+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

GEURMARKETING VOOR HOTELS

Zorg dat gasten zich op hun gemak voelen en terugkomen door emotionele connecties te creëren met geurmarketing.

Wat is geurmarketing?

Geurmarketing is een strategie waarbij geur wordt gebruikt om een specifieke sfeer te creëren, emoties op te roepen en merkervaringen te verbeteren. Hierbij worden zorgvuldig geselecteerde geuren gebruikt om het gedrag van klanten te beïnvloeden, de klanttevredenheid te verbeteren en een gedenkwaardige omgeving te creëren.

In de competitieve wereld van het hotelwezen is het essentieel om gasten een gedenkwaardige en unieke beleving te bieden. Geurmarketing is een krachtig middel dat hotels gebruiken om hun gasten op een dieper zintuiglijk niveau te betrekken.

Geurmarketing is het strategisch gebruik van geuren om diepe emotionele reacties op te roepen, de sfeer te verbeteren en de merkidentiteit van een hotel te versterken. Door zorgvuldig geselecteerde geuren en parfums in het hele pand te gebruiken, kunnen hotels een boeiende omgeving creëren die een blijvende indruk achterlaat op hun gasten.

Hoe werkt geurmarketing?

Geurmarketing werkt door gebruik te maken van de sterke connectie tussen geur en emoties. Geuren worden strategisch verspreid in verschillende gebieden van een bedrijf, zoals retail, hotels of kantoren, om de perceptie en het gedrag van klanten te beïnvloeden. De gekozen geuren kunnen positieve emoties oproepen, een gevoel van ontspanning creëren, de merkherkenning verbeteren en de betrokkenheid en loyaliteit van klanten vergroten.

%

75% van de emoties die we kennen, wordt beïnvloed door geur

We herinneren ons 100 keer eerder iets dat we ruiken dan iets dat we zien, horen of aanraken.

Geurmarketing maakt gebruik van de sterke verbinding tussen het reukorgaan en het limbisch systeem van de hersenen, dat verantwoordelijk is voor emoties en geheugen. Als gasten een bepaalde geur ruiken, roept dat onmiddellijk een emotionele reactie op en roept het herinneringen en associaties op.

Hotels kunnen dit fenomeen gebruiken om specifieke sferen te creëren en de algehele beleving te verbeteren. Door aangename geuren te verspreiden in verschillende delen van het hotel, zoals lobby’s, gangen en zelfs kamers, kunnen hotels de perceptie van gasten vormgeven en hun gedrag beïnvloeden.

Geurmarketing in hotels

Hotels hebben geurmarketing omarmd als een manier om zich te onderscheiden in het concurrerende horecalandschap. Ze erkennen dat een duidelijke en aangename geur een gedenkwaardige beleving kan creëren die hen onderscheidt van andere gebouwen. Geur is het sterkste zintuiglijke element dat gekoppeld is aan geheugen en emotie, dus de juiste geur kan een enorme impact hebben op de manier waarop klanten een bepaald bedrijf en merk niet alleen waarnemen, maar zich ook herinneren.

Hotels werken vaak samen met geurmarketingbedrijven om signatuurgeuren te ontwikkelen die passen bij hun merkimago en doelgroep. Deze geuren worden vervolgens verspreid via verschillende methoden, zoals HVAC-systemen of geurverspreiders, zodat ze consistent en subtiel aanwezig zijn in het hele hotel.

Voordelen van geurmarketing voor hotels

Er zijn veel voordelen verbonden aan het implementeren van geurmarketing in je hotel. Hieronder staan een paar manieren waarop de juiste geur en aroma in je hotel je bedrijf kunnen verbeteren.

Merkdifferentiatie: In een verzadigde markt is het vestigen van een unieke merkidentiteit cruciaal. Met geurmarketing kunnen hotels een duidelijk merkaroma creëren waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten. Een kenmerkende geur kan synoniem worden aan het hotel en gasten helpen het pand te herkennen en te herinneren lang na hun verblijf.

Emotionele verbinding: Geur heeft een opmerkelijk vermogen om emoties op te roepen en herinneringen te triggeren. Door op strategische wijze geuren te selecteren die aansluiten bij de gewenste beleving, kunnen hotels een diepere emotionele band met hun gasten creëren. Of het nu een kalmerende geur is die ontspanning bevordert of een verkwikkende geur die energie geeft, de juiste geur kan een blijvende indruk achterlaten en een positieve emotionele band met het hotel bevorderen.

