015 744 100 Support Login

6 STAPPEN NAAR EEN BETERE PATIËNTBELEVING

Het bieden van een werkelijk uitzonderlijke patiëntenervaring gaat verder dan het garanderen van een hoog niveau van zorg. Het gaat om het creëren van een ontspannen en vriendelijke omgeving in uw instelling – niet een die saai of overdreven klinisch is.

Het doel moet zijn om stress en angst te verlichten vanaf het moment dat uw patiënten en hun familieleden door de deur lopen. Een manier om dat te doen is door rekening te houden met wat ze zien, horen en voelen als ze in uw praktijk zijn.

Wanneer ze effectief worden gebruikt, kunnen mediaoplossingen voor de gezondheidszorg, zoals muziek, On-Hold Messaging, Digital Signage en geur, u helpen deze overwegingen te maken en uw patiëntenervaring aanzienlijk te verbeteren. Het resultaat? Meer tevredenheid bij de patiënten, meer mond-tot-mond verwijzingen, en een opmerkelijke indruk die uw praktijk onderscheidt van de rest. In dit artikel leggen we uit hoe u deze mediaoplossingen zo effectief mogelijk kunt inzetten om zulke geweldige resultaten te behalen.

#1: Speel de juiste muziek.

De juiste gezondheidszorgmuziek spelen betekent niet alleen spelen wat de receptionisten willen horen. Hoewel het belangrijk is om ook met hun voorkeuren rekening te houden, moeten de voorkeuren van uw patiënten en hun familieleden altijd op de eerste plaats komen. Denk aan de leeftijd en de demografie van uw gemiddelde bezoeker, en zoek opbeurende en ontspannende muziekprogramma’s die hun generatie aanspreken.

Aangezien de muziek die u in uw praktijk afspeelt voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt, moeten de programma’s afkomstig zijn van een professionele muziekleverancier uit de gezondheidszorg. Deze bedrijven betalen gewoonlijk de vereiste licentiekosten voor muziek in uw naam (denk eraan – het afspelen van de radio of muziek van een consumenten streaming app in uw praktijk is in strijd met de federale licentiewetgeving).

Bovendien biedt het werken met een ervaren muziekleverancier in de gezondheidszorg u toegang tot een verscheidenheid aan professioneel ontworpen programma’s, zodat u de juiste muziek kunt afspelen voor uw bezoekers en uw personeel. De dienstverlener kan u zelfs helpen de juiste programma’s voor uw praktijk te selecteren.

De oplossing die u gebruikt, moet u ook in staat stellen verschillende programma’s op verschillende tijdstippen van de dag af te spelen – een strategie die bekend staat als dayparting. Voor zorgverleners raden wij aan programma’s in te plannen die ’s morgens een zachtere energie leveren, gevolgd door iets opgewekter programma’s in de namiddag en de vroege avond. Ten slotte moet uw gezondheidszorgmuziek betrouwbaar zijn. Het laatste wat u wilt zijn onderbrekingen in de streaming, vreemde overgangen tussen nummers of complete stilte omdat het internet op uw locatie uitvalt.

#2: Patiënten betrekken met Digital Signage.

Narrowcasting in de gezondheidszorg is niet langer een trend – het is een uiterst effectief hulpmiddel dat steeds meer zorgverleners gebruiken om hun patiënten en hun familieleden voor te lichten en erbij te betrekken – terwijl u tegelijkertijd een betere ervaring creëert en uw professionele imago verbetert. Bovendien zijn digital signage toepassingen in de gezondheidszorg kosteneffectiever en aanzienlijk efficiënter dan hun gedrukte tegenhangers. Met de meeste digital signage oplossingen kunt u inhoud onmiddellijk bijwerken en plannen via een webgebaseerd portaal. U hoeft niet meer te wachten tot de borden terugkomen van de drukkerij, en geen drukkosten meer. Gewoon een eenvoudig maandelijks tarief dat meestal neerkomt op wat kleingeld per dag.

