+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

ASDA
CASE STUDY

OVER ASDA

Asda Stores Ltd. is een Britse supermarktketen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leeds, Engeland. Asda Stores Ltd, die in 1949 werd opgericht, is een van de “grote vier” supermarkten die de Britse retail voor kruidenierswaren domineren. Het verhaal van Asda is er een van baanbrekende mensen met visionaire ideeën. Vanaf het allereerste begin is hun drijfveer geweest hun klanten de beste waarde en service te bieden – hen te helpen geld te besparen en beter te leven.

SAMENVATTING

  • Dynamische in-store radio oplossing

DOELSTELLING

Met een gevarieerd klantenbestand en 24-uurs diensten, wilde ASDA een meer boeiend en inspirerend gebruik van haar ASDA Radio kanaal ontwikkelen. Mood kreeg de opdracht om de landelijke uitrol van het nieuwe station te leiden, dat ontworpen is om de winkelervaring voor zowel de klanten als de collega’s van ASDA nieuw leven in te blazen en uitzonderlijke kansen te bieden aan de leverancierspartners van de supermarkten om zich bezig te houden met de mogelijkheden van het winkelend publiek.

OPLOSSINGEN

In-Store Radio

Mood hielp bij de lancering van het ASDA Radio station dat vandaag te horen is in meer dan 600 winkels in het hele land. Het station speelt dagelijks twee vooraf opgenomen shows, van 10.00-14.00 uur en van 15.00-19.00 uur met op maat gemaakte afspeellijsten die zijn samengesteld door het creatieve team van Mood. De ochtendshow wordt gepresenteerd door de voormalige presentator van Heart FM en de huidige Magic FM-presentator Nick Snaith, terwijl Amy Voce van Virgin Radio het later overneemt.

Er is ook een nacht- en vrijdagmiddagprogramma, gepresenteerd door Capital Liverpool’s Drivetime Show-presentator Graeme Smith, om de collega’s tijdens de nachtdiensten te vermaken. Betrokkenheid van collega’s speelt een integrale rol in het station, met elke week vrijdag take-overs door een andere winkel, inclusief verzoekjes, shout-outs en ‘rollback’-shows.

Via het station kan ASDA speciale aanbiedingen promoten, belangrijke informatie aan de klanten meedelen en een promotieruimte bieden aan commerciële partners, wat een extra inkomstenstroom voor de supermarkt oplevert.

ELEVATE THE CUSTOMER EXPERIENCE

Verbeter de beleving en krijg de gemoedsrust die je verdient met Mood. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.