+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

5 BEST PRACTICES VOOR HET GEBRUIK VAN DIGITAL SIGNAGE TER ONDERSTEUNING VAN INTERNE COMMUNICATIE

Het traditionele kurkbord in de kantine, bedekt met verouderde, versnipperde en over het hoofd geziene mededelingen, behoort tot het verleden.

Merken in alle sectoren maken nu gebruik van digital signage om hun interne communicatie te ondersteunen en te versterken.

Een nationale dierenwinkel gebruikt bijvoorbeeld Mood Media Digital Signage in zijn magazijnen om werknemers op de hoogte te houden van bedrijfsnieuws en informatie. Een wereldwijde restaurantketen integreert het in al haar keukens om ervoor te zorgen dat alle koks op elk afzonderlijk station de bestellingen van de klant bereiden in overeenstemming met de recepten van het bedrijf. Een regionale supermarktketen gebruikt zijn back-of-house digital signage systeem om trainingsvideo’s voor werknemers te tonen, teams te informeren over dagelijkse en wekelijkse specials, shout outs te geven aan teamleden en betrokkenheid bij de gemeenschap te vieren. Ongeacht de sector kan digital signage uw interne communicatie ondersteunen als een aanpasbare en schaalbare oplossing.

Digital Signage zorgt ervoor dat belangrijk nieuws en bedrijfsmededelingen prominent worden weergegeven om werknemers op te leiden, te behouden en te informeren.

DIGITAL SIGNAGE BEST PRACTICES VOOR INTERNE COMMUNICATIE

Als je de voordelen van digital signage voor jouw bedrijf overweegt, houd dan rekening met deze best practices om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je investering haalt…

1. Ontwikkel een stijlgids Sommige aanbieders van digital signage en content platforms bieden een overvloed aan templates per branche die je kunt gebruiken om een consistente merkuitstraling of ontwerpkader voor je bedrijf te creëren. Of je kunt natuurlijk je eigen creatie maken. Door vooraf een template of een reeks richtlijnen vast te stellen, kunnen alle berichten en ontwerpen op elkaar worden afgestemd, ongeacht de locatie. Als je meerdere locaties of afdelingen hebt, kan digital signage worden geprogrammeerd om dynamische content te bieden die over meerdere locaties kan worden gespreid, evenals content voor die specifieke locatie, terwijl een stijlgids ervoor zorgt dat alles op één lijn blijft qua look en feel.

2. Houd de boodschap duidelijk en beknopt Plan van tevoren een maandelijkse contentstrategie, en bewerk de content om je berichtgeving eenvoudig en tijdig te houden. Kort berichten in tot enkele punten; hoe beknopter hoe beter. Het tijdperk van de sociale media heeft de menselijke aandachtsspanne teruggebracht tot minder dan die van een goudvis.

3. Switch it Up. Verander de content vaak door een contentplan op te stellen dat werknemers consequent bindt en tegelijkertijd fris en actueel aanvoelt. Je digital signage systeem moet software bevatten die je helpt dit naadloos te doen. Met de juiste aanbieder kun je nieuwe content niet alleen gemakkelijk op zijn plaats slepen, maar ook plannen per dagdeel, per dienst of zelfs per winkel. Plan voor een evenwichtige contentmix. Trek bijvoorbeeld de aandacht van werknemers door Digital Signage te gebruiken om de personeelsplanning weer te geven, maar neem op het scherm ook de tijd om de prestaties van werknemers te erkennen en te vieren.

4. Wees inspirerend Voeg content toe dat aanzet tot nadenken om kijkers betrokken te houden ter ondersteuning van voortdurende training en professionele ontwikkeling van medewerkers. Motiverende citaten, intern commentaar van leidinggevenden en verhalen over de prestaties van individuen, teams en afdelingen zijn voorbeelden van nuttige inspirerende content.

5. Verzamel feedback Vraag werknemers naar hun mening over de getoonde content. Creëer een kanaal voor medewerkers om ideeën aan te dragen die jouw contentplan helpen uitbreiden. De inzichten, ervaringen en ideeën die voortkomen uit de feedback van werknemers zijn van onschatbare waarde en zouden nuttig moeten blijken wanneer u werkt aan het consistent en relevant houden van je content.

Meer dan een cool scherm…

Digital Signage is meer dan een cool scherm die kijkers aantrekt. Het is een aanpasbaar, interactief en effectief instrument dat kan worden ingezet om de betrokkenheid van werknemers, de effectiviteit van onboarding en trainingsprogramma’s en zelfs de algehele productiviteit van werknemers te verbeteren. Het creëert ook een kanaal om verbinding te maken en te binden met on-brand berichten, afbeeldingen en andere aangepaste inhoud. Steeds meer merken zien de voordelen van digital signage als een intern communicatiemiddel om verjaardagen en jubilea te vieren, goed presterende teamleden te feliciteren, bedrijfsupdates en nieuws weer te geven, roosters aan te bieden, en nog veel meer.