+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

DE JUISTE MUZIEK VOOR DE KRUIDENIERSWINKEL

De kritische rol van achtergrondmuziek in kruidenierswinkels is in de loop der jaren niet veel veranderd. Uw muziek moet uw klanten op een emotioneel niveau betrekken en een vrolijke sfeer creëren die hen aanmoedigt om bewust door de gangpaden te gaan.

Wat veranderd is, is het feit dat muziek tegenwoordig veel belangrijker is voor uw klanten dan ooit tevoren. We herhalen:

MUZIEK IS VANDAAG VEEL BELANGRIJKER VOOR UW KLANTEN DAN OOIT TEVOREN.

U kunt een overvloed aan statistieken vinden om deze waarheid te staven, maar hier zijn twee van de meest opmerkelijke uit een van onze recente studies:

  • Bijna 80% van de klanten hoort graag muziek tijdens het winkelen in de winkel
  • 65% van de shoppers zal zich tot het merk van een winkel verhouden als de winkel muziek draait die de shopper leuk vindt

Het eerste is misschien een no-brainer, maar het tweede is vooral belangrijk in de verzadigde kruideniersbranche van vandaag. Zoals we in Elevating the Grocery Experience with In-Store Media bespreken, zal een effectief gebruik van in-store muziek een ervaring creëren die uw klanten zullen willen herhalen. Een ervaring die hun band met uw merk versterkt en uw merk tot het hunne maakt.

Hoe kunt u muziek inzetten om meer loyaliteit te genereren bij de klanten van vandaag? En wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor de implementatie van een effectieve muziekoplossing in uw winkel? We leggen hieronder alles uit wat u moet weten.

 

#1: Ken de merkervaring die je probeert te creëren.

Hoewel u muziek wilt afspelen die uw klanten leuk vinden, is het van het grootste belang dat u muziek afspeelt die een ervaring creëert die klanten van uw merk zouden verwachten. Bedenk hoe u wilt dat uw klanten zich voelen in uw winkels. Moeten ze zich ontspannen of opgewonden voelen? Peinzend of besluitvaardig? Thuis of op een feestje? Noteer dit voordat u een afspraak maakt met uw provider.

Denk eraan – u kunt muziek gebruiken om verschillende emoties te versterken op verschillende tijdstippen van de dag, of muziek gebruiken om contrasterende gevoelens te inspireren ten voordele van de klant. U kunt bijvoorbeeld gladde jazz spelen tijdens de avondspits om een rustgevende sfeer te creëren voor klanten die zich zorgen maken, of tropische muziek afspelen in de ochtend om klanten een leuke en vrolijke start van hun dag te geven. Deze praktijk is een goed voorbeeld van dayparting, waarmee u uw klanten op een emotioneel niveau kunt betrekken.

 

#2: Ken uw klanten op elke locatie – en wanneer ze winkelen.

U moet ook uw klanten demografie weten op elke locatie voor het partnering met een muziek provider. Hoewel we onze wetenschap over muziekbranding niet kunnen prijsgeven, kunnen we wel zeggen dat effectieve kruideniersmuziek een delicaat evenwicht vindt tussen de unieke voorkeuren van uw shoppers en uw merkwaarden.

Wanneer zij met een gekwalificeerde muziekaanbieder werken, zullen zij die demografische gegevens gebruiken om hen te helpen bij hun muziekselectie en -curatieproces. Dat gezegd hebbende, hoe beter u weet wie er in uw winkels winkelt, hoe beter u in staat zult zijn om met hen in contact te komen via muziek.

U zult ook willen weten welke tijden van de dag elke groep van klanten winkelen, zodat u kunt plannen de juiste muziek voor de juiste tijden. Als u bijvoorbeeld een specifieke dag hebt waarop u seniorenkorting geeft, wilt u waarschijnlijk uw muziekcontentstrategie op dat moment aanpassen. Deze praktijk is een ander solide voorbeeld van dagindeling.

#3: Hou het fris.

Muziek mag dan geen houdbaarheidsdatum hebben, maar geloof maar dat uw geluid sneller kan bederven dan verpakte romaine als u niet op uw programmering let. Probeer om te beginnen uw programma’s van dag tot dag te variëren en te veranderen, zodat uw klanten niet bij elk bezoek precies dezelfde liedjes te horen krijgen. Uw klanten willen een ervaring die voor herhaling vatbaar is, maar ze willen ook niet dat een ritje naar de supermarkt aanvoelt als een dag van de bosmarmot.

Zorg er bovendien voor dat de muziekleverancier die u kiest zijn muziekprogramma minstens één keer per maand proactief bijwerkt. Elke dag komen duizenden nieuwe nummers beschikbaar voor commercieel gebruik, en uw provider moet actief op zoek gaan naar die nummers en ze in uw programmering verweven. Op dezelfde manier moet elk liedje af en toe een paar weken rust krijgen, en moet uw provider de liedjes die al een tijdje in de roulatie zijn, verwijderen.

 

Andere belangrijke overwegingen voor kruideniersmuziek

 

A. Zorg ervoor dat het betrouwbaar is – en ontworpen voor zaken.

Aangezien platforms voor media delivery elke dag evolueren, is het belangrijk om uw opties te begrijpen en een oplossing te kiezen die de meest betrouwbare technologie biedt – een die speciaal is ontworpen voor zakelijk gebruik.

