+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

7 ELEMENTEN VOOR EEN SUCCESVOLLE WINKELBELEVING

Het is geen geheim dat de verwachtingen ten aanzien van de winkelbeleving hoger zijn dan ooit. We zijn de laatste jaren getuige geweest van een verschuiving, versneld door de pandemie, waarbij de hedendaagse omniconsument meer controle heeft over zijn eigen winkelervaring dan ooit tevoren. Zij voelen zich aangetrokken tot retail die hen iets nieuws leren, hen iets bieden om de beleving in het algemeen te verbeteren, en hen in staat stellen gebruik te maken van praktische technologie.

Talloze onderzoeken, waaronder die van Mood zelf, tonen aan dat consumenten nog steeds van fysieke retail houden. Tegelijkertijd zijn consumenten van alle leeftijden en uit alle bevolkingsgroepen door de recente crisis veel gevoeliger geworden voor technologie en de rol daarvan bij het winkelen. Dit biedt retail de kans om het beste van digitaal winkelen te combineren met het beste van fysiek winkelen en zo een werkelijk hoogwaardige klantbeleving te creëren.

Dus wat is een succesvolle in-store beleving en hoe kunnen merken aan deze steeds veranderende verwachtingen van de consument voldoen? In dit artikel lees je de zeven elementen die merken in hun winkels zouden moeten implementeren of ontwikkelen om te zorgen voor een grotere emotionele band en dus een succesvollere retailbeleving.

1.Meeslepende technologie

Het vervagen van de grenzen tussen online en offline wordt steeds belangrijker voor merken. Door in-store en digitale belevingen kunstig te combineren, kunnen retailers de consument een echt samenhangende en direct herkenbare merkbeleving bieden. Door zich te richten op een meeslepende winkelbeleving die gebruikmaakt van technologie, kunnen merken klanten leuke, unieke en persoonlijke ervaringen bieden die winkelen naar nieuwe hoogten tillen.

Het integreren van een visionaire digitale strategie gericht op het leveren van ongelooflijke ervaringen is een fundamentele manier om een winnende winkelbeleving te creëren. Van touchscreens waarmee klanten zich kunnen aanmelden om hun aankoophistorie en verlanglijstje te doorzoeken of waarmee ze met een simpele aanraking door een productassoritment kunnen bladeren en met jouw content aan de slag kunnen, tot virtuele sample stations waarmee klanten producten virtueel kunnen proberen voordat ze iets kopen, er zijn tal van oplossingen die bij jouw winkel en budget passen.

Andere oplossingen, zoals Lift & Learn, helpen de klantbetrokkenheid naar een hoger niveau te tillen, waarbij de winkelbeleving letterlijk in hun eigen handen wordt gelegd. Met digitale schermen in de winkel die specifieke promotionele content weergeven wanneer het bijbehorende product wordt opgepakt, is de Lift & Learn-technologie een geweldige manier om een unieke en gedenkwaardige klantbeleving in je winkel te creëren.

In de automotive sector worden car-configurators steeds populairder, omdat klanten daarmee hun perfecte auto op het grote scherm kunnen configureren, waarmee ze inspelen op één van de grootste trends binnen retail: personalisering. Dankzij presentatiefuncties kunnen verkopers tablets, laptops en mobiele apparaten aansluiten en spiegelen, zodat klanten hun droomauto vorm kunnen zien krijgen door de keuze van hun exterieur- en interieuropties en vele andere aangepaste upgrades.

2 Uitzonderlijke Customer Service

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is verrassend hoe gemakkelijk het is om dit juist daarom te laten schieten. Terwijl de onlineverkoop steeg tijdens de vele lockdowns in de wereld, nam ook de frustratie van klanten toe over de moeite die ze hadden om een echt mens te bereiken over problemen met producten en diensten. Meer dan ooit verlangen shoppers naar de eenvoud van menselijke interactie en willen ze dat hun vragen face-to-face worden beantwoord en opgelost. Onderschat de kracht van betekenisvolle menselijke connecties en gedeelde ervaringen niet. Je winkel moet een uitzonderlijke klantenservice bieden die online niet kan worden gereproduceerd, met personeel dat bereid is te luisteren, te reageren en nuttige informatie te verstrekken.

3 Laat zien dat je om ze geeft

Voor consumenten waren de afgelopen jaren een tijd van bezinning. Wij hebben gezien dat zij hun manier van winkelen heroverwegen, zich meer bewust worden van de klimaatcrisis en beseffen hoe groot de bestaande ongelijkheid in de samenleving is.

Volgens ons onderzoek Charting In-Store Trends geeft tweederde (66%) van het winkelend publiek de hoogste prioriteit aan duurzame praktijken en de verkoop van duurzame producten bij het kiezen van een winkel. Vooral de nieuwere generaties klanten letten op de inzet van een bedrijf voor bepaalde doelen en zijn veel doelbewuster bij de besteding van hun welverdiende geld.

