+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

HOE JE DE ‘BACK-TO-SCHOOL’-WINKELBELEVING KUNT VERBETEREN

Laten we, met behulp van data-inzichten van de Sensormatic Solutions 2023 Back-to-School Consumer Sentiment Survey en een onderzoek van Suzy Market Research, eens inventariseren hoe retailers boeiende winkelbelevingen kunnen creëren tijdens dit ‘kritieke’ winkelseizoen.

De omnichannel beleving omarmen

In het steeds veranderende landschap van retail is het bieden van een naadloze omnichannel beleving cruciaal. Consumenten verwachten tegenwoordig een samenhangende mix van online en offline interacties, en het back-to-school seizoen is daarop geen uitzondering.

Door op effectieve wijze de kloof tussen de fysieke en online winkel te overbruggen, kunnen retailers bij elk contactmoment een betekenisvolle band met klanten opbouwen en zo een onvergetelijke back-to-school shopping beleving creëren.

%

79% van de Amerikaanse consumenten is van plan om dit jaar fysieke winkels te bezoeken, tegenover 76% het jaar daarvoor.

Bron: Sensormatic

%

41% van de Amerikaanse consumenten plant een combinatie van winkelen in de winkel en online winkelen.

Bron: Suzy

30%

30% van de Amerikaanse consumenten zei dat promoties in de winkel een belangrijke factor zouden zijn in hun keuze.

Bron: Sensormatic

Personalisatie is de sleutel

In een wereld waarin personalisering hoogtij viert, zoeken moderne consumenten een beleving op maat. Uit de inzichten van het Sensormatic-onderzoek blijkt dat 51% van de Amerikaanse consumenten van plan is om hun uitgaven aan schoolbenodigdheden gelijk te houden of te verhogen, wat betekent dat retailers een uitgelezen kans hebben om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen.

Door individuele voorkeuren en gedrag te begrijpen en hierop in te spelen, kunnen retailers een sterkere band met hun klanten opbouwen, een gevoel van loyaliteit creëren en herhalingsbezoeken stimuleren.

Digital Signage: Betoverende beelden

Het integreren van digital signage in de winkelbeleving biedt een kans van onschatbare waarde om klanten te boeien met meeslepende visuele verhalen.

In het oog springende digital signage content stelt retailers in staat om duidelijke statische en geanimeerde visuals te ontwerpen in hun winkels, waarbij back-to-school promoties, flash sales en spannende productlanceringen in de schijnwerpers worden gezet door middel van aantrekkelijke visuele displays.

Het synchroniseren van online promoties met displays in de winkel creëert een consistente en uniforme merkbeleving, die het winkelend publiek aanmoedigt om zowel online als offline kanalen te verkennen. Digital signage content naadloos integreren in het omnichannel traject verbetert de klantbetrokkenheid en bevordert blijvende merkloyaliteit.

76% van de consumenten in de VS gaf aan dat promoties in de winkel hen hadden beïnvloed om impulsaankopen te doen.

Bron: Suzy

Muziek: De sfeer verhogen

Muziek speelt ontegensprekelijk een cruciale rol in het bepalen van de sfeer tijdens het back-to-school seizoen. Door samen te werken met een professionele muziekleverancier kun je afspeellijsten samenstellen om een uitnodigende omgeving te creëren die het winkelend publiek energie geeft.

Het verhogen van de algemene sfeer met zorgvuldig geselecteerde programma’s verleidt klanten om meer tijd te besteden aan het verkennen van de winkel, wat uiteindelijk leidt tot meer verkoop. Door muziekafspeellijsten aan te passen kunnen retailers zorgen voor een muziekbeleving die aansluit bij hun doelgroep, waardoor het winkelbezoek naar nieuwe hoogten wordt getild.