Apparaatloze streamingoplossingen bijvoorbeeld lijken tegenwoordig het nieuwste en het beste. Ze zijn gebaseerd op dezelfde technologie als streaming-apps voor consumenten, wat handig kan zijn voor sommige zakelijke gebruikers. Dat vermeende gemak brengt echter een risico met zich mee, aangezien de afspeelkwaliteit volledig afhankelijk is van a) uw internetverbinding, b) de sterkte en de betrouwbaarheid van het voeder van de leverancier, en c) of u al dan niet andere apparaten op uw netwerk hebt die om bandbreedte vechten.

Als gevolg daarvan zijn de meeste streamingoplossingen zonder toestel bijzonder gevoelig voor overslagen en perioden van stilte – wat gewoon niet aanvaardbaar is in een zakelijke omgeving. Bovendien bieden apparaatloze oplossingen niet de mogelijkheid om inhoud voor meerdere locaties op afstand te beheren.

Zorg ervoor dat u met een betrouwbare, vertrouwde leverancier in zee gaat die een softwareplatform en een apparaat voor het afspelen van muziek van commercieel niveau aanbiedt. En als u kiest voor een goedkopere oplossing waarbij alleen gestreamd wordt en geen gebruik wordt gemaakt van een apparaat, is het nog belangrijker om in zee te gaan met een ervaren aanbieder die beschikt over een kwaliteitsvoeding en een robuuste technologie.

 

B. Zorg ervoor dat de inhoud geschikt is voor uw bedrijf.

Dit punt lijkt misschien een gegeven, maar het is de moeite waard het te benadrukken. Hoewel u muziek wilt opnemen die resoneert met de jongere generaties van vandaag, kunt u het zich niet veroorloven om onfrisse inhoud af te spelen die niet geschikt is voor een gezinsvriendelijke omgeving. Zorg ervoor dat de muziek die u gebruikt afkomstig is van een professionele leverancier van achtergrondmuziek die zijn tracks proactief filtert op mogelijke teksten en onderwerpen die ongeschikt kunnen zijn voor zakelijk gebruik.

 

C. Vergunning voor zaken.

Volgens de federale auteurswet moet de muziek die u in uw winkels afspeelt volledig gelicentieerd zijn voor zakelijk gebruik. De naleving ervan wordt afgedwongen door agenten voor uitvoeringsrechten, die het hele land afreizen om bedrijven van alle grootten te bezoeken om ervoor te zorgen dat voor hun achtergrondmuziekoplossing een licentie voor commercieel gebruik wordt verleend.

Als ze je betrappen op het afspelen van muziek zonder licentie, kun je een boete krijgen van $750-$150,000 voor elk liedje dat je illegaal gebruikt. Als u het legaal wilt houden, kunt u rechtstreeks samenwerken met agentschappen voor uitvoeringsrechten om licentierechten voor uw muziek te verwerven. De meest praktische, betaalbare en efficiënte optie is echter te werken met een muziekleverancier die deze rechten namens u verwerft.

Denk eraan: het gebruik van een streaming-app voor consumenten, uw persoonlijke collectie of een lokaal radiostation voor overheadaudio zijn praktijken die in strijd zijn met de federale auteursrechtwetgeving, aangezien deze media geen licentie hebben voor zakelijk gebruik. Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina over muzieklicenties op https://us.moodmedia.com/sound/music-licensing/.

 

D. Eenvoudig beheer van de inhoud.

Toegang hebben tot een intuïtief, maar robuust online content management systeem (CMS) is essentieel – vooral als u regionaal of nationaal actief bent. U wilt een gebruiksvriendelijk platform dat geen geavanceerde technische vaardigheden vereist, zodat uw verschillende gebruikers uw muziek snel en gemakkelijk kunnen beheren, plannen en controleren.

Over gebruikers gesproken, het juiste online CMS zal u ook in staat stellen om verschillende niveaus van toestemming in te stellen, zodat u a) laat zakelijke gebruikers inhoud beheren voor alle winkellocaties, b) winkelmanagers in staat stellen de inhoud voor hun locatie te beheren (indien gewenst), of c) beide. Er zou ook een optie moeten zijn d) waarbij de provider de inhoud namens u beheert en plant.

Vraag altijd om een demo van het content management systeem voordat u zich aanmeldt voor de oplossing. Bovendien moet u er zeker van zijn dat de provider 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonische ondersteuning en on-site service biedt voor het geval u hulp nodig hebt.

 

E. De reikwijdte van de dienstverlening van de dienstverlener.

Over ondersteuning gesproken, geen twee aanbieders zijn hetzelfde als het gaat om service mogelijkheden en reikwijdte. Als u regionaal of nationaal actief bent, zorg er dan voor dat uw leverancier op al uw locaties installatie- en reparatiediensten kan aanbieden. Het geeft een enorme gemoedsrust te weten dat u kunt rekenen op snelle en betrouwbare on-site ondersteuning, waar in het land uw winkels zich ook bevinden.

 

F. Mogelijkheden met toegevoegde waarde.

Hoe belangrijk kruideniersmuziek ook mag zijn, het is slechts één element van uw hele zintuiglijke ervaring in de winkel. U kunt kosten besparen, schaalvoordelen benutten en de winkelervaring verder verbeteren wanneer u samenwerkt met een leverancier die ook oplossingen biedt zoals Digital Signage, Voice Messaging, Scent Marketing en AV-systemen.

 Neem vandaag nog contact met ons op

als u vragen hebt of meer wilt weten over in-store mediaoplossingen voor kruidenierswinkels. Onze experts zullen u alles vertellen wat u moet weten over het creëren van een gedenkwaardige winkelervaring die de loyaliteit van uw klanten vergroot.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.