+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

Hoe retailers het potentieel van Black Friday kunnen benutten

Black Friday is uitgegroeid tot de drukste winkeldag van het jaar en is nu een belangrijk evenement op de kalender van veel retailers en consumenten over de hele wereld. De term ‘Black Friday’ staat echter niet in de kinderschoenen en bestaat eigenlijk al sinds 1952, toen hij verwees naar de dag na Thanksgiving en het begin van het kerstwinkelseizoen in de Verenigde Staten.

Eind jaren 1980 besloten retailers om de focus van Black Friday te gebruiken als een kans om hun merk te promoten. Altijd gepland als de dag na Thanksgiving, maar later uitgespreid over een heel weekend van evenementen, verkopen en promoties, is het nu een enorme kans voor retailers om van te genieten. Maar hoe kunnen retailers, met de toenemende concurrentie voor de beste Black Friday-aanbiedingen, het potentieel van dit consumenten-evenement optimaal benutten om ervoor te zorgen dat ze bovenaan staan wanneer shoppers met hun geld op pad gaan en hun nieuwsgierigheid omzetten in omzet?

%

Wist je dat 53% van de Britse shoppers meer geld uitgeven tijdens Black Friday dan in voorgaande jaren?
Hoewel consumenten hun totale discretionaire uitgaven de laatste tijd hebben teruggeschroefd, hebben ze meer geld opzij gezet voor Black Friday en zeggen ze dat ze waarschijnlijk meer zullen uitgeven tijdens het Black Friday-weekend en het komende uitverkoopseizoen dan in voorgaande jaren. Dit betekent dat consumenten klaar, bereid en hongerig zijn voor een geweldige deal. Ze hebben geld te besteden en zijn bereid om het uit te geven als de gelegenheid zich voordoet.

Dit is dus je kans om ervoor te zorgen dat ze hun geld in je bedrijf steken. Een succesvolle Black Friday-strategie vereist een fijn afgestemde mix van omnichannelmarketing en Belevingen in de winkel die deze gretige consumenten omzetten in verkopen.

Stap 1: Versterken

Opvallen in een overvolle ruimte is altijd lastig. En er zijn niet veel drukke zalen die zo vol zijn als de Black Friday-marketing die we de afgelopen weken hebben gezien. Retailers spenderen een flink bedrag aan het promoten van hun deals op tv, radio en sociale media om ervoor te zorgen dat consumenten weten dat ze aanwezig zijn in de Black Friday uitverkoop en hun merk onthouden. Maar als het klanttraject niet helemaal tot in de winkel en voorbij de kassa leidt, dan zijn al die marketinguitgaven misschien voor niets geweest. Succesvolle retailers creëren een echte omnichannel beleving, die hun merk en verkoopboodschappen op alle contactpunten met de consument verbindt en versterkt. Dit betekent dat het ontwerp van je winkel niet alleen je klanten moet betrekken voor een meeslepende beleving, maar ook de boodschap moet versterken die ze hebben gezien voordat ze de winkel binnenkwamen. Deze herkenning van de branding en informatie die ze op alle andere kanalen hebben ontvangen, versterkt je positie, verhoogt de merkherkenning en creëert samenhangende omnichannelmarketing.

Digital signage die de video’s en beelden toont die consumenten online hebben gezien, versterkt de merkboodschap en biedt boeiende, spannende en interessante content wanneer ze je winkel binnenstappen en hun reis voortzetten. Hiermee kun je je Black Friday-strategie en -deals dynamisch aanpassen en bezoekers altijd op de hoogte houden van je nieuwste promoties. Bovendien krijg je een voorsprong op je concurrenten, die misschien niet dezelfde aantrekkelijke visuals hebben om Black Friday shoppers te vangen als jij.

Je kunt je strategie verder versterken met in-store reclame via retailmedia. De juiste combinatie van zowel audio als video creëert een onmichannel beleving die het gedrag van de consument motiveert. Door on-site ervaringsmedia en in-store reclame binnen één digitaal platform te verenigen, kunnen bedrijven de winkelbeleving digitaliseren en aanpassen op een manier die moderne consumenten verlangen, terwijl ze de klant beïnvloeden op de meest impactvolle touchpoints van het winkeltraject.

