+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN BETERE RESTAURANTERVARING

Als er één ding duidelijk is uit dit artikel, dan is het dit:

Het uiteindelijke doel van de restaurantervaring is het creëren van herinneringen die klanten willen herhalen en delen.

Lees het nog eens. Zeg het hardop. Laat het sudderen, want hoe goed je dit doel nastreeft is een van de meest bepalende factoren voor het al dan niet slagen van je restaurant.

Bovendien bepaalt hoe goed u dit doel nastreeft of u uw bedrijf kunt onderscheiden van de concurrent verderop in de straat. En ongeacht welke restaurantsector u bedient – fine dining, full service, QSR of fast casual – deze hoofddoelstelling geldt nog steeds.

De tweede belangrijkste les is dit:

Het creëren van deze herinneringen overstijgt uw locatie en de kwaliteit van het eten en de service die u biedt.

Met andere woorden, er is meer nodig dan de grondbeginselen om de restaurantervaring echt compleet te maken. Het vereist maniakale aandacht voor detail, rigoureuze verantwoordelijkheid en een superheld gevoel voor je omgeving.

Laten we eens nader bekijken hoe we enkele van de belangrijkste zintuiglijke elementen kunnen inzetten om die herinneringen te helpen creëren waar klanten naar hunkeren. Om klanten keer op keer terug te brengen. Om hen te inspireren om met anderen te delen hoeveel ze van hun ervaring in uw restaurant hielden. Hieronder vindt u onze 7 ingrediënten voor een betere restaurantervaring.

 

#1: Sensationele Restaurant Muziek.

Als het om zintuiglijk belang gaat, ligt wat uw klanten horen niet ver onder wat ze proeven. Een goede akoestiek en controle over het omgevingsgeluid zijn van cruciaal belang, maar uw muziek is de belangrijkste factor. De muziek die je afspeelt mag niet willekeurig zijn – en volgens de federale wet mag het ook niet je favoriete radiozender zijn.

Als u wilt dat positieve herinneringen te maken in verband met uw restaurant, moet je muziek die uw merkpersoonlijkheid weerspiegelt EN spreekt uw klanten aan te kiezen. Het juiste doen vergt een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek, tijd en expertise, dus tenzij u niets beters te doen hebt (zoals de dagelijkse gang van zaken in uw bedrijf), is het een goed idee om professionele hulp in te roepen van een erkende muziekleverancier.

Wees op uw hoede voor streamingplatforms die uitsluitend op bots en algoritmen vertrouwen om uw soundtrack te genereren. Uw merkervaring is niet iets wat u op de automatische piloot wilt zetten. Deskundig ontwerp en beheer van uw muziek zorgt voor een consistente ervaring – een die trouw is aan uw merk en resoneert met klanten.

Dagindeling is bijvoorbeeld een essentiële overweging bij restaurantmuziek – vooral als u ontbijt, lunch en diner aanbiedt. Uw restaurant muziek oplossing moet u de mogelijkheid bieden om verschillende programma’s te plannen voor verschillende tijdstippen van de dag. Op die manier kunt u de energie sturen die past bij het tijdstip van de dag en de ervaring die u wilt creëren.

Tenslotte moet uw restaurantmuziek betrouwbaar zijn. Het laatste wat u wilt zijn onderbrekingen in de streaming, vreemde overgangen tussen nummers of complete stilte omdat het internet op uw locatie uitvalt.

We gaan dieper in op deze concepten en nog veel meer in De 11 Elementen van Effectieve Restaurant Muziek. Lees het eens om uw muziekstrategie echt te helpen ontwikkelen.

 

#2: Laat ze hun ogen uitkijken – en meer uitgeven.

Hoofden zullen omdraaien wanneer gasten uw beroemde dubbeldekker Angus burger op een dienblad voorbij zien komen. Maar dat is niet het enige dat de gasten doet staren. We zijn van nature allemaal erg visueel ingesteld, en een effectief gebruik van schermen in uw restaurant zal ongetwijfeld de ervaring van uw gasten – en hoeveel ze uitgeven – verbeteren.

Digitale bewegwijzering in restaurants is geen trend – het is een verwachting die tastbare resultaten kan opleveren voor uw bedrijf. Maak een diavoorstelling van uw voorgerechten of laat de dag- en weekaanbiedingen zien. Geef een overzicht van komende evenementen of verpak live-tv met een sjabloon op het scherm (meer daarover in het volgende gedeelte).

