+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

HOE DIGITAL SIGNAGE WERKT

Het wat, het hoe en het waarom achter Digital Signage Software

Als u ooit een winkel of een restaurant bent binnengelopen en digitale schermen hebt gezien die inhoud weergeven, hebt u digital signage in actie gezien. Digital signage is een technologie die de manier waarop bedrijven met hun klanten communiceren radicaal heeft veranderd. Laten we onderzoeken hoe digital signage werkt en hoe het de klantervaring kan verbeteren door de kracht van visuals.

Wat is Digital Signage?

Digital signage is een soort displaytechnologie die digitale schermen gebruikt om dynamische inhoud weer te geven, zoals afbeeldingen, video’s en animaties. De inhoud wordt gecontroleerd door een centrale server of software, die updates en planning op afstand mogelijk maakt. Digital signage wordt gebruikt in een breed scala van industrieën zoals retail, foodservice, horeca, gezondheidszorg en bijna elke andere denkbare bedrijfstak.

In het snelle digitale tijdperk van vandaag zijn bedrijven voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om de aandacht van hun doelgroep te trekken. Het gebruik van dynamische, elektronische displays om informatie over te brengen, producten of diensten te promoten, is een doeltreffende manier om de algemene visuele ervaring voor zowel klanten als werknemers te verbeteren.

De digitale schermen die voor digital signage worden gebruikt, kunnen de vorm hebben van LCD- of LED-schermen en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en resoluties. De inhoud wordt vervolgens afgespeeld via mediaspelers die verbinding maken met de digitale schermen en verantwoordelijk zijn voor het decoderen en weergeven van de inhoud. Met content management systemen kunnen gebruikers dan inhoud creëren, beheren en plannen die op de schermen wordt weergegeven.

Digitale Menuborden

Hoe werkt digital signage advertising?

Uw bedrijf kan digital signage reclame gebruiken als een manier om de verkoop te stimuleren en klantentrouw te verbeteren door gebruik te maken van aantrekkelijke visuals. Hieronder vindt u slechts enkele manieren om digital signage reclame te gebruiken in uw bedrijf.

Aandachttrekkende displays: Boeiende visuals op digital signage schermen hebben de kracht om de aandacht van klanten te trekken. Heldere en dynamische displays met levendige kleuren, boeiende afbeeldingen en aantrekkelijke bewegende beelden creëren een opvallende aanwezigheid, waardoor de kans groter is dat klanten de getoonde inhoud opmerken en zich tot die inhoud aangetrokken voelen.

Producten en aanbiedingen promoten: Met digital signage advertising kunnen bedrijven producten, diensten en speciale aanbiedingen op een visueel aantrekkelijke en dynamische manier promoten. Door aansprekende visuals te tonen, producteigenschappen te demonstreren of kortingen en promoties onder de aandacht te brengen, kan digital signage de aankoopbeslissingen van klanten effectief beïnvloeden en impulsaankopen stimuleren.

Updates in real time: Digital signage biedt de flexibiliteit om real-time updates en aanpassingen van de inhoud te maken. Bedrijven kunnen snel prijzen, voorraadinformatie of verkoopacties bijwerken op de displays, zodat klanten nauwkeurige en actuele informatie ontvangen. Deze real-time relevantie verbetert de klantervaring en vergroot de kans om interesse om te zetten in verkoop.

Gepersonaliseerde en gerichte berichten: Met Digital signage advertising kunnen bedrijven berichten personaliseren en zich richten op specifieke klantsegmenten. Door content op maat te maken op basis van demografische gegevens, locatie of klantgedrag kunnen bedrijven relevantere en gerichtere berichten afleveren die aanslaan bij klanten. Gepersonaliseerde berichten vergroten de klantbetrokkenheid en bevorderen het gevoel van verbondenheid, wat leidt tot een betere verkoop en klantloyaliteit.

