+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

5 Marketingstrategieën voor de feestdagen om je klanten te boeien

Breng je klanten in Mood tijdens de feestdagen

Er wordt veel werk gestoken in marketingstrategieën voor de decembermaand, met name online of op televisie, maar hoe zit het met die voor je fysieke bedrijf? Je in-store marketingstrategie voor deze tijd van het jaar zou uit meer moeten bestaan dan een paar gedrukte advertenties tussen de decoraties.

De feestdagen ontketenen een mengeling van emoties, van opwinding en geluk tot warmte en nostalgie. Een slimme aanpak appelleert aan deze emoties, wat jouw klanten kan aanmoedigen om je bedrijf een onderdeel van hun feestdagen te maken, wat uiteindelijk meer verkoop en omzet oplevert.

Wanneer je deze kerst je marketingplannen voor winkels opstelt, is het belangrijk extra aandacht te besteden aan de emotionele aantrekkingskracht van de beleving die je voor je klanten creëert. We hebben 5 belangrijke marketingstrategieën voor de feestdagen uitgestippeld om klanten te boeien in jouw fysieke bedrijf.

BRENG ZE IN DE STEMMING

Het klinkt misschien eenvoudig en gemakkelijk, maar er komt meer kijken bij het inspireren van mensen rond de feestdagen dan je zou denken. Deze tijd van het jaar kan voor veel mensen bijzonder moeilijk zijn, omdat het zo verbonden is met herinneringen en familie, en ook een stressvolle periode is voor alle betrokkenen (behalve de kinderen misschien!).

Het creëren van een uitnodigende en aantrekkelijke omgeving kan er in belangrijke mate toe bijdragen dat je klanten in de feeststemming komen en zich jouw bedrijf uiteindelijk herinneren als een plaats waar zij zich goed voelden. Maar het is niet zo eenvoudig als het opzetten van een boom en het spelen van bekende kerstklassiekers. In feite kan het heel gemakkelijk zijn om zowel klanten als werknemers te ergeren met onophoudelijk “gejuich”, of om onbewust een lied te spelen dat cultureel ongevoelig is.

Denk goed na over de muziek die je speelt, of beter nog, werk samen met een professionele muziek designer die voor jou het denkwerk kan doen. Om meer te weten te komen over het belang van het verfijnen van je strategie voor muziek in de winkel tijdens de decembermaand, kun je onze 5 tips voor de juiste toon deze feestdagen lezen.

Een andere eenvoudige maar doeltreffende manier om tijdens de feestdagen positieve emoties op te roepen bij je klanten is het gebruik van geurmarketing. Als het sterkste zintuig dat aan het geheugen is gekoppeld, heeft geur de kracht om herinneringen op te roepen, maar ook om nieuwe te smeden. Volgens de National Candle Association vindt ongeveer 35% van de kaarsenverkoop plaats in de decembermaand, dus het vinden van de perfecte geur is duidelijk van groot belang.

Misschien wilt je je klanten een behaaglijk en warm gevoel geven dankzij tonen van gekruide appelcider die door je winkel zweven, of misschien wil je de verkoop van je gebak stimuleren met de geur van peperkoek in de hoofdrol: wat je doelstellingen ook mogen zijn, geurmarketingoplossingen zijn een fantastische, en veel veiliger, vlamvrije methode om je klanten in de stemming te brengen voor elke gelegenheid, in elke branche.

INSPIREREN MET VISUALS

Laten we eerlijk zijn, videocontent is super belangrijk. En aangezien 58% van de consumenten wereldwijd zegt dat inspirerende videocontent een positieve invloed heeft op hun aankopen, zou visuele content binnen je fysieke bedrijf dit jaar een belangrijk onderdeel moeten zijn van je marketingstrategie voor de feestdagen.

Het delen van consistente en boeiende visuals in je winkel helpt een merkverhaal tot leven te brengen, iets wat vooral belangrijk is in de decembermaand als veel merken hun aandacht, en hun budget, richten op het creëren van zinvolle kerstcampagnes (denk aan Coca-Cola of John Lewis in het Verenigd Koninkrijk). Door je klanten te boeien met dynamische visuele content krijgen ze het gevoel dat ze volledig worden ondergedompeld in je merkbeleving.

