015 744 100 Support Login

HOE CREËER JE BLIJVENDE GASTLOYALITEIT MET EEN MULTISENSORIËLE HOTELERVARING

Het uiteindelijke doel van de gastenervaring is het creëren van herinneringen die gasten willen herhalen en delen, een doelstelling die vandaag om een aantal redenen belangrijker is dan ooit. Ten eerste, potentiële gasten hebben meer accommodatie opties dan ze aankunnen, dus wanneer ze inchecken in uw woning, is het van vitaal belang dat u een ervaring biedt die hun beslissing om voor uw merk te kiezen in de toekomst een no-brainer maakt.

Mond-tot-mondreclame is tegenwoordig ook krachtiger dan ooit tevoren, dankzij de sociale media. Instagram- en Facebook-gebruikers zullen nooit aarzelen om een korte video of recensie te plaatsen waarin uw locatie op de een of andere manier aan bod komt als u hen een uitmuntende hotelervaring bezorgt. En met de overgrote meerderheid van de Millennials en Gen Z-ers die de neiging hebben om ervaring boven materialisme te verkiezen als het op reizen aankomt, is het van cruciaal belang dat uw accommodatie aan deze verwachtingen voldoet.

Maar hoe creëer je zo’n ervaring? Een van de belangrijkste manieren is om op een emotioneel niveau contact te maken met uw gasten. Wanneer de ervaring die u creëert een beroep doet op de positieve emoties van uw gasten, wordt het er een die uw gasten willen bezitten. Denk na over wat uw gasten zien, horen en ruiken in uw woning, want deze zintuigen zijn directe lijnen naar het aanboren van hun emoties. Effectief gebruik van hospitality media-oplossingen kan van groot belang zijn bij het creëren van een multi-zintuiglijke ervaring die de basis legt voor blijvende loyaliteit van gasten en hen inspireert om met anderen te delen hoeveel ze van hun verblijf in uw accommodatie hebben genoten.

#1: Sensationele Hotel Muziek

Een subtiele maar zeer effectieve manier om op een dieper emotioneel niveau contact te maken met gasten is door te spelen hotelmuziek die hun smaak aanspreekt en uw unieke merkpersoonlijkheid weerspiegelt. Muziek voor hotels moet niet worden gezien als handelswaar voor uw merk, maar veeleer strategisch worden gebruikt om de sfeer van een ruimte aanzienlijk te verbeteren, om gasten uiteindelijk te helpen ontspannen en hen aan te moedigen langer te blijven in alle sociale ruimten binnen uw pand. In plaats van dat gasten vertrekken om bijvoorbeeld met vrienden of collega’s buiten uw pand iets te gaan drinken, zal uw investering in het creëren van een gastvrije en plezierige ruimte door middel van muziek reizigers inspireren om ter plaatse te blijven en uiteindelijk meer uit te geven.

Muzikale voorkeuren zijn een belangrijk onderdeel van iemands identiteit, en hoe beter u uw muziekprogrammering kunt afstemmen op de voorkeuren van uw doelklanten, hoe groter de kans dat uw gasten een sterke affiniteit met uw hotel en merk zullen hebben. Het vergt echter een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek, tijd en expertise om een succesvol muziekprogramma op te zetten, dus het is een goed idee om professionele hulp te krijgen van een gelicentieerde muziekleverancier zoals Mood Media. Wees op uw hoede voor streamingplatforms die uitsluitend op bots en algoritmen vertrouwen om uw soundtrack te genereren. Dergelijke programma’s kunnen ontsporen, en uw merkervaring is niet iets wat u op automatische piloot wilt zetten. In plaats daarvan zorgt een deskundig ontwerp en beheer van uw muziek door een gekwalificeerde muziekontwerper en via een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk platform voor een consistente hotelmuziekervaring die trouw is aan uw merk en die weerklank vindt bij gasten.

#2: Bevorder resultaten met Digital Signage

Mensen zijn van nature erg visueel ingesteld, en een effectief gebruik van digitale signage zal ongetwijfeld de ervaring van uw gasten verbeteren, hun indruk van uw hotel vergroten, en zelfs uw bedrijfsresultaat verbeteren. Bovendien zijn digital signage-toepassingen voor hotels kosteneffectiever en aanzienlijk efficiënter dan hun gedrukte tegenhangers. Met de meeste oplossingen kunt u inhoud onmiddellijk bijwerken en plannen via een webportaal. U hoeft niet meer te wachten tot de borden terugkomen van de drukkerij, en hebt geen drukkosten meer. Gewoon een eenvoudig maandelijks tarief.

Digitale bewegwijzering voor hotels is er in een groot aantal verschillende oplossingen, waaronder menuborden om het aanbod van uw restaurant en café op een veilige, effectieve en meer toegankelijke manier te promoten, terwijl wegwijzerdirectory’s geweldig zijn voor grotere gebouwen en er voor kunnen zorgen dat gasten gemakkelijk door uw locatie kunnen navigeren. Digitale promoborden kunnen ook worden gebruikt in vele delen van uw vestiging, of u nu welkomstboodschappen wilt plaatsen, luxe voorzieningen wilt promoten of de agenda van evenementen wilt vermelden.

