+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

HOE CREËER JE BLIJVENDE GASTLOYALITEIT MET EEN MULTI-ZINTUIGLIJKE HOTELBELEVING

Het uiteindelijke doel van de gastbeleving is het creëren van herinneringen die gasten willen herhalen en delen, een doelstelling die vandaag om een aantal redenen belangrijker is dan ooit.

Ten eerste, potentiële gasten hebben meer accommodatie opties dan ze aankunnen, dus wanneer ze inchecken in uw woning, is het van vitaal belang dat u een ervaring biedt die hun beslissing om voor uw merk te kiezen in de toekomst een no-brainer maakt.

Mond-tot-mondreclame is tegenwoordig ook krachtiger dan ooit tevoren, dankzij social media. Instagram- en Facebook-gebruikers zullen nooit aarzelen om een korte video of recensie te plaatsen waarin jouw locatie op de één of andere manier aan bod komt als je hen een uitmuntende hotelbeleving bezorgt. En met de overgrote meerderheid van de Millennials en Gen Z-ers die de neiging hebben om ervaring boven materialisme te verkiezen als het op reizen aankomt, is het van cruciaal belang dat jouw accommodatie aan deze verwachtingen voldoet.

Maar hoe creëer je zo’n beleving? Eén van de belangrijkste manieren is om op een emotioneel niveau contact te maken met je gasten. Wanneer de beleving die je creëert een beroep doet op de positieve emoties van je gasten, wordt het er een die jouw gasten willen bezitten. Denk na over wat je gasten zien, horen en ruiken in je hotel, want deze zintuigen zijn directe lijnen naar het aanboren van hun emoties. Effectief gebruik van media-oplossingen voor de hospitality kan van groot belang zijn bij het creëren van een multi-zintuiglijke beleving die de basis legt voor blijvende loyaliteit van gasten en hen inspireert om met anderen te delen hoeveel ze van hun verblijf in jouw accommodatie hebben genoten.

#1: Sensationele Hotel Muziek

Een subtiele maar zeer effectieve manier om op een dieper emotioneel niveau contact te maken met gasten is door het afspelen van hotelmuziek die hun smaak aanspreekt en jouw unieke merkpersoonlijkheid weerspiegelt. Muziek voor hotels moet niet worden gezien als handelswaar voor je merk, maar eerder strategisch gebruikt worden om de sfeer van een ruimte aanzienlijk te verbeteren, waardoor gasten uiteindelijk kunnen ontspannen en hen aanmoedigen om langer in alle sociale ruimtes binnen je hotel te blijven. In plaats van dat gasten vertrekken om bijvoorbeeld met vrienden of collega’s buiten je hotel iets te gaan drinken, zal jouw investering in het creëren van een gastvrije en plezierige ruimte door middel van muziek reizigers inspireren om ter plaatse te blijven en uiteindelijk meer uit te geven.

Muzikale voorkeuren zijn een belangrijk onderdeel van iemands identiteit, en hoe beter je je muziekprogrammering kunt afstemmen op de voorkeuren van je doelgroep, hoe groter de kans dat je gasten een sterke affiniteit met jouw hotel en merk zullen hebben. Het vergt echter een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek, tijd en expertise om een succesvol muziekprogramma op te zetten, dus het is een goed idee om professionele hulp te krijgen van een gelicentieerde muziekleverancier zoals Mood Media. Wees op je hoede voor streamingplatforms die uitsluitend op bots en algoritmen vertrouwen om jouw soundtrack te genereren. Dergelijke programma’s kunnen ontsporen, en jouw merkbeleving is niet iets wat je op automatische piloot wilt zetten. In plaats daarvan zorgt een deskundig ontwerp en beheer van je muziek door een gekwalificeerde music designer via een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk platform voor een consistente hotelmuziekbeleving die trouw is aan je merk en die weerklank vindt bij gasten.

#2: Behaal resultaten met de inzet van Digital Signage

Mensen zijn van nature erg visueel ingesteld, en een effectief gebruik van digital signage (narrowcasting) zal ongetwijfeld de beleving van je gasten verbeteren, hun indruk van je hotel vergroten, en zelfs je bedrijfsresultaat verbeteren. Bovendien zijn digital signage-toepassingen voor hotels kosteneffectiever en aanzienlijk efficiënter dan hun gedrukte tegenhangers. Met de meeste oplossingen kun je content onmiddellijk bijwerken en plannen via een webportaal. Je hoeft niet meer te wachten tot het materiaal terugkomt van de drukkerij, en je hebt geen drukkosten meer. Gewoon een eenvoudig maandelijks tarief.

Digital signage voor hotels is er in een groot aantal verschillende oplossingen, waaronder menuborden om het aanbod van je restaurant en café op een veilige, effectieve en meer toegankelijke manier te promoten, terwijl digitale bewegwijzering heel nuttig is voor de grotere hotels met bijvoorbeeld conferentiezalen, zodat je gasten gemakkelijk hun weg vinden binnen je hotel. Digitale promoborden kunnen ook worden gebruikt in vele delen van je hotel, of je nu welkomstboodschappen wilt plaatsen, luxe voorzieningen wilt promoten of de agenda van evenementen wilt vermelden.