Storytelling en branding: Met aantrekkelijke visuals op digital signage schermen kunnen bedrijven hun merkverhaal vertellen en een emotionele band met klanten creëren. Door overtuigende beelden, verhalen en merkbeelden te gebruiken, kunnen bedrijven emoties oproepen en merkentrouw opbouwen. Consistente en goed ontworpen branding op digital signage versterkt de merkherkenning en bevordert het vertrouwen en de loyaliteit van klanten.

Interactieve elementen: Digitale bewegwijzering kan interactieve elementen bevatten om klanten actief te betrekken. Touchscreens, interacties op basis van gebaren of QR-codes kunnen klanten aanmoedigen om deel te nemen, zodat ze producten kunnen verkennen, extra informatie kunnen opvragen of kunnen deelnemen aan interactieve ervaringen. Interactieve elementen creëren een gedenkwaardige en boeiende klantreis en versterken de band tussen klanten en het merk.

Wat betekent Digital Signage voor uw bedrijf?

Digital signage kan uw bedrijf op verschillende manieren sterk verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van digital signage:

Verhoogde merkbekendheid en zichtbaarheid

Met digital signage kunt u uw merk, producten en promoties op een visueel aantrekkelijke en aandachttrekkende manier weergeven. Door uw merk consequent en prominent onder de aandacht te brengen, kunt u de naamsbekendheid en zichtbaarheid bij uw doelgroep vergroten.

Verbeterde klantbetrokkenheid

Dynamische en interactieve digital signage trekt de aandacht van klanten en moedigt hen aan om zich met uw inhoud bezig te houden. Door overtuigende visuals, relevante informatie en interactieve elementen te leveren, kunt u memorabele ervaringen creëren die de betrokkenheid en tevredenheid van de klant vergroten.

Effectieve reclame en promotie

Digital signage biedt een effectief platform om reclame te maken voor uw producten, diensten en speciale aanbiedingen. Je kunt inhoud eenvoudig bijwerken en plannen zodat deze overeenkomt met specifieke marketingcampagnes of seizoensgebonden promoties, waardoor je de impact van je reclame-inspanningen maximaliseert.

Informatie-uitwisseling in real time

Met digital signage kunt u real-time informatie weergeven, zoals nieuwsupdates, social media feeds of live evenementenplanningen. Zo kunt u klanten op de hoogte houden en betrekken bij de laatste updates, waardoor een dynamische en actuele klantervaring ontstaat.

Verbeterde klantbeleving

Digital signage kan de algehele klantervaring helpen verbeteren. Door bewegwijzering, interactieve menu’s of productdemonstraties aan te bieden, kunt u klanten helpen bij het navigeren door uw pand en bij het nemen van weloverwogen beslissingen – wat de klanttevredenheid en -loyaliteit ten goede komt.

w

De communicatie tussen werknemers stimuleren

Digital signage is niet alleen effectief voor interacties met klanten, maar is ook nuttig voor het betrekken van werknemers. Digital signage kan bijvoorbeeld worden gebruikt om training te versterken, onboarding te stroomlijnen, de communicatie met het personeel te verbeteren of belangrijke informatie over te brengen. Door digital signage op de werkplek te gebruiken, kunt u de productiviteit van werknemers verbeteren en de retentie verhogen.

Kosten- en tijdsbesparing

Vergeleken met traditionele gedrukte signage, maakt digital signage het frequent printen en handmatig bijwerken van de inhoud overbodig. Zodra digital signage is geïmplementeerd, kunt u de inhoud gemakkelijk op afstand bijwerken en beheren, waardoor u op de lange termijn zowel tijd als printkosten bespaart.

Gerichte berichten en personalisatie

Met digital signage kunt u boodschappen afstemmen op specifieke doelgroepen of locaties. Door relevante inhoud te richten op specifieke demografische of geografische gebieden kunt u gepersonaliseerde en gerichte berichten afleveren die aanslaan bij uw klanten, waardoor de effectiviteit van uw communicatie toeneemt.

Analytics en gegevensinzichten

Door statistieken zoals publieksbetrokkenheid, contentprestaties en klantgedrag te monitoren, kunt u waardevolle inzichten krijgen in de effectiviteit van uw digital signage campagnes. Deze datagestuurde aanpak helpt je om je content en strategie te optimaliseren voor betere resultaten.