Houd in gedachten dat bewegwijzering in de gezondheidszorg er in verschillende vormen en toepassingen is, en dat het een verscheidenheid aan doelen dient. Typische toepassingen zijn:

  • Wachtrijen voor patiënten
  • Wachtkamer entertainment
  • Bewegwijzering
  • Gezondheidstips, voedingsadviezen
  • Afspraak reminders
  • Cafetaria menuborden
  • Omgevings visuals/esthetiek
  • Interne communicatie

Bovendien gebruiken steeds meer instellingen het om belangrijke veiligheidspraktijken mee te delen, zoals “houd een afstand van 2 meter aan” en “vermijd aanraking met uw gezicht”.

Uiteindelijk kan het gebruik van digital signage voor dit soort toepassingen de ervaring van de patiënt verbeteren. Het is niet alleen een meerwaarde en een gemak voor uw bezoekers, maar het geeft hen ook een goede indruk van uw praktijk – een indruk die hen doet denken: “Deze dokter heeft een heel mooi gebouw.” Dit is het soort indruk waarmee u uw praktijk kunt onderscheiden van de concurrentie en waarmee u meer mond-tot-mondreclame kunt verdienen.

#3: Let op je programmering.

De programmering die u op uw tv’s laat zien, is van groot belang. Het doel moet zijn om een gastvrije wachtkamerervaring te creëren die vermaakt en stress vermindert, en uw programmering moet dat doel nastreven. Het laatste wat u wilt is bijdragen aan stress door ongemakkelijke inhoud te laten zien, zoals negatieve nieuwsprogramma’s of tv-programma’s en films met gewelddadige of ongepaste onderwerpen.

Bovendien kunt u niet bepalen welke advertenties op de netwerktelevisie worden getoond, maar wilt u echt dat een reclamespot van een concurrent op uw schermen te zien is? Tenslotte is elke 15 minuten moeten opstaan en van kanaal veranderen om een patiënt tevreden te stellen tijdverspilling voor uw personeel en draagt het bij tot hun stressniveau. Zorgen voor patiënten is al moeilijk genoeg.

Een eenvoudige manier om deze problemen te omzeilen is door live TV te vervangen door een short-form programmering. Korte programmering biedt clips van 1-3 minuten van populaire tv-programma’s, verpakt in een merksjabloon die ruimte op het scherm biedt die u kunt gebruiken om nog meer waarde toe te voegen aan de ervaring van de patiënt. U kunt ook korte programma’s afwisselen met schermvullende inhoud die is aangepast aan uw merk.

Wat er ook gebeurt, wees altijd bedacht op wat voor tv-amusement je aanbiedt. Het tonen van ongeschikte programma’s is contra-intuïtief voor het creëren van de rustgevende ervaring die uw patiënten nodig hebben wanneer ze in uw wachtkamer zitten.

#4: Ontvang de boodschap.

Berichtgeving in wachtstand is nog steeds (en zal dat altijd blijven) een essentieel element van de patiëntenervaring. On-hold lijkt misschien een alledaagse noodzaak voor uw praktijk, maar het is een feit dat het echt een nuttig en effectief instrument kan zijn dat meerdere doelen vervult:

Maximaliseer de efficiëntie van het personeel. Op een basisniveau stellen On-hold berichten het personeel in staat de juiste prioriteit toe te kennen aan binnenkomende patiënten en gesprekken in de volgorde waarin zij worden ontvangen. Bovendien kunt u on-hold messaging gebruiken om de on-hold wachtrij vrij te maken door bellers naar uw website te verwijzen om de informatie te vinden die ze zoeken.

Promoot je praktijk. On-hold berichtgeving is een uitstekend medium voor het verstrekken van informatie over specifieke gezondheidsdiensten die u in uw instelling aanbiedt. U kunt bijvoorbeeld seizoensgebonden berichten opstellen voor het plannen van griepprikken in de herfst en voor de terug-naar-school vaccinaties in de zomer. Als u een eigen beeldvormingscentrum of apotheek hebt, kunt u ook deze faciliteiten in uw berichtgeving promoten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Bevorder het welzijn. U kunt ook berichten gebruiken om belangrijke gezondheids- en welzijnstips te geven. Uw patiënten zullen niet alleen de informatie waarderen, maar ook het extra niveau van zorg dat u laat zien. Dergelijke gevoelens kunnen er in hoge mate toe bijdragen dat de patiënt trouw blijft, wat kan leiden tot meer mond-tot-mondreferenties.

