uw bewegwijzering effectief, verleidelijk en volledig branded is.

 

#4: Werk uw inhoud regelmatig bij

Nogmaals, uw retail digital signage inhoud moet zo relevant mogelijk zijn met betrekking tot zowel tijd als publiek. Als u bijvoorbeeld in november nog steeds de beste badmode aanprijst, zult u de aandacht van uw gasten verliezen. Uw gebrek aan aandacht voor details kan een slechte weerspiegeling zijn van andere aspecten van uw winkel.

Bovendien, als u week na week hetzelfde promoot, zullen vaste klanten uw digital signage uiteindelijk beginnen te negeren. Probeer meerdere lay-outs of versies van hetzelfde bericht in verschillende looks te maken. Je kunt ook een grote bibliotheek aanleggen met “evergreen” content die vaak kan worden uitgewisseld. Zelfs de kleinste veranderingen, zoals het veranderen van een achtergrond of de kleur van de tekst, houdt je publiek bezig.

Als vuistregel geldt dat u de inhoud van uw digital signage minstens om de 4 weken moet bijwerken, waarbij elk seizoen belangrijke wijzigingen moeten worden aangebracht.

 

#5: zoek een betrouwbare dienstverlener

Blanco schermen zijn niet goed. De aanblik van een donker scherm kan de klantervaring bederven en de indruk wekken dat uw bedrijf niet aan de top staat.

Zoals met elke soort technologie het geval is, kunnen sommige digital signage oplossingen vatbaar zijn voor technische problemen. Daarom is het zo belangrijk om in zee te gaan met een ervaren leverancier die betrouwbare digital signage spelers, schermen van commerciële kwaliteit, software en content creatie aanbiedt. Dergelijke geïntegreerde oplossingen zijn ontworpen om in harmonie samen te werken, waardoor een maximale betrouwbaarheid en gebruiksgemak worden gegarandeerd.

Bovendien wilt u een leverancier die ook installatie en service ter plaatse biedt. Een betrouwbare oplossing begint met een goede installatie, en als er iets misgaat, is het altijd goed te weten dat uw leverancier iemand kan sturen om eventuele problemen op te lossen.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leggen van een basis voor een effectieve digital signage strategie retail. voor meer informatie,
neem contact op met onze digital signage experts
en verken de mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op en begin met het vergroten van de loyaliteit van uw gasten.

 

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.