+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

5 VAKANTIEMARKETINGSTRATEGIEËN OM UW KLANTEN TE BOEIEN

Breng uw klanten in de Mood tijdens de feestdagen

Er wordt veel werk gestoken in vakantiemarketingstrategieën, met name online of op televisie, maar hoe zit het met die voor uw fysieke bedrijf? Uw in-store marketingstrategie voor deze tijd van het jaar zou uit meer moeten bestaan dan een paar gedrukte advertenties tussen wat decoraties.

De feestdagen ontketenen een mengeling van emoties, van opwinding en geluk tot warmte en nostalgie. Een slimme aanpak appelleert aan deze emoties, wat uw klanten kan aanmoedigen om uw bedrijf een onderdeel van hun feestdagen te maken, wat uiteindelijk meer verkoop en omzet oplevert.

Wanneer u deze kerst uw marketingplannen voor winkels opstelt, is het belangrijk extra aandacht te besteden aan de emotionele aantrekkingskracht van de ervaring die u voor uw klanten creëert. We hebben 5 belangrijke marketingstrategieën voor de feestdagen uitgestippeld om klanten te boeien in uw fysieke bedrijf.

BRENG ZE IN DE STEMMING

Het klinkt misschien eenvoudig en gemakkelijk, maar er komt meer kijken bij het inspireren van mensen rond de feestdagen dan je zou denken. Deze tijd van het jaar kan voor veel mensen bijzonder moeilijk zijn, omdat het zoveel met herinneringen en familie te maken heeft en voor alle betrokkenen (behalve de kinderen misschien!) een stressvolle periode is.

Het creëren van een uitnodigende en aantrekkelijke omgeving kan er in belangrijke mate toe bijdragen dat uw klanten in de feeststemming komen en zich uw bedrijf uiteindelijk herinneren als een plaats waar zij zich goed voelden. Maar het is niet zo eenvoudig als het opzetten van een boom en het spelen van bekende kerstklassiekers. In feite kan het heel gemakkelijk zijn om zowel klanten als werknemers te ergeren met onophoudelijk “gejuich”, of om onbewust een lied te spelen dat cultureel ongevoelig is.

Denk goed na over de muziek die je speelt, of beter nog, werk samen met een professionele muziekbegeleider die voor jou kan nadenken. Voor meer informatie over het belang van de fijnafstemming van uw in-store muziekstrategie voor de feestdagen, kunt u terecht bij onze 5 tips voor de juiste toon deze feestdagen.

Een andere eenvoudige maar doeltreffende manier om tijdens de feestdagen positieve emoties op te roepen bij uw klanten is het gebruik van geurmarketing. Als het sterkste zintuig dat met het geheugen verbonden is, heeft geur de kracht om herinneringen op te roepen, maar ook om nieuwe herinneringen te doen ontstaan. Volgens de National Candle Association vindt ongeveer 35% van de kaarsenverkoop plaats tijdens het kerst-/vakantieseizoen, dus het vinden van de perfecte seizoensgeur is duidelijk van groot belang.

Misschien wilt u uw klanten een behaaglijk en warm gevoel geven dankzij noten van gekruide appelcider die door uw winkel zweven, of misschien wilt u de verkoop van uw gebak stimuleren met fluisteringen van peperkoek in de hoofdrol: wat uw doelstellingen ook mogen zijn, geurmarketingoplossingen zijn een fantastische, en veel veiliger, vlamvrije methode om uw klanten in de stemming te brengen voor elke gelegenheid, in elke branche.

INSPIREREN MET VISUALS

Laten we eerlijk zijn, video-inhoud is nu koning. En aangezien 58% van de consumenten wereldwijd zegt dat boeiende videocontent een positieve invloed heeft op hun aankopen, zou visuele content binnen uw fysieke bedrijf dit jaar een belangrijk onderdeel moeten zijn van uw marketingstrategie voor de feestdagen.

Het delen van consistente en boeiende visuals in uw winkel helpt een merkverhaal tot leven te brengen, iets wat vooral belangrijk is rond de kerst/vakantieperiode als veel merken hun aandacht, en hun budget, richten op het creëren van zinvolle kerstcampagnes (denk aan Coca-Cola of John Lewis in het Verenigd Koninkrijk). Door uw klanten te betrekken bij dynamische visuele content krijgen ze het gevoel dat ze volledig worden ondergedompeld in uw merkbeleving.