Digital Signage Software

Het hart van elke digital signage strategie is de software die de inhoud aanstuurt en de displays beheert. Digital signage software fungeert als controlecentrum en stelt bedrijven in staat om content op meerdere schermen op afstand bij te werken en te beheren. Het biedt de flexibiliteit om inhoud te plannen, zich te richten op specifieke locaties en analyses te verzamelen om de effectiviteit van de bewegwijzering te meten.

Bij de selectie van digital signage software moeten bedrijven rekening houden met factoren zoals gebruiksgemak, schaalbaarheid, compatibiliteit met verschillende hardware en robuuste mogelijkheden voor contentbeheer. Het is belangrijk een evenwicht te vinden tussen functionaliteit en eenvoud om een naadloze gebruikerservaring te garanderen.

Digitale Menuborden

Hoe werkt Digital Signage Software?

Digital signage software is de centrale component die het beheer en de controle van digital signage displays mogelijk maakt. Het dient als interface tussen de makers van de inhoud en de digitale schermen, zodat bedrijven de inhoud die op hun schermen wordt weergegeven op afstand kunnen bijwerken, plannen en controleren. Hier wordt uitgelegd hoe digital signage software werkt:

Inhoud creëren en beheren: Digital signage software biedt een platform voor het maken en organiseren van content. Dit kunnen afbeeldingen, video’s, tekst, animaties en interactieve elementen zijn. Makers van inhoud kunnen gebruik maken van ontwerphulpmiddelen of sjablonen die door de software worden aangereikt om visueel aantrekkelijke en boeiende inhoud te ontwerpen.

Planning en weergave: Zodra de inhoud is gecreëerd, kunnen gebruikers met de software plannen wanneer en waar specifieke inhoud moet worden weergegeven. De planning kan worden gebaseerd op het tijdstip van de dag, de dag van de week of andere vooraf gedefinieerde criteria. De software zorgt ervoor dat de juiste inhoud op de juiste tijdstippen op de juiste schermen wordt weergegeven.

Distributie van inhoud: Digital signage software maakt de distributie van content naar de aangesloten schermen mogelijk. Dit kan via verschillende methoden, zoals lokale netwerken, het internet of cloud-gebaseerde opslag. De software zorgt ervoor dat de inhoud efficiënt op de schermen wordt afgeleverd, hetzij in real-time, hetzij volgens de geplande updates.

Beeldschermbeheer: De software biedt controle over individuele of groepen beeldschermen. Hiermee kunnen gebruikers de status van elk scherm controleren, instellingen zoals helderheid of volume aanpassen en problemen met het scherm op afstand oplossen. Displaybeheerfuncties zorgen ervoor dat de schermen goed functioneren en de beoogde inhoud leveren.

Analytics en rapportage: Digital signage software bevat vaak analyse- en rapportagemogelijkheden. Het houdt statistieken bij zoals publieksbetrokkenheid, inhoudsprestaties en schermgebruik. Deze inzichten helpen bedrijven de effectiviteit van hun digital signage campagnes te meten en datagestuurde beslissingen te nemen voor contentoptimalisatie en strategieverbetering.

Integratie en compatibiliteit: Digital signage software kan integreren met andere systemen of toepassingen om de functionaliteit te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld integreren met gegevensbronnen zoals sociale media feeds, weer-API’s of inventarisatiesystemen om real-time informatie weer te geven. Compatibiliteit met verschillende hardware-apparaten, zoals mediaspelers of schermen, is ook essentieel voor een naadloze werking.

Beveiliging en machtigingen: Om de integriteit en veiligheid van het digital signage netwerk te garanderen, bevat software vaak functies zoals gebruikersverificatie, toegangscontrole en workflows voor het goedkeuren van content. Deze maatregelen voorkomen ongeautoriseerde toegang en stellen bedrijven in staat om te bepalen wie content kan maken, bewerken en publiceren.

