+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

Integrated Systems Europe 2024: Innovaties en Inzichten

ISE is altijd een spannend evenement op onze kalender en dit jaar stelde het niet teleur met een aantal fantastische innovaties en flinke stappen van een groot aantal merken en nieuwkomers in de branche.

Het evenement van 2024 heeft de belofte om groter en beter te zijn dan ooit waargemaakt met een fantastisch aanbod van technologische vernieuwers en inspiratie voor alle solution providers in Europa en daarbuiten. De exposanten waren boeiend. De lezingen waren inspirerend. De belevingen waren overweldigend. Het evenement was 30% groter dan vorig jaar met 8 beurshallen vol innovaties en meer dan 1.340 exposanten. Maar wat vond ons team de grootste hoogtepunten van het evenement op Fira de Barcelona?

“Het was geweldig om bij te praten met fabrikanten, leveranciers en system integrators op ISE 2024. Een belangrijke drijfveer was duurzaamheid, in welke vorm dan ook. Lager stroomverbruik, andere set-ups en remote management waren allemaal belangrijke onderwerpen tijdens het evenement.”

Rim Posthumus – Global Account Director

Duurzaamheid – meer dan een modewoord

Zoals Rim al suggereerde, was duurzaamheid mogelijk het overkoepelende thema van het evenement voor veel exposanten en deelnemers. Het lijkt een woord te zijn dat in elke branche wordt gebruikt. Tijdens ISE 2024 zagen we echter dat fabrikanten, leveranciers en particulieren echt gewicht in de schaal legden achter de beweringen en beloften. Solide acties, weloverwogen innovaties en kleine aanpassingen met een grote impact.

Om duurzamere producten en werkprocessen te realiseren, richten veel fabrikanten zich op het stroomverbruik. Sommige fabrikanten konden met een gerust hart een vermindering van 60% in stroomverbruik voor sommige producten claimen, wat een enorm verschil kan maken in verbruik en kosten voor alle betrokkenen. Geweldige innovaties zoals deze komen niet alleen van de grote namen en marktleiders, maar ook van meer Tier 2-merken die creatief en slim omgaan met de werking van hun producten. Dit betekent betere kwaliteit, meer keuze en duurzamere oplossingen voor ons allemaal op de markt. Het is opwindend om te zien dat steeds meer Tier 2 fabrikanten de weg vrijmaken voor duurzame oplossingen. Meer concurrentie zal leiden tot meer innovaties en het spel de komende jaren exponentieel doen stijgen.

LED – Een mooie toekomst voor visuele marketing

Zoals we ontdekten in onze 2023 In-Store Retail Trends Study, houden consumenten van de wow-factor van een grote videowall, en fabrikanten slaagden er echt in om de menigte tijdens ISE te verbazen met hun nieuwste producten. Alle fabrikanten zijn klaar om over te stappen op chip-on-board LED-schermen, waarbij veel van hen de COB-modules betrekken van een handvol grote producenten. Dit standaardiseert de wereld van LED als nooit tevoren en zal een veiliger ondersteuningsaanbod creëren naarmate het aantal leveranciers en fabrikanten kleiner wordt.

“Ik vond het geweldig om de vooruitgang van de LED technologie te zien! Transparante OLED en transparante LED en de gesprekken rond transparante LED met fijne pitch zijn echt opwindend!”

– Jonathan Wharrad – VP Advanced Solutions Group

Wandelend door ISE 2024 zette ons team een indrukwekkende 24.000 stappen per dag! Comfortabele schoenen waren zeker nodig, maar bij elke bocht in elke hal viel er weer iets spannends te ontdekken. De LED-schermen die door een hele reeks fabrikanten werden getoond, waren groter, helderder, slimmer en meeslepender dan we ooit hebben gezien en het is spannend om te zien hoe de technologie zich zal vertalen naar echte omgevingen voor onze partners.

En dat niet alleen, fabrikanten laten zich inspireren door virtual reality-technologie om met display technologie meeslepende, interactieve en responsieve oplossingen te creëren in de retail en QSR-ruimte. Vragen en gesprekken over sensor-technologie en camera’s bleken populair en boeiend.

Betere controle – altijd en overal

De beste innovaties lossen een aantal problemen op en openen nieuwe mogelijkheden. Als het gaat om het beheer van locaties en oplossingen, kunnen bezoeken op locatie duur zijn in onze branche, dus elke nieuwe technologie die deze kosten omlaag brengt is welkom.

Er waren spannende nieuwe ontwikkelingen in de wereld van managed services, met tools om oplossingen universeel en op afstand te monitoren en te controleren. Het verbinden van elk element in gestroomlijnde beheerplatforms is iets waar we erg enthousiast over zijn als onze managed services met bestaande klanten worden uitgebreid in 2024 en daarna. Veel schermfabrikanten bieden nu meer beheer en monitoring op afstand aan, dat kan worden gebruikt via Signage OS. Dit betekent snellere reactietijden en efficiënter beheer van visuele content van onze kant, waar ter wereld onze klanten zich ook bevinden.

Deze nieuwe technologie biedt echter meer dan alleen maar meer controle en reactievermogen. We kunnen ook meer flexibiliteit en creativiteit bieden om meer interactieve en meeslepende klantreizen en belevingen te creëren.

Superieure dienstverlening van ons, verbeterde ervaringen voor de consument.

Interactieve reizen en data-analyse

Tot slot is een van de grootste hoogtepunten voor ons de nieuwe functies van sensorfabrikanten, waardoor ons werk intelligenter kan worden op het gebied van tracking. Wanneer een bepaald gebied wordt betreden of een product wordt opgepakt, kunnen de media eromheen veranderen en zich aanpassen voor een totaal immersieve beleving van de consument. Door te werken met ons Harmony-platform kunnen we digital signage aanpassen wanneer een sensor wordt geactiveerd. Dit zorgt voor gerichte, weloverwogen en creatieve displays om de nieuwsgierigheid te wekken.

Natuurlijk was ISE 2024 enorm gericht op innovaties en technologische vooruitgang voor de industrie om ons na 2024 verder te brengen, maar de uitgestrektheid van het evenement van dit jaar benadrukte echt de breedte en diepte van de expertise in onze industrie. Hoewel we met partners over de hele wereld werken, herinnert Integrated Systems Europe ons steeds weer aan de innovatie, samenwerking en connecties die er voor ons in onze branche zijn en hoe we onze missie kunnen waarmaken om meeslepende belevingen in winkels te creëren die gedrag activeren en het bedrijf vooruit helpen voor onze klanten.