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar niet alle toepassingen zijn geschikt voor alle soorten restaurants. Digitale menuborden en korte tv-formulieren zijn bijvoorbeeld ideaal voor QSR en fast casual. Niet zozeer voor de full-service plekken.

Trouwens – digital signage toepassingen voor restaurants zijn kosteneffectiever en aanzienlijk efficiënter dan hun gedrukte tegenhangers. Met de meeste D.S.-oplossingen kunt u inhoud onmiddellijk bijwerken en plannen via een webgebaseerd portaal. U hoeft niet meer te wachten tot de borden terugkomen van de drukkerij, en geen drukkosten meer. Gewoon een eenvoudig maandelijks tarief dat meestal neerkomt op wat kleingeld per dag.

 

#3: Let op je programmering.

De programmering die u op uw TV’s laat zien is van groot belang. Vanuit het oogpunt van uw klant is er geen betere manier om een geweldige lunch of diner te bederven dan te moeten kijken naar negatieve nieuwsprogramma’s. Op dezelfde manier is er geen betere manier om klanten naar elders te sturen dan door uw TV’s de reclames van uw concurrenten te laten tonen. We gaan dieper op deze kwesties in in onze blog: Hoe haalt u het meeste uit uw Fast Food TV.

Als u een QSR of fast casual restaurant bent, kunt u de live-tv verruilen voor een programmering in korte vorm. Korte programmering biedt clips van 1-3 minuten van populaire tv-programma’s, verpakt in een merksjabloon met ruimte op het scherm die u kunt gebruiken om uw bedrijf te promoten.

Aan de andere kant, laten we zeggen dat je een sportbar runt. U hebt niet echt veel geschikte opties buiten live-tv, wat betekent dat u niet kunt bepalen welke reclamespots verschijnen. In dat geval kunt u uw schermen voorzien van een digital signage “wrap” met uw eigen merknaam, waarmee u uw aanbiedingen en specials kunt promoten. Stel je voor – terwijl alle ogen op de grote wedstrijd zijn gericht, bekijken ze ook uw app en drankjes specials. Behoorlijk krachtig spul.

Wat er ook gebeurt, let altijd op welk TV-entertainment je laat zien. Het tonen van de verkeerde programmering kan een negatief effect hebben op uw bedrijfsresultaat en gasten in de toekomst naar elders sturen.

#4: Breng de boodschap.

De restaurantervaring kan al beginnen voordat uw gasten uw eetzaal binnenkomen. Wat horen potentiële gasten als ze van tevoren bellen om een tafel te reserveren? Krijgen ze een snelle “Bedankt voor het bellen, gelieve te wachten,” gevolgd door drie minuten stilte of een irritante onophoudelijke piep-piep? Of worden ze begroet door uw vriendelijke merkstem en waardevolle informatie waar ze meer over willen weten (bijv. parkeergelegenheid, openingstijden, evenementen, specials)?

On-Hold Messaging kan wonderen doen om uw gasten te tonen hoezeer ze gewaardeerd worden. Het helpt ook de manier waarop gasten uw zaak zien te verbeteren – en biedt een glimp van de geweldige eetervaring die ze in uw restaurant kunnen verwachten.

 

#5: Wat ruiken ze nog meer?

De verleidelijke geur van uw heerlijke gerechten moet aanwezig zijn in de eetzaal, maar wat ruiken uw gasten als ze bij de ingang of in de toiletten staan? Ruiken uw klanten een vleugje van de vuilnis als ze door de gang naar het toilet lopen? Ruiken ze schimmel in de ingang? Sommige geuren zijn gewoon onvermijdelijk, wat uw sanitaire graad ook is.

Zorg ervoor dat u onaangename geuren onder controle houdt, maar zoek ook naar manieren om positieve geuren te creëren of te versterken. Met behulp van een geurmarketingoplossing kunt u ervoor zorgen dat uw gasten alleen het goede ruiken.