Uiteindelijk is het gebruik van digitale signage een van de meest effectieve manieren om de aandacht van uw gasten te trekken en een gedeelde “wow-factor” op uw eigendom te creëren. Hoewel digital signage veel betaalbaarder is dan u denkt, is het geen ideaal doe-het-zelf project. Het raadplegen van een ervaren end-to-end leverancier die gespecialiseerd is in het ontwerpen en installeren van digital signage oplossingen voor hotels, zoals Mood Media, zal het leven veel gemakkelijker maken, aangezien zij in staat zullen zijn om te helpen met de inhoud, de plaatsing van de schermen en andere belangrijke overwegingen voor een eersteklas digital signage strategie.

#3: Maak gebruik van de kracht van geurmarketing

Geur is een cruciaal onderdeel van de hotelervaring, en op zijn minst moet u gebruik maken van schone en verfrissende geuren in uw pand om te helpen de look en feel van de ervaring die u wilt creëren aan te vullen. Dat gezegd hebbende, geurmarketing doet veel meer dan alleen lekker ruiken voor uw gasten. Het is een feit dat onze reukzin meer dan enig ander zintuig verbonden is met geheugen en emotie. Met een doordacht gebruik van geurmarketing in uw pand, kunt u direct een beroep doen op de emoties van uw gasten en ervoor zorgen dat ze de herinnering aan een geweldig hotelverblijf associëren met uw geur. Met geurmarketing van Mood Media kunnen wij u zelfs helpen een signatuurgeur te creëren om uw gastervaring nog unieker en gedenkwaardiger te maken. Voor zware zakenreizigers bijvoorbeeld kan het binnenwandelen van een hotellobby die onmiddellijk herkenbaar ruikt na lange uren reizen, hen helpen ontspannen, omdat het zowel een vertrouwd als familiaal gevoel creëert.

Geurmarketing voor hotels is echt een krachtig en veelzijdig instrument om de gastervaring te verbeteren.

#4: Breng de boodschap.

De ervaring van de gast kan al beginnen vóór de check-in, en met een solide on-hold messaging strategie kunt u ervoor zorgen dat u een onberispelijke eerste indruk maakt. Denk na over wat u wilt dat uw bellers horen terwijl ze in de wacht staan. Wilt u dat ze in stilte zitten, of wilt u ze liever helpen de tijd te doden met uw vriendelijke merkstem en waardevolle informatie die de kwaliteit van hun verblijf zal verbeteren? Bovendien kan on-hold messaging worden gebruikt om andere gebieden van uw bedrijf en eventuele speciale tarieven die u aanbiedt te promoten. Als u eenmaal een oplossing voor on-hold messaging hebt, vergeet dan niet om uw berichten regelmatig bij te werken. Boodschappen die uw bellers te horen krijgen terwijl ze in de wacht staan, moeten relevant zijn voor de tijd van het jaar, en aanbiedingen moeten up-to-date zijn.

 

#Nummer 5: Sluit geen compromissen over AV-systemen.

Hotels eisen audiovisuele systemen van hoge kwaliteit om de ervaring compleet te maken. Zelfs de beste muziek en de boeiendste digital signage-inhoud zullen een slechte indruk maken op uw gasten als de schermen en luidsprekers defect zijn of niet goed presteren. Laat zien dat u om kwaliteit geeft en investeer in een professioneel AV-systeem.

Uw AV-systeem moet voldoende dekking, prestaties en kwaliteit bieden, niet alleen voor de meest voorkomende ervaring in uw hotel, maar ook voor het grootste type dat u kunt aanbieden. Als u bijvoorbeeld een grote bar- en loungeruimte hebt waar alle grote wedstrijden worden vertoond en waar in het weekend een nachtclubgevoel heerst, dan hebt u schermen, luidsprekers en versterkers nodig die dat soort high-energy ervaring kunnen creëren. Of, als een meerderheid van uw klanten op zakenreis is, wilt u misschien investeren in AV-oplossingen voor vergaderruimtes van hoge kwaliteit.

Vergeet ook niet dat AV-apparatuur van commerciële kwaliteit een must is. Audiovisuele apparatuur en schermen voor thuisgebruik zijn niet ontworpen om 24 uur per dag, 7 dagen per week te worden gebruikt, en alle garanties die erop zitten, vervallen wanneer u ze in een zakelijke omgeving gebruikt. Aan de andere kant worden professionele oplossingen meestal geleverd met robuuste garanties die de gebruikelijke slijtage bij commercieel gebruik dekken.

 

Het is belangrijk om uw hospitality media-oplossingen niet te zien als afzonderlijke tools op parallelle paden. Zorg ervoor dat ze geïntegreerd zijn, op elkaar zijn afgestemd en samenwerken aan dezelfde doelstellingen – het ontwerpen van een multi-zintuiglijke ervaring die u niet alleen in staat zal stellen om op een dieper niveau contact te maken met uw gasten, maar ook om van uw gasten levenslange pleitbezorgers van uw merk te maken.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op en verbeter de klantervaring in uw bedrijf.

Naam*
Privacybeleid*
Blijf in contact
This field is for validation purposes and should be left unchanged.