+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

WAT IS DIGITAL SIGNAGE?

Als deze vraag ons een aantal jaar geleden werd gesteld, dan was ons antwoord: “Digital signage is een gouden kans om je doelgroepen te raken, om je klantbeleving naar een hoger niveau te tillen en om meer sales te genereren“.

We gaven er ook een meer letterlijke definitie bij:

“De naam zegt het al: digital signage is signage weergegeven op een digitaal scherm”. Sommigen noemen het narrowcasting of zelfs electronice signage. Hoe dan ook, het is hetzelfde. Waar we onze informatie eerst lieten zien op gedrukte advertenties, menu’s, posters en borden, geven we content nu weer op één of meerdere schermen met een hoge resolutie.

Via een mediaspeler – met een content management systeem (CMS) – bepaal je eenvoudig wat je op de schermen toont (zoals thuis een kabeldecoder op je TV is aangesloten). De mediaspeler slaat de content op die wordt aangestuurd door digital signage software die bepaalt hoe en wanneer de content op het scherm wordt weergegeven.

Vandaag de dag zijn beide definities nog steeds correct. Echter, de waarheid is dat digital signage nu zoveel meer is dan het ooit geweest is. En in de komende maanden en jaren zal het een nog grotere rol gaan spelen, niet alleen in de merkbeleving – maar ook in de grotere menselijke ervaring.

Dus, wat is digital signage in 2022 en daarna – en wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf met deze buitengewone technologie? Laten we er in duiken.

# 1: Digital Signage is de kampioen van onze aandacht.

Wij zijn van nature ongelooflijk visuele wezens. Waar we ook zijn, schermen eisen altijd onze aandacht op. Bedenk maar eens hoe vaak de meesten van ons de hele dag met hun smartphone omgaan. Maar zelfs de schijnbare allure van een smartphone kan niet op tegen de onweerstaanbare aantrekkingskracht van digital signage. Het is een van de weinige media die onze aandacht van onze handen kan afleiden. Als zodanig is digital signage praktisch onmisbaar in de huidige commerciële omgevingen.

 

 

#2: Het is een veelzijdige business tool voor alle branches.

Digital signage is een van de meest veelzijdige zakelijke tools die er is. Het is enorm nuttig in elke bedrijfstak, niet alleen in retail en fastfood restaurants. Van horeca, automotive, banken, onderwijs, gemakswinkels, vastgoedbeheer, gezondheidszorg, entertainment en musea, elk type bedrijf in elke branche kan profiteren van het gebruik van digital signage.

Bovendien biedt digital signage een ongeëvenaarde veelzijdigheid en bruikbaarheid binnen elke bedrijfstak. Ja, het is een ongelooflijk effectief instrument om inkomsten te genereren en je bedrijf op een of andere manier te promoten, maar digital signage kan nog zoveel meer doen.

Een eenvoudigere manier om na te denken over de mogelijkheden met digital signage is te kijken naar je bedrijfsdoelstellingen en wie je probeert te bereiken. Bijvoorbeeld:

BRANCHE PUBLIEK DOELSTELLINGEN MOGELIJKE TOEPASSINGEN
Retail + Klanten in de winkel
+ Voorbijgangers
+ Personeel
+ Verkoop stimuleren
+ Shoppers in winkel brengen
+ Boost merkloyaliteit en interactie
+ Opleiding geven
+ Verbeteren van de interne communicatie
+ Digital Signage (intern en extern gericht)
+ Video Walls
+ Interactieve Touchscreens
Bankwezen + Klanten + Diensten promoten
+ Informeren en opvoeden
+ Digital Signage
+ Interactieve Touchscreens
Hospitality + Gasten
+ Personeel
+ Merk onderscheiden
+ Boost gastloyaliteit / herhaalboekingen aanmoedigen
+ Uitgaven van gasten verhogen
+ Opleiding en voorlichting van het personeel
+ Digital Signage
+ Video Walls
+ Interactieve Kiosks
Makelaardij + Huurders
+ Gasten
+ Bewegwijzering
+ Aantrekkingskracht van je bedrijf vergroten
+ Waarde van je units verhogen
+ Digitale Gidsen
+ Digital Signage
Gemakswinkels + Klanten
+ Personeel
+ Verkoop stimuleren
+ Loyaliteitsprogramma’s promoten
+ Tankklanten naar de winkel halen
+ Keukenartikelen promoten
+ Opleiding en voorlichting van het personeel
+ Digital Signage
+ Digitale Menuborden
Alle branches + Klanten
+ Personeel
+ Vertrouwen en zekerheid wekken
+ Geef richtlijnen social distancing
+ Hygiënevoorschriften onder de aandacht brengen
+ Trainen en motiveren van werknemers
+ Digital Signage