Hoe maak ik inhoud voor Digital Signage?

Het creëren van digital signage inhoud omvat zorgvuldige planning, ontwerp en uitvoering om ervoor te zorgen dat het effectief uw boodschap overbrengt en uw doelgroep betrekt. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om te beginnen met het creëren van geweldige digital signage-inhoud voor uw bedrijf.

Stap 1: Definieer doelen en doelgroepStartmet het duidelijk definiëren van je doelen en doelstellingen voor de digital signage content. Bepaal de belangrijkste boodschappen die u wilt overbrengen en de specifieke acties of reacties die u uw publiek wilt ontlokken. Zorg ervoor dat je rekening houdt met je doelgroep en hun demografie, voorkeuren en gedrag. Je publiek kennen is een belangrijk element in het proces van het creëren van inhoud.

Stap 2: Plan de contentstrategieOntwikkeleen contentstrategie die aansluit bij je doelen en doelgroep. Bepaal het soort inhoud dat u wilt laten zien, zoals promotieaanbiedingen, productinformatie, merkelementen of educatief materiaal. Maak een inhoudskalender of -schema om te zorgen voor een consistente stroom van verse en relevante inhoud. Houd rekening met factoren als seizoensgebonden promoties of komende evenementen die van invloed kunnen zijn op uw inhoudstrategie.

Stap 3: Ontwerp boeiende visualsOntwerpvisueel aantrekkelijke en aandachttrekkende visuals voor je digital signage content. Gebruik afbeeldingen, video’s, animaties en grafieken van hoge kwaliteit die aansluiten bij uw merkidentiteit. Zorg ervoor dat de beelden duidelijk en gemakkelijk leesbaar zijn en geoptimaliseerd zijn voor de schermgrootte en -resolutie. Gebruik contrasterende kleuren, overtuigende typografie en een hiërarchie van informatie om de aandacht van de kijker te leiden.

Stap 4: Stel overtuigende berichten op Stelbeknopte en impactvolle berichten opdie je belangrijkste punten effectief overbrengen. Houd de tekst kort en gebruik vette koppen, opsommingstekens of oproepen tot actie om de aandacht te trekken en snel begrip te bevorderen. Stem de taal en de toon af op uw doelgroep. Overweeg om lokale of persoonlijke berichten op te nemen om de relevantie te vergroten.

Stap 5: Test, iteratie en updateVoordatu de inhoud van uw digital signage afrondt, test u deze op het daadwerkelijke scherm voor een optimale leesbaarheid en visuele aantrekkingskracht. Evalueer hoe het eruit ziet vanaf verschillende kijkafstanden en -hoeken. Vraag feedback van collega’s of potentiële kijkers om de doeltreffendheid ervan te meten. Analyseer de prestatiecijfers en gegevens over gebruikersbetrokkenheid om je contentstrategie te herhalen en te verfijnen. Werk de inhoud regelmatig bij om deze fris en relevant te houden en af te stemmen op uw veranderende bedrijfsdoelstellingen.

Vergeet niet dat digital signage-inhoud dynamisch en boeiend moet zijn om de belangstelling van de kijker te behouden. Experimenteer met verschillende inhoudsformaten, interactieve elementen of real-time gegevensintegratie om de betrokkenheid te vergroten. Controleer de effectiviteit van je content via analytics en pas deze aan om de impact te optimaliseren.

Om het meeste uit uw visuele elementen te halen, kan het creëren van inhoud voor digital signage de samenwerking vereisen van grafische ontwerpers, tekstschrijvers en marketingprofessionals. Overweeg samen te werken met professionals of bureaus die gespecialiseerd zijn in het maken van digital signage content om te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en impactvolle visuals die het potentieel van uw digital signage displays maximaliseren.