Als je succesvol bent en consumenten de moeite nemen om naar de winkel te komen, vergeet dan niet dat ze klaar zijn om te kopen! Ze hebben geld opzij gezet en zijn bereid om het uit te geven! Nu is het perfecte moment om alles wat je hebt gepromoot te ondersteunen en de beste retail beleving te creëren om ervoor te zorgen dat ze hun nieuwsgierigheid omzetten bij de kassa.

Stap 2: Resoneren.

Om een band op te bouwen met consumenten, moet je ze aanspreken op hun niveau. Audioberichten en muziekafspeellijsten die weerspiegelen wat ze op de radio hebben gehoord en soundtracks die resoneren met hen en het ‘geluid’ van je merk bouwen die consistentie op die nodig is voor krachtige branding.

Door aantrekkelijke Belevingen te creëren met zorgvuldig samengestelde afspeellijsten in de winkel, voelen consumenten zich begrepen, gezien en gerespecteerd. Als ze het gevoel hebben dat je merk hen kent en begrijpt, zullen ze zich op een onbewust niveau verbonden en verbonden voelen met je merk dat op geen enkele andere manier kan worden bereikt. De kracht van audio is voelbaar. Het is bijna tastbaar in die zin dat we de fysieke verandering in ons lichaam en emoties kunnen voelen wanneer er muziek wordt gespeeld waar we van houden. Door dit onder te dompelen in inzichtelijke, boeiende in-store messaging en merkinformatie kun je resoneren en motiveren op het juiste moment van de aankoopbeslissing.

Stap 3: Respect.

Laten we niet vergeten dat klanten de winkel kunnen en mogen verlaten om hun geld elders uit te geven. Niets is gegarandeerd. Respect hebben voor hun keuze om naar de winkel te komen, omdat ze je merk boven het lawaai hebben zien uitsteken, is iets waar je een heel eind mee komt. In-Store Messaging die je waardering voor hun klantenbinding versterkt en die extra content, mogelijkheden en deals biedt waarvan ze kunnen profiteren omdat ze voor jou hebben gekozen, zorgt ervoor dat je top of mind blijft en garandeert verdere positieve mond-tot-mondreclame lang nadat ze je winkel hebben verlaten.

Om samen te vallen met digitale oplossingen moet de persoonlijke service van het winkelpersoneel ook elk ander aspect van het bedrijf versterken. Uit een onderzoek van Hubspot Research bleek dat 93% van de klanten waarschijnlijk herhaalaankopen zal doen bij bedrijven die een uitstekende klantenservice bieden. Dit betekent dat een goede klantenservice door je personeel niet alleen bijdraagt aan een geweldige beleving in de winkel, maar ook een positief effect heeft op de verkoop aan de kassa’s. Zorg ervoor dat alle medewerkers volledig op de hoogte zijn van de Black Friday-missie, dat ze op de hoogte zijn van de aanbiedingen, kansen en spannende manieren waarop consumenten kunnen meedoen en dat ze weten hoe ze je merk bij elke gelegenheid kunnen promoten. Laten we niet vergeten dat evenementen zoals Black Friday vaak hectisch, stressvol en intens aanvoelen voor zowel retailers als consumenten. Door een rustgevende, ontspannen en plezierige beleving in de retail te bieden, ga je tegen de stroom in om een blijvende indruk achter te laten die lang blijft nadat ze je winkel hebben verlaten.

Door de perfecte mix van audio- en visuele belevingen in de winkel te combineren met een briljante klantenservice, kunnen retailers hun marketing ondersteunen met verrassende, boeiende en spannende klantreizen die Black Friday veranderen van een koopwoede in een plezierige, bevredigende connectie met de retail.

Black Friday heeft een lange weg afgelegd sinds het begon en de negatieve connotaties van de jaren 1950. In de afgelopen jaren is het een beetje hectisch geworden, omdat consumenten vechten voor de beste aanbiedingen en retailers vechten voor aandacht. Maar met aandacht en toewijding kunnen retailers het perfecte kooptraject samenstellen dat bevredigend en succesvol is.