+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

AARDEVIERING
CASE STUDY

DIGITAL SIGNAGE LIFTEN
VERKOOP PER 10%

“Naast de aanzienlijke verkoopboost die we al hebben gezien na het gebruik van Mood Digital Signage, is de software eenvoudig te gebruiken en versterkt de oplossing de verfrissende, heldere en gastvrije sfeer die we aan ons winkelend publiek willen bieden.”

Mike Savage
Vice President van Merchandising, Earth Fare

OVER EARTH FARE

Earth Fare is een full-service supermarkt die zich al meer dan 40 jaar inzet voor schone, gezonde voedingsopties en een klantenervaring van wereldklasse. Met meer dan 55 vestigingen in de VS blijft Earth Fare marktaandeel veroveren in de kruideniersbranche en vindt het manieren om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Van het verbieden van producten met hoge fructose maïssiroop, kunstmatige zoetstoffen en sucralose tot het implementeren van eco-vriendelijke efficiëntie, Earth Fare is toegewijd aan het verstrekken van gezondere levensstijl opties voor haar klanten, terwijl voortdurend op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen.

DE UITDAGING

In overeenstemming met hun doel om de beste voedselopties te bieden aan hun klanten, is Earth Fare een samenwerking aangegaan met Mood Media om een verbeterde klantervaring te implementeren in hun café. Door zich te richten op het doel en de plaatsing van nieuwe digital signage touchpoints, hoopte Earth Fare de volgende hoofddoelen te bereiken:

  • De verkoop in “eetbare” levensmiddelencategorieën verhogen
  • hun café-ervaring te onderscheiden van die in andere retail
  • Creëer een merkcafé-omgeving die klanten verleidt om te eten, te drinken, te loungen en te ontspannen

Hoewel het belangrijk is voor Earth Fare om een duidelijke ROI aan te tonen voor hun digital signage oplossingen, is hun primaire doelstelling het verhogen van de klantbeleving. Daarom hadden ze een leverancier nodig die uitzonderlijke signage-inhoud kon leveren en expertise over optimale schermplaatsing.

DE OPLOSSING

Om deze uitdagingen op te lossen, heeft Mood een reeks nieuwe digitale contactpunten geïmplementeerd met als doel de klantervaring te verbeteren. Toepassingen zijn onder meer promotionele digitale bewegwijzering, digitale menuborden in de bar/grill, en de mogelijkheid om live televisie uit te zenden voor sport of gevraagde satelliet-tv-inhoud.

Alle inhoud wordt getoond op professioneel gemonteerde 55″ LCD-schermen met ultrahoge definitie, geleverd en geïnstalleerd door Mood. De oplossing wordt ondersteund door Harmony, Mood’s eigen Audio & Visual content management systeem (CMS). Harmony, ook bekend als het Brand Experience Platform, biedt gebruikers volledige controle over hun Digital Signage, muziek- en messaging-oplossingen van Mood, allemaal vanaf één intuïtief online platform.

Bovendien sturen de compacte en veilige audio- en visuele media-apparaten Moodde inhoud naar elk scherm. Alle digitale menuborden worden ondersteund door een extra mediaspeler per scherm om een maximale betrouwbaarheid te garanderen. Het voorzien van een extra mediaspeler op elk menubordscherm is een voorbeeld van het exclusieve Failover Redundancy Programma van Mood. De secundaire speler wordt geladen met exact dezelfde inhoud als de primaire speler, zonder extra kosten voor Earth Fare. Redundante apparaten zijn belangrijk omdat de aanwezigheid van vet, stoom en buitensporig hoge temperaturen in een foodcourt of restaurantomgeving er soms toe kan leiden dat digitale mediaspelers defect raken. Een extra apparaat op elk menubord zorgt ervoor dat het scherm inhoud kan blijven weergeven als het primaire apparaat uitvalt. Het resultaat is een extra laag van kwaliteitsborging. Defecte apparaten worden snel vervangen om de redundante regeling in stand te houden.

Met Harmony hebben geautoriseerde gebruikers bij Earth Fare volledige controle op bedrijfsniveau over Mood Digital Signage in al hun winkels. Een intuïtieve interface maakt het gebruikers gemakkelijk om direct inhoud te beheren, bewerken en publiceren voor één of meerdere schermen op meerdere locaties. Dankzij de unieke planningsfunctie van Harmony kan Earth Fare de inhoud zo ver van tevoren of zo snel als nodig plannen, tot op de seconde nauwkeurig.

Earth Fare Creative Director Bradlee Hicks maakt wekelijks gebruik van Harmony en hij waardeert het gebruiksgemak en de schaalbaarheid van het platform:

“Met een duidelijke lay-out en de mogelijkheid om te slepen en neer te zetten, is het CMS rechttoe rechtaan en eenvoudig te gebruiken. Ik weet precies waar elk van onze honderden stukjes content komen te staan, in dit geval het cafégedeelte”, aldus Hicks. “Binnen enkele seconden kunnen we content plannen en updates pushen naar verschillende locaties – een belangrijke factor voor een retailvan onze omvang.”

DE VERKOOP VAN DE CASESTUDY STIJGT MET 10%

Om de impact van de nieuwe klantervaring en digital signage-oplossing in het café te meten, voerde Mood van maart 2019 tot mei 2019 een 60-daagse casestudy uit in een Earth Fare-locatie in Charlotte, NC. In die periode zag Earth Fare een toename van 10% in “Eat In” voedselcategorieën sinds de toevoeging van het verbeterde cafégevoel en de tv-installatie.

De stijging weerspiegelt de aanzienlijke impact die een klantgerichte oplossing kan hebben op de klantervaring.

HET RESULTAAT

Deze allesomvattende oplossing heeft Earth Fare in staat gesteld om op boeiende nieuwe manieren contact te leggen met hun klanten. Het resultaat is een betere en handigere klantenervaring. Mike Savage, Earth Fare Vice President van Merchandising, gelooft dat het bieden van dit soort ervaringen van groot belang is om Earth Fare te helpen blijven groeien en zich te onderscheiden als leider in de gezonde kruidenierswarenbranche.

“De samenwerking met Mood Media voor onze Digital Signage is nu al een uitstekende zakelijke beslissing gebleken, vooral met de opening van nieuwe winkels in het verschiet. Naast de aanzienlijke verkoopstijging die we al hebben gezien na het gebruik van Mood Digital Signage, is de software gemakkelijk te gebruiken en versterkt de oplossing de verfrissende, heldere en gastvrije sfeer die we aan ons winkelend publiek willen bieden. Hun projectmanagement voor het installeren van de hardware en de schermen was ook zeer indrukwekkend, en de installatie werd vlot uitgevoerd. We kijken uit naar de samenwerking met Mood als we de komende jaren blijven groeien.”

– Mike Savage
Vice President van Merchandising, Earth Fare

KOM IN CONTACT MET ONS

Neem vandaag nog contact met ons op om de beleving in jouw winkels naar een hoger level te brengen.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.