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden. Zodra je je doelstellingen in kaart hebt, kunnen de beste leveranciers van digital signage met je samenwerken om specifieke toepassingen te identificeren en content te ontwikkelen die past bij jouw zakelijke behoeften en budget.

 

#3: Een cruciaal onderdeel van veiligheid en zekerheid.

De laatste rij in bovenstaande tabel belicht een van de belangrijkste doelen van digital signage. Simpel gezegd, digital signage is van cruciaal belang om klanten en werknemers gerust te stellen dat jouw bedrijf de juiste maatregelen neemt op het gebied van hygiëne en sociale distancing. Het is ook van groot belang voor deze inspanningen, omdat het effectiever en efficiënter is dan geprinte (statische) signage om je publiek te boeien en belangrijke berichten snel en op grote schaal over te brengen. De content kan best practices op het gebied van social distancing, advies over het dragen van mond/neuskapjes, waar desinfecterende doekjes te vinden zijn en erkenning voor werknemers omvatten, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Om meer te weten te komen over hoe digital signage kan helpen bij jouw inspanningen op het gebied van zekerheid en netheid, lees De waarde van digital signage tijdens COVID-19 & daarna.

 

#4: Digital Signage is een zegen voor kostenbesparende inspanningen.

Digital signage is een van de beste investeringen die je kunt doen om kosten te besparen. Naast het verlagen van de kosten van drukwerk en verzending, kan digital signage ook de tijd verkorten die nodig is om drukwerk op te hangen en te verwijderen.

Over tijd gesproken, een effectieve digitale strategie kan veel meer efficiëntie opleveren en manuren verminderen. Strategische digitale berichtgeving kan klanten informeren en begeleiden, helpen de afhankelijkheid van personeel te verminderen en/of bestaand personeel in staat stellen meer tijd te besteden aan waardevollere en productievere gebieden.

Bovendien helpt digital signage je om snel en op grote schaal met je team te communiceren. De meeste digital signage oplossingen worden ondersteund door een robuust online content management systeem (CMS) dat je controle op bedrijfsniveau biedt over alle schermen in alle locaties. Zo kun je je team training- en veiligheidsinformatie geven, waar ze ook zijn. Je kunt ook verschillende teamleden uitlichten en de prestaties van werknemers benadrukken om het moreel een boost te geven en de retentie van werknemers te verbeteren, zodat je de kosten voor werving en selectie en training kunt verlagen.

 

#5: Digital Signage is een standaard.

Digital signage is veel verder gegroeid dan de trendstatus – het wordt verwacht in de huidige klant- en werknemersbeleving. Steeds meer bedrijven in elke branche en over de hele wereld vinden manieren om deze technologie te benutten en positieve bedrijfsresultaten te behalen. Bedrijven die niet overstappen op digital signage zullen achterblijven – niet alleen in hoe ze worden gezien, maar ook met betrekking tot operationele efficiëntie.

 

Begin nu.

Ongeacht de branche waarin je je bevindt, is het in jouw eigen belang om digital signage op te nemen in het groeimodel van jouw bedrijf, vooral als je het nog niet hebt toegepast. Klein beginnen en opschalen is een hele slimme strategie, maar nu is wel echt het moment om te beginnen – als je dat nog niet hebt gedaan. Het kost tijd om je digital signage-strategie volledig te ontwikkelen en te verfijnen, dus hoe eerder je de strategie implementeert en test, hoe eerder je positieve bedrijfsresultaten zult zien.

Neem voor meer informatie over digital signage een kijkje op: https://moodmedia.com/en/sight/digital-signage/.

 

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de kracht van digital signage in voor jouw bedrijf.

 

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.