Beste Digital Signage Software

Het beste is natuurlijk subjectief, maar Mood is er trots op om Mood Harmony™ – het Brand Experience Platform. Harmony is onze eigen alles-in-één content control software, gebouwd om uw content te bedienen vanaf één enkel apparaat en één login. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waardoor Harmony zich onderscheidt als hoogwaardige digital signage software:

Creatie en beheer van content: Met Harmony kunnen gebruikers content voor digital signage displays creëren en beheren. Het biedt een reeks ontwerphulpmiddelen en sjablonen om de creatie van visueel aantrekkelijke en boeiende inhoud te vergemakkelijken. Gebruikers kunnen lay-outs aanpassen en afbeeldingen, video’s, animaties en interactieve elementen toevoegen om indrukwekkende visuals te creëren.

Planning en beheer van afspeellijsten: Met Harmony kunnen gebruikers de weergave van inhoud plannen en beheren via één enkele aanmelding. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het organiseren van inhoud in afspeellijsten en het instellen van specifieke tijden voor het afspelen van inhoud. Gebruikers kunnen verschillende inhoud plannen om te verschijnen op specifieke momenten van de dag, dagen van de week, of in overeenstemming met specifieke campagnes of promoties.

Real-time updates en beheer op afstand: Het Harmony ondersteunt real-time content updates, waardoor gebruikers op afstand wijzigingen kunnen aanbrengen in de content en afspeellijsten. Met deze functie kunnen bedrijven hun digital signage netwerk up-to-date houden met de laatste informatie, promoties of veranderingen in real-time, zonder de noodzaak van fysieke interventie op elke display locatie.

Analytics en rapportage: Harmony biedt analyse- en rapportagefuncties om de prestaties van digital signage campagnes te volgen. Gebruikers hebben toegang tot statistieken zoals betrokkenheid van kijkers, effectiviteit van inhoud en schermgebruik om inzicht te krijgen in de impact van hun signage-inspanningen. Deze datagestuurde aanpak helpt bedrijven geïnformeerde beslissingen te nemen en hun contentstrategieën te optimaliseren.

Ondersteuning en professionele diensten: Mood Media biedt ondersteunende diensten aan om gebruikers te helpen bij de implementatie en het beheer van het Harmony. We bieden klantenondersteuning, trainingsmiddelen en advies om bedrijven te helpen hun digital signage campagnes te optimaliseren. Daarnaast zijn er professionele diensten beschikbaar, zoals het creëren van content, ontwerp en advies over de strategie, om de algehele effectiviteit van uw digital signage inspanningen te verbeteren.

Harmony onderscheidt zich als leverancier van uitzonderlijke digital signage software door zijn veelzijdige platform, gebruiksvriendelijke interface, aanpassingsmogelijkheden, schaalbaarheid, tools voor het maken van content, analysemogelijkheden en uitstekende ondersteuning en service. Door gebruik te maken van de digital signage software van Harmony, kunt u hun digital signage effectief beheren en verbeteren om impactvolle visuele ervaringen te leveren die uw publiek betrekken en zakelijk succes stimuleren.

Verbeter uw bedrijf met Digital Signage en meer

In een onderzoek uit 2022 naar trends in de winkel ontdekte Mood Media dat boeiende digital signage-inhoud de grootste impact heeft op de aankoopbeslissingen van consumenten, waarbij 26% zegt dat het hen stimuleert om iets te kopen.

En maar liefst 90% van de shoppers zegt dat ze eerder geneigd zijn een bedrijf te bezoeken dat muziek, beeld en geur in zijn winkel gebruikt. Wil een bedrijf zijn verkoop verbeteren en merkentrouw opbouwen, dan moet de juiste combinatie van beeld, geluid en geur het winkelend publiek in de stemming brengen om te kopen.

Als single-source leverancier voor oplossingen die klantervaringen creëren, maakt Mood Media het nog gemakkelijker door de noodzaak van meerdere leveranciers weg te nemen. Mood levert Digital Signage en Digital Signage software, evenals muziekprogramma’s, audio messaging, geurmarketing oplossingen en audiovisuele systemen om een boeiende sfeer in uw bedrijf te creëren. Door een uitzonderlijke klantenservice te bieden en aantrekkelijke ervaringen in de winkel op te doen, kan uw bedrijf een grotere impact hebben op uw bedrijfsresultaten.