+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

PANDORA JEWELLERY
CASE STUDY

“Als een snelgroeiend merk met locaties over de hele wereld, hadden we meer nodig dan alleen een aanbieder van muziek en digitale signage – we hadden een toonaangevende partner nodig die ons kon helpen een consistent boeiende beleving in elk van onze winkels te creëren. En dat is precies wat we bij Mood Media hebben gevonden.”

– Jeff Matthews
Pandora Jewellery Director of Store Design and Construction

OVER PANDORA JUWELEN

Sinds 1982 is Pandora een wereldwijde steunpilaar in de wereld van de fijne juwelen, met een verbluffende stijl voor een zeer toegankelijke prijs. Vandaag vind je Pandora Jewellery in meer dan 100 landen in meer dan 2.100 winkels, maar welke locatie je ook bezoekt, je wordt altijd getrakteerd op dezelfde hartelijke service en uitzonderlijke klantbeleving.

DE UITDAGING

Als groeiende franchiseorganisatie met het oog op wereldwijde expansie, streeft Pandora ernaar dat haar winkels er op elke locatie ter wereld hetzelfde uitzien en hetzelfde aanvoelen. Voordat ze met Mood werkten, speelden maar weinig van hun winkels dezelfde muziek. Het resultaat was een inconsistente klantbeleving die niet de juiste sound van hun merk liet horen.

Bovendien is Pandora altijd op zoek naar een concurrentievoordeel in hun branche, en ze wilden een innovatieve digital signage-oplossing die hun aanbod zou laten zien op een manier die de verkoop stimuleert en de in-store ervaring verbetert. Het moest om een totaaloplossing gaan die zowel de hardware, software, installatie als service zou omvatten.

Voor Pandora zou de ideale partner voor het leveren van muziek- en digital signage vooral een ervaren leverancier moeten zijn die uitzonderlijke oplossingen, wereldwijde dekking en professionele installatie bieden. Gelukkig was Mood in staat om op alle fronten te leveren, door te fungeren als een enkele bron voor alles wat Pandora nodig had om hun in-store ervaring te verbeteren.

DE AANPAK

Op basis van jarenlange ervaring met franchiseorganisaties wist Mood precies waar Pandora naar op zoek was: een partner die een branded programma kon implementeren in al hun vestigingen.

Om dit hoge niveau van consistentie te bereiken, heeft het Mood-team een ontmoeting gehad met Pandora om een beter inzicht te krijgen in hun merkpersoonlijkheid, de belangrijkste zakelijke doelstellingen, hun doelgroep en de gewenste in-store ervaring. Op basis van de bevindingen werkte een toegewijde music designer bij Mood samen met het Pandora-team bij het maken van een custom muziekprogramma’s die de chique en gastvrije geest van Pandora nauwkeurig konden overbrengen.

Van daaruit gingen de visuele experts van Mood werken aan het ontwikkelen van een verbluffende digital signage-oplossing, evenals interactieve tablets om klanten verder onder te dompelen in de Pandora-merkbeleving.

DE OPLOSSING

MUZIEK

De muziek in de winkels van Pandora bevat twee custom programma’s, elk professioneel track-by-track ontworpen. Genres omvatten moderne pop en klassieke vocale jazz, het creëren van een uitbundige en levendige geluid, en een zachte, maar verheffende energie die uniek is Pandora Jewellery.

Deze programma’s worden elke 60 dagen automatisch online geüpdatet, zodat de Pandora-beleving altijd up-to-date is met hedendaagse hits en goed afgestemd is op de voorkeuren van het merk. Bovendien is alle muziek volledig gelicentieerd en gescreend voor professioneel gebruik, het team van wereldwijde licentie-experts binnen Mood waarborgen alle noodzakelijke internationale rechten voor commercieel muziekgebruik.

GELUIDSSYSTEMEN

Om de beleving compleet te maken, vertrouwt Pandora op Mood voor professioneel ontwerp, levering en installatie van de geluidssystemen. Alle apparatuur is van toonaangevende fabrikanten zoals Bose en Lowell, met systeemontwerp van gecertificeerde A/V-experts van Mood.

DIGITAL SIGNAGE

Om een meer meeslepende en boeiende klantbeleving te creëren, heeft Mood de volgende oplossingen voor digital signage ontworpen en geïmplementeerd:

ICON Frame: aangedreven door commerciële 85-inch en 32-inch Samsung-schermen, toont dit verbluffende digital signage display seizoens- en promotieproducten in adembenemende details, aangevuld met dynamische motion graphics en videografie. Alle content is gemaakt door het interne team van visuele ontwerpers van Mood en alle schermen en visuele hardware zijn professioneel geïnstalleerd door lokale technici van Mood.

Craftsmanship Tablet Displays: Klanten kunnen interactie aangaan met het merk Pandora en een reeks video’s bekijken die het vakmanschap achter Pandora Jewellery laten zien. Elk tabletdisplay bevat ook een set Klipsch-over-ear-hoofdtelefoons om de beleving verder te verbeteren.

HET RESULTAAT

Door samen te werken met Mood, kon Pandora een winkelbeleving creëren die hun luxueuze en chique merkpersoonlijkheid weerspiegelt. Bovendien is deze ervaring nu consistent in al hun locaties, aangezien alle muziek en signage-inhoud centraal beheerd wordt door het bedrijfspersoneel van Pandora, via de webgebaseerde controlesites van Mood.

Voor Jeff Matthews, Pandora Jewellery Director of Store Design and Construction, is het resultaat een ongeëvenaarde gemoedsrust, dankzij het buitengewone niveau van ondersteuning van Mood.

“Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die uitzonderlijke diensten aanbiedt en die altijd een stapje verder gaat, dan raad ik Mood Media ten zeerste aan.”

– Jeff Matthews
Pandora Jewellery Director of Store Design and Construction

ELEVATE THE CUSTOMER EXPERIENCE

Verbeter de beleving en krijg de gemoedsrust die je verdient met Mood. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.