Malcolm McRoberts

Chief Executive Officer

Malcolm McRoberts is de Chief Executive Officer van Mood Media en zit in de raad van bestuur van het bedrijf. Malcolm bepaalt de strategie voor het bedrijf, is onze primaire accountmanager en stuurt de cross-functionele uitlijning aan om duurzame en winstgevende groei te ondersteunen.

Malcolm trad in januari 2021 bij Mood in dienst en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van management, operations en technologie op leidinggevend niveau. Voordat hij bij Mood kwam, was hij Operating Executive in het Value Creation-team bij Vector Capital, een toonaangevende private-equity firma die gespecialiseerd is in transformerende investeringen in gevestigde technologiebedrijven. Daarvoor was hij President van de Small Business Services Division van Deluxe Corporation (een Fortune 500 bedrijf), waar hij leiding gaf aan de transformatie en groei van de organisatie van een in de VS gevestigde leverancier van voornamelijk cheques en formulieren naar een internationale leverancier van op technologie gebaseerde marketing- en bedrijfsvoeringsoplossingen. Voorafgaand aan zijn functie als President was hij CIO/CTO van Deluxe en bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij NCR in Londen, Frankrijk en de VS. Malcolm begon zijn loopbaan bij Merloni Elettrodomestici SpA in het VK en Italië en Lucas Aerospace in het VK.

Malcolm heeft een Master in Engineering (Distinction) van de Universiteit van Warwick en een Bachelor of Engineering (Honors) van de Universiteit van Strathclyde. Hij heeft ook een Masters Certificate in Commercial Project Management van de George Washington University, en hij voltooide het AMP programma van INSEAD Frankrijk.

Michael F. Zendan II
Executive Vice President, General Counsel and Chief Administrative Officer

Als Executive Vice President, General Counsel en Chief Administrative Officer voor Mood Media Corporation, is Mike Zendan verantwoordelijk voor de juridische, licentie- en personeelsfuncties binnen de onderneming en fungeert hij als Mood’s bedrijfssecretaris.

Mike is een doorgewinterde leidinggevende die gedurende zijn 20-jarige juridische en zakelijke carrière een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan drie succesvolle bedrijfstransformaties. Zijn vaardigheden waren van groot belang om Horizon Lines, een beursgenoteerde scheepvaartmaatschappij, door moeilijke wateren te loodsen. Mike maakte deel uit van een klein en toegewijd team dat verantwoordelijk was voor een reeks financiële herstructureringen buiten de rechtbank om, die meer dan 12 maanden in beslag namen, waarbij schuldverplichtingen van meer dan $700 miljoen werden aangepakt en die leidden tot de succesvolle fusie en verkoop van het bedrijf.

Tijdens zijn tien jaar als General Counsel bij Muzak LLC, leidde Mike strategische veranderingen, waaronder de transformatie van een licentieafdeling met twee personen die zich uitsluitend richtten op rapportage en naleving, in een afdeling van zes specialisten die zich richten op agressieve contentacquisitie, kostenefficiëntie en relatieontwikkeling. Hij beheerde een P&L van 18,9 miljoen (US) dollar en toonde zijn juridisch en zakelijk inzicht op vele manieren bij Muzak: hij herstructureerde en herlicentieerde een residentieel audio-aanbod van Muzak en leerde de genuanceerde kunst van franchise relaties terwijl hij met een interne franchiseafdeling samenwerkte om de nationale verkoop te stimuleren, geschillen op te lossen, franchisenemersinitiatieven te ondersteunen en de franchisenemersnormen te handhaven.

Bij Coltec maakte Mike deel uit van een team dat hielp Coltec succesvol te positioneren als een gewilde, strategische overname die uiteindelijk werd overgenomen door Goodrich, Inc. Als onderdeel van “Coltec 2000”, een bedrijfsbreed initiatief dat trachtte groei te stimuleren via strategische toevoegingen en bolt-on acquisities, was Mike hoofdverantwoordelijk voor het structureren, onderhandelen en afronden van twee high profile acquisities waarbij een lucht- en ruimtevaartbedrijf in de V.S. en een industriële groep in Frankrijk betrokken waren voor een gezamenlijke investering van $70 miljoen.

Subscribe

To subscribe to news and financial updates from Mood Media, please email your request to info@moodmedia.com.

ONTDEK MOOD MEDIA

BENIEUWD NAAR DE LAATSTE TRENDS?

Naam*
Toestemming*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.