015 744 100 Support Login

NISSAN
CASE STUDY

DE UITDAGING

In 2019 onthulde Nissan zijn eerste Nissan City Hub, een revolutionaire nieuwe aanpak met de convergentie tussen e-commerce en een conceptstore, gelegen op een steenworp afstand van Vélizy 2, een populair winkelcentrum in Parijs. Dankzij een langdurige en succesvolle samenwerking heeft Nissan Mood Media de opdracht gegeven om een exclusieve en meeslepende beleving te leveren voor het merk, een beleving die de consument in het middelpunt plaatst van Nissans visie op de mobiliteit van morgen en die de demografie van de showroom verder verbreedt dan het gebruikelijke.

DE AANPAK

Mood’s multi-zone touchpoint benadering maakte van Nissan’s City Hub een echte state-of-the-art ‘phygitale’ ruimte. Interactieve schermen met call-to-action content nodigen klanten uit om het merk in hun eigen tempo te ontdekken, terwijl de ultra-definition LED-installatie, die van muur tot plafond tot gevel reikt en futuristische en elegante animaties toont, klanten nieuwsgierig maakt de winkel in te komen. Alleen al de hoeveelheid LED in de betrekkelijk kleine ruimte verandert de sfeer van de hele ruimte volledig, iets waarmee rekening werd gehouden bij het creëren van de visuele content. Nissan-medewerkers vullen de beleving aan door een persoonlijke service en menselijk element te bieden met tablets.

ELEVATE THE CUSTOMER EXPERIENCE

Verbeter de beleving en krijg de gemoedsrust die je verdient met Mood. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Naam*
Privacybeleid*
Blijf in contact
This field is for validation purposes and should be left unchanged.