Zelfs als u geen geurprobleem heeft in uw restaurant, kan het gebruik van geuren uiterst effectief zijn in het creëren van positieve herinneringen die geassocieerd worden met uw restaurant. Het werkt op drie manieren:

  • Het gebruik van specifieke geuren in uw restaurant zal de weg bereiden voor een geweldige ervaring met eten, service en uw in-store media. Als u die ervaring eenmaal heeft, zullen uw gasten de geuren van uw restaurant gaan associëren met positieve herinneringen als ze die geuren in de toekomst tegenkomen. Dan kunnen ze gaan denken, “weet je, we moeten vanavond eens langs dat restaurant gaan. Het is al een tijdje geleden.”
  • Een “reclamebordbenadering” van geur kan de eetlust en het verlangen naar specifieke menu-onderdelen stimuleren. Wil je de verkoop van desserts verhogen? Een vaag aroma van appeltaart kan eters aanzetten tot een uitspatting. Wil je dat die natuurlijke rookgeur van de keuken naar de eetkamer komt? Dat kun jij ook.
  • Het gebruik van specifieke geuren in uw restaurant kan ook positieve herinneringen oproepen aan ervaringen die buiten uw restaurant hebben plaatsgevonden, waardoor uw gasten uw zaak nog meer gaan waarderen.

Talloze studies hebben aangetoond dat geur het sterkste zintuig is om herinneringen op te roepen. Gebruik de kracht van geur in uw voordeel en implementeer verfrissende geuren in de niet-eetruimtes van uw locatie.

 

#6: Geloof in het systeem.

Als het gaat om uw muziek, digital signage en TV, heeft u hoogwaardige audiovisuele systemen nodig om de ervaring compleet te maken. Uw gasten waarderen en herkennen kwaliteitsgeluid en beeldkwaliteit in hun woning, en ze zullen het merken wanneer een luidspreker kraakt of helemaal uitvalt. Als u flatscreens van consumentenkwaliteit gebruikt voor uw tv of digital signage, zullen ze de slechte, wazige resolutie opmerken. Laat zien dat u om ons geeft en investeer in een AV-systeem van hoge kwaliteit.

Over schermen gesproken: de consumentenschermen die u thuis gebruikt, zijn niet ontworpen voor gebruik in restaurantomgevingen. Ze zijn niet gemaakt om 12-15 uur achtereen te draaien en ze hebben geen structurele behuizing die bestand is tegen het vet, het overvloedige stof en de hoge temperaturen die in een restaurant voorkomen.

Het punt hier is dat het geen goed idee is om te bezuinigen op AV-systemen. Of u nu een familierestaurant bent, een keten van bedrijven of een QSR/fast casual, u moet beslist kiezen voor AV-oplossingen van commerciële kwaliteit van gerenommeerde merken zoals Bose, Klipsch en Samsung.

Wanneer uw klanten een lage kwaliteit opmerken, beginnen ze een ongunstige indruk van uw restaurant te ontwikkelen – wat hun beslissing om in de toekomst terug te keren (of niet terug te keren) absoluut kan beïnvloeden. Nog belangrijker is dat uw investering in on-site media voor niets is als de luidsprekers van lage kwaliteit zijn of als een scherm uitvalt.

 

#7: Rijden ze door of rijden ze weg?

Dit punt is voor de QSR-mensen, en systeemkwaliteit heeft nog grotere implicaties wanneer we het hebben over drive-thru-systemen. Een slecht functionerende headset of een kapotte luidspreker zal de communicatie met uw klanten zeker vertroebelen. De gevolgen zijn langere transactietijden, ontevreden klanten en mogelijk onnauwkeurige bestellingen.

Erger nog – als u een headset mist, werkt uw drive-thru niet optimaal, wat neerkomt op geldverlies voor elk uur dat u zonder headset zit.

Zorg ervoor dat u een leverancier hebt die een snelle on-site service en uitgebreide onderhoudsplannen biedt, zodat uw drive-thru te allen tijde optimaal blijft functioneren.

 

De kwaliteit van het eten en de service zijn van het grootste belang, maar er komt nog zoveel meer kijken bij het creëren van een restaurantervaring die de moeite waard is om met anderen te delen. Het gaat erom uw gasten op een multi-zintuiglijk niveau te betrekken, en een emotionele band met hen te creëren die hen nog jaren terugbrengt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het verbeteren van de klantervaring in uw bedrijf. Wij helpen meer dan 200.000 restaurants over de hele wereld om op een emotioneel niveau contact te maken met hun klanten – en wij hebben de expertise en betaalbare oplossingen om u te helpen hetzelfde te doen.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.