Uiteindelijk is het gebruik van digitale signage een van de meest effectieve manieren om de aandacht van je gasten te trekken en creëer je een “wow-factor” die het waard is om te delen. Hoewel digital signage veel betaalbaarder is dan je denkt, is het geen ideaal doe-het-zelf project. Het raadplegen van een ervaren end-to-end leverancier die gespecialiseerd is in het ontwerpen en installeren van digital signage oplossingen voor hotels, zoals Mood Media, zal het leven veel gemakkelijker maken, aangezien zij in staat zullen zijn om te helpen met de content, de installatie van de schermen en andere belangrijke overwegingen voor een eersteklas digital signage strategie.

#3: Maak gebruik van de kracht van Geurmarketing

Geur is een cruciaal onderdeel van de hotelbeleving, en op zijn minst moet je gebruik maken van schone en verfrissende geuren in je hotel om te helpen de look en feel van de beleving die je wilt creëren aan te vullen. Dat gezegd hebbende, geurmarketing doet veel meer dan alleen lekker ruiken voor je gasten. Het is een feit dat onze reukzin meer dan enig ander zintuig verbonden is met geheugen en emotie. Door doordacht gebruik te maken van geurmarketing in je hotel, kun je direct beroep doen op de emoties van je gasten en ervoor zorgen dat zij de herinnering aan een geweldig hotelverblijf associëren met jouw geur. Met de geurmarketing van Mood Media kunnen wij je zelfs helpen een signatuurgeur te creëren om je gastbeleving nog unieker en gedenkwaardiger te maken. Voor fanatieke (zaken)reizigers bijvoorbeeld kan het binnenwandelen van een hotellobby die onmiddellijk herkenbaar ruikt na urenlange reizen, hen helpen ontspannen, omdat het zowel een vertrouwd als familiaal gevoel creëert.

Geurmarketing voor hotels is echt een krachtig en veelzijdig instrument om de gastbeleving te verbeteren.

#4: Breng de boodschap over

De ervaring die je gasten met je merk hebben kan al beginnen vóór de check-in, en met een solide on-hold messaging strategie kun je ervoor zorgen dat je een onberispelijke eerste indruk maakt. Denk na over wat je wilt dat jouw bellende gasten horen terwijl ze in de wacht staan. Wil je dat ze in stilte wachten, of wil je ze liever helpen de tijd te doden met een vriendelijke merkstem en waardevolle informatie die de kwaliteit van hun verblijf zal verbeteren? Bovendien kan on-hold messaging worden gebruikt om evenementen binnen je hotel of eventuele speciale tarieven te promoten. Als je eenmaal een oplossing voor on-hold messaging hebt, vergeet dan niet om je berichten regelmatig bij te werken. Berichten die bellers te horen krijgen terwijl ze in de wacht staan, moeten relevant zijn voor de tijd van het jaar, en aanbiedingen moeten up-to-date zijn.

 

#Nummer 5: Bespaar niet op AV-systemen.

Hotels eisen audiovisuele systemen van hoge kwaliteit om de beleving compleet te maken. Zelfs de beste muziek en de boeiendste video content zullen een slechte indruk maken op je gasten als de schermen en luidsprekers defect zijn of niet goed presteren. Laat zien dat je om kwaliteit geeft en investeer in een professioneel AV-systeem.

Je AV-systeem moet voldoende dekking, prestaties en kwaliteit bieden, niet alleen voor de meest populaire evenementen in je hotel, maar ook voor de grootste evenementen die je organiseert. Als je bijvoorbeeld een grote bar- en loungeruimte hebt waar alle grote sportwedstrijden worden vertoond en waar in het weekend een nachtclub vibe heerst, dan hebt je schermen, luidsprekers en versterkers nodig die deze high-energy ervaring kunnen creëren. Of, als een meerderheid van je gasten op zakenreis is, wil je misschien investeren in AV-oplossingen voor vergaderruimtes van hoge kwaliteit.

Vergeet ook niet dat AV-apparatuur van commerciële kwaliteit een must is. Audiovisuele apparatuur en schermen voor thuisgebruik zijn niet ontworpen om 24/7 te worden gebruikt, en alle garanties die erop zitten, vervallen wanneer je ze in een zakelijke omgeving gebruikt. Aan de andere kant worden professionele oplossingen meestal geleverd met robuuste garanties die de gebruikelijke slijtage bij commercieel gebruik dekken.

 

Het is belangrijk om je media-oplossingen niet te zien als afzonderlijke tools op parallelle paden. Zorg ervoor dat ze geïntegreerd zijn, op elkaar zijn afgestemd en samenwerken aan dezelfde doelstellingen – het ontwerpen van een multi-zintuiglijke beleving die je niet alleen in staat zal stellen om op een dieper niveau contact te maken met je gasten, maar ook om van je gasten levenslange merkambassadeurs te maken.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.