De ervaring van de patiënt verbeteren. Simpel gezegd, uw muziek en berichtgeving on-hold moet een verlengstuk zijn van de gastvrije on-site ervaring die u beoogt te creëren. Door uw bellers waarde te bieden terwijl ze wachten, krijgen ze een positieve wachtervaring, wat bijdraagt tot hun algemene tevredenheid over uw praktijk.

Hoewel de gemiddelde beller misschien niet veel tijd in de wacht doorbrengt, is die tijd een unieke kans om meerdere zakelijke doelen na te streven. Gebruik het in je voordeel.

 

#Nummer 5: Hefgeur.

We preken misschien tegen het koor, maar het verband tussen geur en onze emoties en herinneringen is te sterk om te verwerpen. Maak gebruik van geurmarketing om het gastvrije en stressvrije gevoel van uw praktijk voor bezoekers en personeel te versterken. U kunt ook specifieke geuren gebruiken om de stress van patiënten verder te verminderen in specifieke delen van uw praktijk, zoals beeldvormings- of onderzoekskamers.

Geur is een geweldige manier om de perceptie van geurtjes te minimaliseren en ervoor te zorgen dat uw praktijk een schone en hygiënische indruk maakt. Zoek een lokaal geurmarketingbedrijf dat specifieke geuren kan aanbevelen voor de gezondheidszorg. Zij zullen u ook de juiste diffusiesystemen voorstellen voor uw installatie en uw behoeften.

 

#6: Gebruik commerciële AV-systemen en Healthcare AV specialisten.

Audiovisuele systemen zijn verantwoordelijk voor verschillende elementen van de patiëntervaring, van overheadmuziek en Digital Signage tot TV, geluidsmaskering en paging-systemen. AV speelt ook een rol bij oplossingen voor conferentiezalen en projectoren, zodat u uw team beter kunt betrekken en opleiden.

Het gebruik van betrouwbare AV-componenten van commerciële kwaliteit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze elementen consistent op een hoog niveau presteren. Schermen en luidsprekers van commerciële kwaliteit kosten misschien iets meer, maar gezien hun betrouwbaarheid en de uitgebreide garanties die ze bieden, zijn ze eigenlijk om verschillende redenen een veel slimmere investering dan apparatuur van consumentenkwaliteit.

In tegenstelling tot hun professionele tegenhangers zijn consumentenluidsprekers en -schermen niet ontworpen om meerdere uren ononderbroken te werken, en de betrouwbaarheid kan een probleem worden binnen enkele weken na regelmatig gebruik in een zorgomgeving. Bovendien vervalt bij gebruik van een consumentenscherm in een zakelijke omgeving de garantie op het scherm. Aan de andere kant worden schermen en luidsprekers van commerciële kwaliteit geleverd met uitgebreide garanties die u honderden euro’s kunnen besparen in het geval dat reparaties of vervangingen nodig zijn.

Ten slotte is het belangrijk een audiovisuele expert in te huren die gespecialiseerd is in AV-ontwerp en -installatie voor zorginstellingen. Uw installateur moet goed bekend zijn met de unieke facetten en elektrische coderingseisen van een zorginstelling. Zij kunnen u ook helpen de juiste hoeveelheid audiovisuele dekking te bepalen die u nodig hebt in specifieke gebieden van uw praktijk en oplossingen voorstellen die alleen de prestaties leveren die u nodig hebt – niet meer en niet minder.

 

Uiteindelijk is de kwaliteit van de zorg die u levert van het grootste belang voor de ervaring van de patiënt, maar met de elementen die we in deze whitepaper hebben besproken, komt u ook een heel eind in de richting van een nog betere ervaring. Het resultaat is een grotere loyaliteit van de patiënt die uw resultaten verbetert en de perceptie van uw patiënt over het niveau van de ontvangen zorg verbetert.


Neem contact met ons op
voor meer informatie over het verbeteren van de patiëntervaring met media-oplossingen voor de gezondheidszorg, of voor een gratis consultatie. U kunt ook meer te weten komen door naar us.moodmedia.com/healthcare te gaan.

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op en verbeter de klantervaring in uw bedrijf.

Naam*
Privacybeleid*
Blijf in contact
This field is for validation purposes and should be left unchanged.