Of je nu seizoensaanbiedingen en verkopen wilt stimuleren, de nieuwste feestelijke koffiesmaken in je café wilt promoten of de collectie met feestkleding van je merk wilt laten zien, dit is het moment om je klanten te inspireren met de visuele content die je weergeeft via digitale schermen door je winkel.

DE ALLERBESTE KLANTBELEVING BIEDEN

Hoewel de feestdagen vaak een vrolijke tijd van het jaar zijn, zijn ze ook berucht om hun stress, vooral als het gaat om het kopen van cadeaus en het doen van boodschappen. Het is ook een extreem drukke tijd van het jaar voor medewerkers in de gezondheidszorg. Je bedrijf kan de stress van de consument helpen verlichten door waardevolle informatie te verstrekken, toegankelijk vriendelijk personeel te hebben en je klantbeleving zo naadloos mogelijk te maken.

Inzet van digital signage oplossingen in je fysieke etablissement, zoals bewegwijzeringsborden, interactieve touchpoints, digitale menuborden en snelle in- en uitcheckmogelijkheden, is van onschatbare waarde om de shoppers dit seizoen te ontlasten en hen een efficiënte, gemakkelijke en stressvrije beleving te bieden en de hulpmiddelen die zij nodig hebben om hun customer journey in eigen hand te nemen op een moment dat dat het hardst nodig is.

Op dezelfde manier kunnen in-store commercials worden gebruikt om de consument te informeren over wat er in je bedrijf beschikbaar is, om promoties, belangrijke winkelinformatie en kerstwensen te communiceren op een vriendelijke en toeschietelijke manier die klanten op hun gemak stelt en hen onderweg waardevolle informatie geeft.

VERDER GAAN DAN DE VERWACHTINGEN

Consumenten verwachten momenteel meer van fysieke bedrijven, en dat houdt niet op rond de feestdagen. Men zou zelfs kunnen stellen dat de consumenten in deze tijd van het jaar nog meer vragen. Ze willen vermaakt worden, iets nieuws leren en meer van je bedrijf ervaren dan een eenvoudige transactie.

Live-evenementen in je winkel of restaurant zijn een fantastische manier om je klanten iets extra’s te bieden deze feestdagen. Met de juiste audiovisuele systemen heeft jouw bedrijf het potentieel om te functioneren als een volwaardige evenementenruimte voor alles wat je in gedachten hebt voor je klanten.

Een andere geweldige marketingstrategie voor de feestdagen in de winkel is het betrekken van de zintuigen. Proeverijen, live kookdemonstraties versterkt door een geuroplossing en in-store DJ-sets zijn allemaal geweldige manieren om aankoopbeslissingen te beïnvloeden en je klanten dit seizoen te inspireren, en hen uit te nodigen je bedrijf ook na de feestdagen te overwegen.

VERTROUWEN

De feestdagen zijn voor veel mensen ook een tijd om zich te concentreren op de belangrijkste aspecten van het leven: tijd doorbrengen met familie, cadeaus delen, geven aan mensen in nood en dankbaarheid beoefenen.

Het tonen van dankbaarheid aan jouw klanten en werknemers zou dagelijks, wekelijks en het hele jaar door moeten gebeuren, maar zou vooral tijdens de feestdagen moeten worden benadrukt. Dit kan door het gebruik van digital signage, zowel in de winkel als back-of-house.

Met digital signage kun je voortdurend woorden van motivatie en aanmoediging delen en vernieuwen, en je team of je klanten bedanken en waarderen. Met de mogelijkheid om snel content bij te werken via een eenvoudig te gebruiken CMS, kunnen de berichten die je deelt worden gebruikt om loyale medewerkers en klanten te erkennen en om verschillende feestdagen, speciale evenementen of seizoenen te vieren.

De feestdagen zijn niet alleen een tijd van verhoogde uitgaven in alle sectoren, ze zijn ook een kans om elk moment persoonlijker en elke ervaring boeiender te maken. In een periode waarin allerlei emoties hoog oplopen, is het van cruciaal belang dat je marketingstrategieën voor de feestdagen die gevoelens kanaliseren, verzachten en omarmen. Je klanten zullen je ervoor belonen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Neem vandaag nog contact met ons op en verbeter de klantbeleving in jouw bedrijf.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.