+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

RESTAURANTMUZIEK

DE MEESTE TRACKS. DE MEESTE PLAYLISTS VOOR RESTAURANTS.

Of je nu een elegante sfeer wilt creëren, een thema wilt benadrukken of de beleving van het eten op zijn kop wilt zetten, met Mood zit je goed met de meest innovatieve muziekdiensten voor restaurants die er zijn.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek waarom zoveel merken over de hele wereld vertrouwen op Mood – de toonaangevende leverancier van muziekdiensten voor restaurants.

“We hebben alle muziekopties bekeken, maar Mood Media stak er met kop en schouders bovenuit. Ze begrijpen ons merk en helpen ons een beleving te creëren, en het niveau van ondersteuning en lokale service is gewoon niet te vinden bij andere aanbieders. Mood biedt meer dan alleen een geweldige muziekservice voor restaurants. Ze bieden een oplossing die gemaakt is voor mijn bedrijf.”

– Jonathan Luther, Eigenaar / Muzikant – JJ’s Red Hots

Bovengrondse muziek in restaurants

Het gebruik van overheadmuziek in restaurants is een belangrijk onderdeel in het bieden van een warme en uitnodigende eetatmosfeer voor klanten. De voordelen van muziek voor restaurants, de vele soorten overheadmuzieksystemen, hoe je de ideale soundtrack voor je restaurant kiest en de juiste muzieklicentie zijn allemaal belangrijke elementen die je moet weten om je bedrijf te laten slagen.

Een geweldige soundtrack kan de hele eetbeleving verbeteren door invloed uit te oefenen op de manier waarop klanten omgaan met de menu-items, het eten, het decor, de klantenservice en de algehele houding ten opzichte van je merk.

Marketingoplossingen op locatie

Muziek voor restaurants

HARMONY: ‘s werelds meest innovatieve muziekplatform voor restaurants

Bedien de achtergrondmuziek van je restaurant als nooit tevoren met Mood Harmony – het Brand Experience Platform.

Of je het nou wilt instellen en er geen omkijken meer naar wilt hebben of een hands-on aanpak wilt volgen, Harmony biedt onovertroffen flexibiliteit en een scala aan programmeeropties, allemaal ondersteund door de meest betrouwbare en veelzijdige technologie voor restaurantmuziek. Meer informatie.

  • Kies uit honderden programma’s en micro-genres
  • Plan je mixen en stations tot op de seconde
  • Intuïtieve webgebaseerde app en mobielvriendelijke toegang
  • Alle muziek volledig gelicenseerd voor zakelijk gebruik
  • Geen advertenties of onderbrekingen

DOE MEER MET HARMONY

HARMONY is ‘s werelds eerste geïntegreerde mediaplatform voor restaurants, waarmee je je muziek, berichtgeving en digital signage kunt beheren via één eenvoudig en veilig online portaal.

Restaurant Achtergrondmuziek

Achtergrondmuziek in een restaurant verwijst naar het soort muziek dat op de achtergrond speelt in een eetgelegenheid. Klantbeleving, personeelstevredenheid en algehele bedrijfsprestaties kunnen allemaal aanzienlijk worden beïnvloed door muziek op de werkplek.

Een zorgvuldig samengestelde afspeellijst kan de interactie met het restaurant stimuleren, een uitnodigende omgeving creëren en zelfs de omzet verhogen. Muziek kan ook de productiviteit van werknemers verhogen en hun stressniveau verlagen. Om het meeste uit overheadmuziek in je restaurant te halen, moet de muziek aansluiten bij de waarden, doelgroep en stijl van je merk.

Muziek licentie bedrijven

Muzieklicentiebedrijven zijn organisaties die de belangen van muziekmakers en -uitgevers behartigen en licenties verstrekken voor het gebruik van hun muziek. Deze bedrijven werken samen met bedrijven, film- en televisieproductiebedrijven en andere entiteiten om de benodigde toestemmingen te krijgen om muziek waarop auteursrechten rusten legaal te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten muzieklicentiebedrijven, waaronder:

Uitvoeringsrechtenorganisaties (PRO’s): PRO’s zijn verantwoordelijk voor het innen en verdelen van royalty’s aan muziekmakers en uitgevers wanneer hun muziek publiekelijk wordt uitgevoerd, zoals in een zakelijke omgeving. Voorbeelden van PRO’s zijn ASCAP, BMI en SESAC.

Muzieklicentiebedrijven spelen een belangrijke rol in de muziekindustrie door het legale gebruik van auteursrechtelijk beschermde muziek mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat muziekmakers en uitgevers naar behoren worden gecompenseerd voor hun werk.

Kunnen restaurants muziek afspelen?

