+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

INTERSPORT
CASE STUDY

OVER INTERSPORT

INTERSPORT is opgericht in 1968 en heeft meer dan 5.400 gespecialiseerde sportwinkels in 42 landen. Het is een van ‘s werelds grootste retailin sportartikelen. Ondanks het feit dat elke INTERSPORT-winkel onafhankelijk is, gaat elke winkel er prat op de lokale klant en sportclub als geen ander te kennen, wat betekent dat ze in staat zijn om het beste advies, begeleiding en waarde te bieden voor al hun diensten en producten.

SAMENVATTING

 • Lift & Learn Schoeisel Muren met Data Tracking
 • Indrukwekkende etalages
 • Groot aanbod van Indoor Displays
 • Muziekprogramma op maat
 • Volledige hardwaresystemen
 • Geur Oplossing
 • Herinrichting omroepstudio

DOELSTELLING

INTERSPORT wil de consument nog meer centraal stellen en de leidende multi-categorie sportartikelen retailworden. Daarom zochten ze naar een holistische in-store oplossing om de band met hun doelgroep te versterken. Als voorkeurspartner van het merk voor in-store mediaoplossingen werkt Mood Media al een aantal jaren samen met INTERSPORT-winkels over de hele wereld om hun oplossingen voortdurend te verbeteren naarmate er nieuwe technologieën en consumentenbehoeften ontstaan.

OPLOSSINGEN

LIFT & LEER SCHOEISEL WANDEN

De muren van hardloop- en trainingsschoeisel werden geïdentificeerd als een belangrijk gebied om grote winst te boeken bij de doelgroep van het merk en tegelijkertijd de verkoop en winstgevendheid te verhogen.

Mood ontwierp een Lift & Learn-oplossing voor de schoenenwand voor implementatie in de belangrijkste INTERSPORT-winkels die helpt bij het creëren van een geheel nieuwe klantreis, gebaseerd op de behoeften van de consument en zijn voorkeuren voor activiteiten. De oplossing stelt het INTERSPORT-personeel in staat om met de consument in contact te treden en zich te concentreren op het wie, wat, waar en waarom van hun loop- of trainingsactiviteit. De wanden bieden de consument een gemakkelijke navigatie en productinformatie en stellen het personeel in staat hem te helpen bij zijn aankoopbeslissing.

De schoenenwand verschilt naargelang de winkel, maar de volledige oplossing omvat:

 • Muurkoppen
 • Highlighter kubussen (met statische POS displays)
 • RFID-frame met digitaal scherm + Harmony (SoC)
 • RFID-tags
 • Mood installeerde de schermen van professionele kwaliteit met Harmony (SoC) en Nexmosphere RFID om de oplossing te ondersteunen, en ontwikkelde ook een tool om bij te houden hoe vaak schoenen worden opgehaald per afdeling / per winkel. Dit niveau van datatracking levert waardevolle informatie op voor zowel INTERSPORT als de ondersteunende schoenenmerken en hun respectievelijke marketingcampagnes.

WINDOW DISPLAYS

De aandacht van de klant trekken met digitale displays in de etalages is een gebruikelijke oplossing binnen het nieuwste INTERSPORT-winkelconcept. INTERSPORT Nederland ging echter nog een stap verder en besloot om al hun winkels uit te rusten met een portret georiënteerde etalage, waarbij alle content levering en planning werd geregeld, via Mood’s Harmony Content Management Platform, om een maximale impact en effect te garanderen.

DIGITALE BEWEGWIJZERING BINNEN

Zodra de klanten de indrukwekkende etalages zijn gepasseerd en de winkel zijn binnengegaan, zijn er in elke INTERSPORT-winkel verschillende displays in de winkel. Van grote displays en videowalls in de evenementenruimte, bij de kassa’s en in het Running Lab, tot middelgrote displays in alle categoriezones die relevante inhoud weergeven en interactieve oplossingen met behulp van aanraaktechnologie of de Lift & Learn-mogelijkheden, Mood Media is er trots op alle digital signage-oplossingen te hebben geïnstalleerd die het merk nodig heeft gehad.

BRANDED MUZIEK

Voor het muziekprogramma van INTERSPORT heeft het music supervisor team een op maat gemaakt wereldwijd muziekprogramma opgezet, dat is afgestemd op de retail en het klantenprofiel van het merk. Elke winkel heeft een dagprogramma, wat betekent dat een andere afspeellijst wordt gespeeld naar gelang van het tijdstip van de dag, waarbij het tempo en soms zelfs de genres worden gemengd.

Voor het merk was het belangrijk om de selectie van nummers zo toegankelijk en herkenbaar mogelijk te houden, maar om een vleugje lokale smaak tot uitdrukking te brengen, heeft elke winkel tot 20% “nationale” muzieknummers in zijn programma opgenomen.

SYSTEMEN

Interactiviteit in de winkel is altijd een must geweest voor het merk INTERSPORT, en zal dat ook altijd blijven, evenals het vermijden van meerdere platforms om de inhoud te controleren. Alles, inclusief alle binnenschermen, en de Lift & Learn oplossingen, met speciale RFiD tags programmering, loopt met directe connectiviteit via ons eigen Harmony Content Management Systeem, met alle spelers gesynchroniseerd.

Mood heeft alle audiovisuele hardware in de INTERSPORT-winkels wereldwijd geleverd, geïnstalleerd en onderhoudt deze nog steeds.

GEUR

Een opwindende nieuwe ontwikkeling zijn onze eerste implementaties en proeven met het gebruik van geur in INTERSPORT-winkels, met name in de afdelingen Outdoor en Voetbal. Mood heeft het merk ondersteund bij het uitvoeren van een reeks tests om de merk- en categoriebekendheid, de financiële prestaties en de conversiepercentages te meten.

OMROEPSTUDIO

Als gevolg van de pandemie in 2020 zocht INTERSPORT naar nieuwe manieren om virtueel contact te leggen met het retail en besloot het zijn HQ-kelder in Zwitserland te renoveren om toekomstige virtuele presentaties en kleinere face-to-face vergaderingen te vergemakkelijken. Zij vertrouwden Mood de ondersteuning toe om de ruimte om te toveren in een professionele omgeving die hun retail bevorderde. Mood leverde, installeerde en onderhoudt nog steeds alle audiovisuele hardware in de omroepstudio.

RESULTATEN

Dankzij de Lift & Learn Footwear Wall oplossing zag INTERSPORT de omzet van hun hardloopschoenen met 9% stijgen en verkochten ze 31% meer trainingsschoenen in hun premium testwinkels!

KOM IN CONTACT MET ONS

Verbeter je klantbeleving. Neem vandaag nog contact met ons op.

Naam*
Privacybeleid*
Blijf in contact
This field is for validation purposes and should be left unchanged.