+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

Malcolm McRoberts, een 30-jarige veteraan in de technische industrie, wordt benoemd tot Chief Executive Officer.

SAN FRANCISCO – 7 januari 2021 — Vector Capital, een toonaangevend private equity-bedrijf dat gespecialiseerd is in transformatieve investeringen in gevestigde technologiebedrijven, heeft vandaag de succesvolle afronding aangekondigd van de overname van Mood Media, ‘s werelds toonaangevende leverancier van in-store media-oplossingen om de klantbeleving te verbeteren.

In verband met de overname is Malcolm McRoberts, Operating Executive bij Vector Capital, benoemd tot Chief Executive Officer. David Hoodis, die eerder CEO was, zal het bedrijf en het team op interim-basis blijven ondersteunen.

“Mood Media is een geweldig bedrijf met een geweldige geschiedenis dat klaar is om te slagen in 2021 en daarna”, aldus McRoberts. “Als CEO richt ik me op drie belangrijke gebieden: het verdiepen van onze klant- en kanaalrelaties, het uitbreiden van voortdurende investeringen in het wereldwijde technologieplatform en leveringsmogelijkheden van het bedrijf, en het versterken van ons productaanbod door middel van innovatie. De afgelopen twee jaar heb ik als consultant en managing director bij het Vector Capital-team gewerkt en heb ik uit de eerste hand ervaren welke waarde en expertise zij inbrengen voor hun portfoliobedrijven. Ik kijk ernaar uit om Mood Media te leiden als CEO.”

“Ik ben trots op wat we bij Mood Media hebben bereikt en ik geloof dat het bedrijf onder leiding van Vector Capital in goede handen is. Ik kijk uit naar een succesvolle overgang en zal onze klanten en het team gedurende deze tijd blijven ondersteunen, “zei de heer Hoodis.

“Mood Media is goed gepositioneerd om te groeien en te gedijen in de huidige omgeving en we kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen in de volgende groeifase”, zegt David Fishman, Managing Director bij Vector Capital. “We zijn ervan overtuigd dat onze kapitaalsteun op lange termijn Mood Media in staat zal stellen te investeren in de technologische initiatieven en acquisities die Mood verder zullen differentiëren en onze productvisie zullen versnellen. We willen David Hoodis bedanken voor zijn bijdrage aan het bedrijf en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige inspanningen.”

Als Operating Executive bij Vector Capital leidde de heer McRoberts samen met het Vector-investeringsteam het acquisitieproces van Mood Media. Hij brengt meer dan 30 jaar management-, operatie- en technologie-ervaring naar Mood Media. Daarvoor was hij President van de Small Business Services Division van Deluxe Corp (een Fortune 500-bedrijf), waar hij leiding gaf aan de transformatie en groei van het bedrijf van een in de VS gevestigde leverancier van cheques en formulieren tot een internationale leverancier van op technologie gebaseerde marketing en zakelijke oplossingen gericht. Voorafgaand aan zijn functie als President was hij CIO/CTO van Deluxe en bekleedde hij ook verschillende senior functies bij NCR.

Paul Hastings LLP adviseerde Vector Capital bij deze transactie. PJ SOLOMON trad op als financieel adviseur en Milbank LLP trad op als juridisch adviseur van Mood Media.

Over Vector Capital
Vector Capital is een toonaangevende wereldwijde private equity-onderneming die gespecialiseerd is in transformatieve investeringen in gevestigde technologiebedrijven. Met meer dan $ 3 miljard aan kapitaal onder beheer, werkt Vector actief samen met managementteams om nieuwe financiële en zakelijke strategieën te ontwikkelen en te implementeren die de concurrentiepositie van bedrijven aanzienlijk verbeteren en de waarde voor werknemers, klanten en alle belanghebbenden vergroten. Ga voor meer informatie naar: http://www.vectorcapital.com.

Over Mood Media
Mood Media is ‘s werelds toonaangevende bedrijf voor in-store mediaoplossingen dat zich toelegt op het verbeteren van de klantbeleving. We creëren grotere emotionele verbindingen tussen merken en consumenten door de juiste combinatie van beeld-, geluid-, geur-, social- en systeemoplossingen. We bereiken dagelijks meer dan 150 miljoen consumenten via meer dan 500.000 abonneelocaties in meer dan 100 landen over de hele wereld. Klanten van Mood Media zijn bedrijven van elke omvang en in alle sectoren, van ‘s werelds bekendste retailers en hotels tot fastfoodrestaurants, lokale banken en duizenden kleine bedrijven. Ga voor meer informatie naar: www.moodmedia.com.

Contactpersonen:

Voor Vector Capital:
Nathaniel Garnick / Grace Cartwright
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170

Voor Mood Media:
Caroline Traylor / PR & Communications Director
[email protected]
(210) 365-8761