Restaurants mogen muziek afspelen zolang ze daarvoor de nodige licenties en toestemmingen hebben. Auteursrechtelijk beschermde muziek afspelen zonder toestemming kan leiden tot juridische problemen en boetes, dus het is belangrijk dat restaurants ervoor zorgen dat ze de juiste licenties hebben voordat ze muziek afspelen.

Het proces voor het verkrijgen van muzieklicenties voor restaurants kan variëren afhankelijk van het land en de regio waarin het restaurant zich bevindt. In de Verenigde Staten hebben restaurants bijvoorbeeld twee verschillende licenties nodig: een uitvoeringslicentie van een uitvoeringsrechtenorganisatie (PRO) zoals ASCAP, BMI of SESAC, en een mechanische licentie van de eigenaar van het auteursrecht of een muzieklicentiebureau.

Restaurants kunnen er ook voor kiezen om samen te werken met leveranciers van achtergrondmuziek zoals Mood Media, die samengestelde afspeellijsten kunnen leveren en de licenties en toestemmingen kunnen beheren die nodig zijn om de muziek in het restaurant af te spelen. Dit kan het voor restaurants makkelijker maken om ervoor te zorgen dat ze legaal muziek afspelen en mogelijke juridische problemen vermijden.

Restaurant Muziek FAQ’s

Nieuw bij restaurantmuziek? Hier zijn enkele veelgestelde vragen om je te helpen dit krachtige marketinginstrument beter te begrijpen.

Waarom spelen restaurants harde muziek?

Restaurants die een levendige en energieke sfeer willen creëren, kunnen harde muziek draaien om hun klanten aan te moedigen socialer en energieker te zijn.

Als een restaurant zich in een drukke omgeving met veel achtergrondlawaai bevindt, kan het afspelen van harde muziek helpen om dat lawaai te maskeren en het voor klanten gemakkelijker te maken om elkaar en hun serveersters te horen.

Harde muziek verhoogt ook het klantenverloop; als gasten het gevoel krijgen dat ze sneller moeten eten en eerder weg moeten, kan dat het klantenverloop en de winstgevendheid van het restaurant verhogen.

Restaurants die zich richten op een jonger publiek kunnen harde muziek draaien om een trendy en hippe sfeer te creëren die hun doelgroep aanspreekt.

Het is de moeite waard om op te merken dat het afspelen van luide muziek natuurlijk een aantal nadelen kan hebben, zoals het moeilijk maken voor klanten om gesprekken te voeren of het veroorzaken van gehoorschade bij personeelsleden die lange tijd worden blootgesteld aan de muziek. Daarom is het belangrijk dat restaurants een evenwicht vinden tussen het creëren van een aangename sfeer en het comfort van hun klanten en personeel.

Hoeveel kost een muzieklicentie voor een restaurant?

Veel variabelen kunnen van invloed zijn op de kosten van een muzieklicentie voor een restaurant. De grootte van het restaurant, het genre muziek dat wordt gedraaid en het aantal luidsprekers hebben allemaal invloed op de prijs in de meeste landen. Daarnaast kunnen de kosten van een muzieklicentie veranderen, afhankelijk van of het live wordt uitgevoerd of op een opname.

Een muzieklicentie voor een restaurant in de VS kan een paar honderd tot enkele duizenden dollars per jaar kosten. Door de hogere licentiekosten in grotere steden kan de locatie ook van invloed zijn op de prijs.

Normaal gesproken moeten restaurants in de VS een licentie hebben van een organisatie voor uitvoeringsrechten (PRO), zoals ASCAP, BMI of SESAC, om muziek af te spelen in hun zaak. De kosten voor deze licenties zijn meestal gebaseerd op een aantal factoren, zoals het aantal klanten, het aantal avonden per week dat er muziek wordt gedraaid en het soort muziek dat wordt gedraaid.

Volgens ASCAP kunnen hun licentiekosten variëren van een paar honderd dollar tot een paar duizend dollar per jaar, afhankelijk van de bovenstaande factoren. BMI en SESAC hebben ook vergelijkbare licentiekosten en vereisten.

Om juridische problemen en mogelijke boetes te voorkomen, is het cruciaal voor bareigenaren om de juiste muzieklicentie te hebben. Hoewel de kosten voor een muzieklicentie misschien een extra uitgave lijken, zijn ze eigenlijk heel betaalbaar in vergelijking met de mogelijke juridische gevolgen van het spelen van muziek zonder licentie.

10 Elementen van effectieve muziek tijdens het diner

Zorg voor de juiste muziek in je restaurant met deze 10 essentiële inzichten van onze professionele muziekontwerpers.

VERBETER DE CULINAIRE BELEVING

Vind de juiste restaurantmuziek voor jouw merk en budget. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen!

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.