Gasttevredenheid: De ambiance van een hotel speelt een belangrijke rol in de tevredenheid van gasten. Aangename geuren kunnen de algehele sfeer verbeteren, waardoor gasten zich meer op hun gemak en welkom voelen. Wanneer gasten het hotel als schoon, uitnodigend en luxe ervaren, heeft dit een positieve invloed op hun tevredenheid, wat leidt tot hogere beoordelingen en positieve recensies.
Merkherkenning en herinnering: Een goed ontworpen geur kan een krachtig element van merkherkenning worden. Wanneer gasten de kenmerkende geur van een hotel elders tegenkomen, roept dit een gevoel van vertrouwdheid op en herinnert het hen aan hun positieve ervaringen in het hotel. Dit creëert merkherinnering en kan leiden tot meer directe boekingen en klantenloyaliteit.
Verhoogde betrokkenheid van gasten: Geurmarketing kan de nieuwsgierigheid van gasten wekken en hun zintuigen op een unieke manier prikkelen. Gasten zijn eerder geneigd om de verschillende ruimtes van het hotel te verkennen en er interactie mee te hebben als ze aangename en intrigerende geuren ruiken. Deze verhoogde betrokkenheid kan leiden tot een meer meeslepende en gedenkwaardige beleving voor gasten.

Populaire hotelgeuren

Je weet nu waarom je geurmarketing in je hotel moet gebruiken, maar welk aroma moet je gebruiken? Hier zijn een paar populaire geuren die je in je hotel kunt verspreiden om een band met je gasten te creëren.

Citrusvruchten: Citrusaroma’s, zoals citroen, limoen en sinaasappel, zijn verfrissend en opwekkend. Ze creëren een levendige en stimulerende sfeer en laten een schone en opwekkende geur achter in de lucht, perfect voor gasten die klaar zijn om hun nieuwe omgeving te verkennen.

Lavendel: Lavendel staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan helpen om een serene en rustige omgeving in de lobby te creëren, waardoor een gevoel van vrede en welzijn wordt bevorderd. Deze geur is een geweldige manier om gasten op hun gemak te stellen na een lange reisdag.

Vanille: Vanille heeft een warme en troostende geur die vaak gevoelens van gezelligheid en vertrouwdheid oproept. Het zoete en rustgevende aroma kan een gastvrije en huiselijke sfeer creëren in de hotellobby. Deze geur kan goed werken voor gasten die voor langere tijd blijven.

Vers linnen: De geur van fris linnen of schone was wordt vaak geassocieerd met reinheid en frisheid. Het geeft de indruk van een goed onderhouden ruimte, waardoor gasten zich comfortabel en op hun gemak voelen.

Groene thee: Groene thee heeft een frisse en opwekkende geur die de zintuigen kan prikkelen. Het creëert een lichte en verfrissende sfeer in de lobby en bevordert een gevoel van verjonging en ontspanning. Dit aroma is geweldig voor hotels die op zoek zijn naar een chiquere sfeer.

Aangepaste geur: Door te werken met een professionele leverancier van geuren kun je samenwerken met geurprofessionals om een geur te creëren die honderd procent uniek is voor jouw merk. Dit extra vleugje individualiteit kan een blijvende indruk achterlaten en ervoor zorgen dat de geur van je hotel consistent is in je hele omgeving en onmiskenbaar is voor je gasten, waar ook ter wereld.

Bij het gebruik van aroma’s in hotellobby’s is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet overweldigend of irriterend zijn voor gasten. Het is belangrijk om in de hele lobby een subtiele en aangename geur te behouden.

Uw Geurmarketing-aanbieder

Het comfort en de tevredenheid van de gasten zijn de sleutel tot een succesvol bedrijf. Door het gebruik van geurmarketing kunnen hotels gasten na een lange reisdag meteen op hun gemak stellen, hen verzekeren dat ze zich in een veilige en schone omgeving bevinden en erop vertrouwen dat ze kunnen ontspannen in hun tijdelijke thuis weg van huis. De juiste geur kan ook helpen om je merkidentiteit te versterken. Door een consistent aroma te gebruiken in je hele franchise, zullen je gasten blijvende herinneringen en positieve emotionele connecties op een onbewust niveau met je merk blijven maken.

Mood Media is de enige leverancier van oplossingen voor ervaringsmarketing en maakt het verbeteren van uw beleving gemakkelijk door de noodzaak van meerdere leveranciers weg te nemen. Mood biedt oplossingen voor geurmarketing en digital signagemuziekprogramma’s, audioberichten en audiovisuele systemen om een aantrekkelijke sfeer in uw bedrijf te creëren. Door een uitzonderlijke klantenservice te bieden en aantrekkelijke ervaringen op locatie te leveren, kan uw bedrijf terugkerende gasten, een grotere klanttevredenheid en positieve gevolgen voor uw bedrijfsresultaten zien.