Als gevolg van de groeiende belangstelling van klanten voor sociale en milieupraktijken moeten merken streven naar meer transparantie. In de fysieke retail kan dit zich vertalen in het informeren van consumenten over de duurzaamheidspraktijken of filantropische programma’s van je merk via content die op schermen wordt weergegeven, het aanbieden van recyclingpunten of reparatiediensten, of zelfs het gebruik van de eerder genoemde ervaringsgerichte mediatechnologieën om het bewustzijn rond de productie van producten, de inkoop en de arbeidsomstandigheden van degenen die bij het proces betrokken zijn, te vergroten.

Achter de schermen kan het herzien van je contentstrategie, het werken met een expert op het gebied van in-store mediaoplossingen die je kan adviseren over de beste praktijken, en ook het gebruik van een CMS met minimaal energieverbruik zoals Mood Harmony, allemaal bijdragen tot een duurzamere en op welzijn gerichte fysieke retail.

4 Branded muziek

Contact maken met jouw klanten op een emotioneel niveau kan het verschil zijn tussen een goede en een geweldige winkelbeleving. Muziek is een van de eenvoudigste manieren om dit te doen, waarmee je gemakkelijk een gedenkwaardige beleving voor je klanten creëert die ervoor zorgt dat ze keer op keer terugkomen naar jouw winkel. Uit een onderzoek van Mood is gebleken dat muziek een topfactor is bij het verbeteren van iemands stemming in de winkel, waarbij 85% van de consumenten zegt dat muziek een positieve invloed heeft op hun ervaring. Andere studies van Mood hebben aangetoond dat de juiste muziek de verblijftijd van het winkelend publiek verhoogt, wat op zijn beurt de omvang van het winkelmandje en de verkoop doet toenemen, alsook de waarschijnlijkheid dat zij naar die specifieke winkel terugkeren.

Ongeacht de branche, de omvang en de schaal van je bedrijf, kan een gekwalificeerde muziek designer met je samenwerken om jouw ideale audio branding strategie te definiëren en te realiseren. Branded muziek met een positieve, maar empathische energie die de klanten tegemoet komt waar ze nu zijn, is een belangrijke drijfveer voor het smeden van een onvergetelijke beleving.

5 Geweldige werkcultuur

Het is een feit: betrokken personeel is veel productiever en levert op zijn beurt een betere service. Een onderzoek van Smarp toonde aan dat betrokken werknemers beter presteren dan hun collega’s die dat niet zijn. Uit het onderzoek bleek dat bedrijven met een hoge werknemersbetrokkenheid 21% winstgevender zijn. Waarom integreer je geen digitale schermen in je personeelsruimten om de betrokkenheid van jouw werknemers te stimuleren? Back of House content kan ook bestaan uit tips & tricks, details over actieve winkelpromoties, vieringen van de betrokkenheid van je merk bij de gemeenschap, herinneringen over komende evenementen, enz. Het is een veel eenvoudigere, beter beheersbare en meer verfijnde manier om met teamleden te communiceren dan een ouderwets prikbord met verouderde artikelen en posters.

6 Een gemeenschap opbouwen

Tegenwoordig verwachten klanten een ervaring die verder gaat dan een transactie. Dus wat kun je hen, naast een uitstekende klantenservice, boeiende touchpoints en een fantastische soundtrack, nog meer bieden? Zoek uit hoe je je winkel kunt gebruiken om gemeenschappen op te bouwen. Kun je workshops of evenementen organiseren? Zijn er ruimtes of elementen in je winkel die mensen aanmoedigen elkaar te ontmoeten en samen te komen, waar ze niet alleen kunnen winkelen maar ook spontaan kunnen socializen? Bovendien, heb je ergens een geschikte plaats voor de creatie van content? Esthetisch aantrekkelijke zones in winkels, vooral in de mode- en beauty sector, zijn in opkomst nu steeds meer merken inspelen op de millenniumcultuur en zoveel mogelijk social media-activiteit, betrokkenheid en social verkoop aanmoedigen.

7 Maak het gemakkelijk om “Ja” te zeggen tegen je product

De consument van vandaag wordt geplaagd door keuzemogelijkheden en zoekt op zijn beurt naar kortere wegen om tot een beslissing te komen. Zij willen beter geïnformeerde beslissingen nemen en zoeken meer begeleiding. Dit vertaalt zich in wezen in alles wat in de winkel specifieke aanbevelingen van het personeel kan geven of de best beoordeelde opties onder de aandacht kan brengen, de beste combinaties kan voorstellen, enz. Hoe je product- of winkelaanbod er ook uitziet, met digital signage, digital shelving en zelfs overhead messaging kunnen shoppers sneller en veel efficiënter tot een “ja” komen.

 

Herinneringen aan wat we voelen, horen, zien, ruiken en aanraken, kunnen een leven lang meegaan, en de unieke belevingen en uitzonderlijke diensten die je aanbiedt, zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw winkel een dierbare herinnering krijgt. Door de verwachtingen van de klant te overtreffen, stimuleer je emotionele reacties en een succesvolle winkelbeleving, waardoor klanten zich verbonden en geboeid voelen en naar meer verlangen.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.