Of u nu seizoensgebonden aanbiedingen en verkopen wilt promoten, de nieuwste feestelijke koffiesmaken in uw café wilt promoten, of de feestcollectie van uw merk onder de aandacht wilt brengen, dit is het moment om uw klanten te inspireren met de visuele inhoud die u weergeeft via de digital signage toepassingen in uw winkel.

DE ALLERBESTE KLANTERVARING BIEDEN

Hoewel de feestdagen vaak een vrolijke tijd van het jaar zijn, zijn ze ook berucht om hun stress, vooral als het gaat om het kopen van cadeaus en boodschappen. Het is ook een extreem drukke tijd van het jaar voor gezondheidswerkers. Uw bedrijf kan de stress van de consument helpen verlichten door waardevolle informatie te verstrekken, toegankelijk vriendelijk personeel te hebben en uw klantervaring zo naadloos mogelijk te maken.

Inzet van digital signage oplossingen in uw fysieke vestiging, zoals bewegwijzeringsborden, interactieve touchpoints, digitale menuborden en snelle in- en uitcheckmogelijkheden, is van onschatbare waarde om uw consumenten dit seizoen te ontlasten en hen een efficiënte, gemakkelijke en stressvrije ervaring te bieden en de hulpmiddelen die zij nodig hebben om hun klantentraject in eigen hand te nemen op een moment dat dat het hardst nodig is.

Op dezelfde manier kunnen overheadberichten worden gebruikt om de consument te informeren over wat er in uw bedrijf beschikbaar is, om promoties, belangrijke winkelinformatie en vakantiegroeten te communiceren op een vriendelijke en toeschietelijke manier die klanten op hun gemak stelt en hen onderweg waardevolle informatie geeft.

VERDER GAAN DAN DE VERWACHTINGEN

Consumenten verwachten momenteel meer van fysieke bedrijven, en dat houdt niet op rond de feestdagen. Men zou zelfs kunnen stellen dat de consumenten in deze tijd van het jaar nog meer vragen. Ze willen vermaakt worden, iets nieuws leren en meer van uw bedrijf ervaren dan een eenvoudige transactie.

Live-evenementen in uw winkel of restaurant zijn een fantastische manier om uw klanten iets extra’s te bieden deze feestdagen. Met de juiste audiovisuele systemen heeft uw bedrijf het potentieel om te functioneren als een volwaardige evenementenruimte voor alles wat u in gedachten heeft voor uw klanten.

Een andere geweldige marketingstrategie voor de feestdagen in de winkel is het betrekken van de zintuigen. Proeverijen, live kookdemonstraties versterkt door een geuroplossing en in-store DJ-sets zijn allemaal geweldige manieren om aankoopbeslissingen te beïnvloeden en uw klanten dit seizoen te inspireren, en hen uit te nodigen uw bedrijf ook na de feestdagen te overwegen.

VERTROUWEN

De feestdagen zijn voor veel mensen ook een tijd om zich te concentreren op de belangrijkste aspecten van het leven: tijd doorbrengen met familie, cadeaus delen, geven aan mensen in nood en dankbaarheid beoefenen.

Het tonen van dankbaarheid aan uw klanten en werknemers zou dagelijks, wekelijks en het hele jaar door moeten gebeuren, maar zou vooral tijdens de feestdagen moeten worden benadrukt. Dit kan door het gebruik van digital signage, zowel voor als achter het huis.

Met digital signage kunt u voortdurend woorden van motivatie en aanmoediging delen en vernieuwen, en uw team of uw klanten bedanken en waarderen. Met de mogelijkheid om snel inhoud bij te werken via een eenvoudig te gebruiken CMS, kunnen de berichten die u deelt worden gebruikt om loyale medewerkers en klanten te erkennen en om verschillende feestdagen, speciale evenementen of seizoenen te vieren.

De feestdagen zijn niet alleen een tijd van verhoogde uitgaven in alle sectoren, ze zijn ook een kans om elk moment persoonlijker en elke ervaring boeiender te maken. In een periode waarin allerlei emoties hoog oplopen, is het van cruciaal belang dat uw marketingstrategieën voor de feestdagen die gevoelens kanaliseren, verzachten en omarmen. Uw klanten zullen u ervoor belonen.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.