Stimuleer Social Sharing en door gebruikers gegenereerde content

Het gebruik van door gebruikers gegenereerde content in de beleving van het winkelen kan de invloed van merken aanzienlijk vergroten en merkloyaliteit cultiveren. Door klanten aan te moedigen hun ervaringen met back-to-school shopping te delen op verschillende sociale mediaplatforms, kunnen retailers een enorm netwerk van potentiële kopers aanboren.

Wanneer gebruikers content creëren, zoals afbeeldingen, video’s en getuigenissen, vergroot dit niet alleen het bereik van het merk, maar bevordert het ook een gevoel van gemeenschap en authenticiteit. Als shoppers zien dat echte mensen hun positieve ervaringen met een merk delen, voelen ze een sterkere band en zullen ze het merk eerder vertrouwen.

Dit vertrouwen vertaalt zich in loyaliteit op lange termijn omdat klanten pleitbezorgers worden en het merk aanbevelen aan hun vrienden en familie. Het resultaat is dat het merk zich ontwikkelt tot een invloedrijke kracht in de markt, die voortdurend nieuwe klanten aantrekt en tegelijkertijd zorgt voor een loyale en betrokken klantenkring.

Meten, analyseren en optimaliseren

On-premise mediamarketing vereist voortdurende verbetering. Analytics bieden realtime inzicht in gegevens, waardoor je de effectiviteit van je content kunt meten en je aanbod kunt optimaliseren op basis van klantvoorkeuren.

Door gebruik te maken van real-time analytics kunnen retailers de effectiviteit van hun content meten, of het nu gaat om muziekprogramma’s, audio messaging of digital signage. Hierdoor kunnen bedrijfseigenaren datagestuurde beslissingen nemen, zoals het vergroten van de voorraad van populaire artikelen of het verwijderen van artikelen die slecht presteren. Gegevens kunnen ook worden gebruikt om prijzen aan te passen, verschillende promoties te testen en vooral om het gedrag en de uitgavenpatronen van klanten te bepalen.

Deze analyses bieden winkels waardevolle datagestuurde inzichten, waardoor ze hun aanbod kunnen optimaliseren, gepersonaliseerde belevingen kunnen bieden en voorop kunnen blijven lopen in een concurrerende markt. Door gebruik te maken van de kracht van gegevens kunnen retailers weloverwogen beslissingen nemen die de klanttevredenheid verhogen, geld besparen en uiteindelijk bijdragen aan de groei van hun bedrijf.

De Beste ‘Back-to-School’ Beleving

Terwijl retailers zich voorbereiden op het nieuwe schoolseizoen, kan de beleving van de klant naar nieuwe hoogten worden getild door de omnichannel reis te omarmen en gebruik te maken van de kracht van ervaringsmedia. Mood Media maakt het gemakkelijk met zijn eigen software voor contentcontrole, bekend als Mood Harmony – het Brand Experience Platform™.

HARMONY biedt retailers een gebruiksvriendelijke en naadloze oplossing. Met de single-login interface kunnen retailers moeiteloos hun muziek en digital signage vanaf één apparaat beheren, activiteiten stroomlijnen en kostbare tijd besparen.

De eigen software van het platform zorgt voor een op maat gemaakt en samenhangend winkeltraject, waarbij retailers boeiende visuele verhalen kunnen samenstellen en deze kunnen afstemmen op zorgvuldig samengestelde muziekafspeellijsten.

Harmony creëert niet alleen een boeiende sfeer, maar werkt ook samen met andere applicaties om krachtige analyses te leveren, zodat retailers realtime inzicht krijgen in hun gegevens om de effectiviteit van hun content te meten en datagestuurde beslissingen te nemen.

Door retailers te voorzien van dergelijke uitgebreide controle en inzichten, verbetert Harmony de algehele winkelbeleving door meeslepende, gepersonaliseerde en naadloze winkelervaringen te bieden, wat resulteert in een succesvol en gedenkwaardig back-to-school winkelseizoen.

Maak je klaar om van dit back-to-school seizoen een succes te maken!