+32 (0) 15 744 100 Support Client Login

INTERSPORT
CASE STUDY

OVER INTERSPORT

Opgericht in 1968 en met meer dan 5.400 gespecialiseerde sportwinkels verspreid over 42 landen, is INTERSPORT één van ‘s werelds meest toonaangevende retailers van sportartikelen. Ondanks het feit dat elke INTERSPORT-winkel onafhankelijk eigendom is en gerund wordt, is elke winkel er trots op dat ze als geen ander een grondige kennis hebben van hun lokale klant en sportclubs – wat betekent dat ze in staat zijn om het beste advies, begeleiding en waarde voor iedereen over al hun diensten en producten te bieden.

SAMENVATTING

 • Digital shoe shelves met datatracking
 • Indrukwekkende window displays
 • Groot aanbod van in-store schermen
 • Branded muziekprogramma
 • Complete audio-visuele hardware
 • Geurmarketing
 • Herinrichting omroepstudio

DOELSTELLING

INTERSPORT wil de consument nog meer centraal stellen en de leidende multi-category retailer in sportartikelen worden. Daarom zochten ze naar een holistische in-store oplossing om de band met hun doelgroep te versterken. Als de preferred partner voor in-store media-oplossingen van het merk, werkt Mood Media al een aantal jaren samen met INTERSPORT-winkels over de hele wereld om hun oplossingen voortdurend te verbeteren naarmate nieuwe technologieën en consumenteneisen ontstaan.

OPLOSSINGEN

DIGITAL SHOE SHELVES

De footwear walls voor hardloop- en trainingsschoenen werden geïdentificeerd als een belangrijk gebied om veel te winnen bij de doelgroep van het merk en tegelijkertijd de omzet te vergroten.

Mood ontwierp een Lift & Learn-oplossing voor de schoenenwand voor implementatie in de belangrijkste INTERSPORT-winkels die helpt bij het creëren van een geheel nieuwe klantreis, gebaseerd op de behoeften van de consument en zijn voorkeuren voor activiteiten. De oplossing stelt het INTERSPORT-personeel in staat om met de consument in contact te treden en zich te concentreren op het wie, wat, waar en waarom van hun loop- of trainingsactiviteit. De wanden zorgen voor navigatiegemak en productinformatie voor de consument en stellen het personeel in staat hem te ondersteunen bij zijn aankoopbeslissing.

De volledige INTERSPORT Digital Shoe Shelf oplossing omvat:

  • Wall headers
  • Highlighter kubussen (met statische POS displays)
  • RFID-frame met digitaal scherm + Harmony (SoC)
  • RFID-tags

Mood installeerde schermen van professionele kwaliteit met Harmony (SoC) en Nexmosphere RFID om de oplossing te ondersteunen, en ontwikkelde een tool om bij te houden hoe vaak schoenen worden opgepakt per sectie / per winkel. Dit niveau van datatracking levert waardevolle informatie op voor zowel INTERSPORT als de ondersteunende schoenenmerken en hun respectievelijke marketingcampagnes.

WINDOW DISPLAYS

De aandacht van de klant trekken met digitale schermen in de etalages is een gebruikelijke oplossing binnen het nieuwste INTERSPORT-winkelconcept. INTERSPORT Nederland ging echter nog een stap verder en besloot om al hun winkels uit te rusten met een portrait georiënteerde window display, waarbij alle levering en planning van de content word geregeld via het Harmony Content Management Platform van Mood, om een maximale impact en effect te garanderen.

IN-STORE DIGITAL SIGNAGE

Zodra de klanten de indrukwekkende etalages zijn gepasseerd en de winkel zijn binnengegaan, zijn er in elke INTERSPORT-winkel verschillende in-store displays. Van grote displays en video walls in de Seasonal Campaign Zone, bij de kassa’s en als onderdeel van de Running Experience, tot middelgrote displays in alle Category Zones die relevante content afspelen, en interactieve oplossingen met behulp van touch of Lift & Learn technologie, Mood Media is er trots op alle digital signage oplossingen te hebben ontworpen en geïnstalleerd die het merk nodig had.

BRANDED MUZIEK

Voor het muziekprogramma van INTERSPORT heeft het music supervisor team een op maat gemaakt wereldwijd muziekprogramma opgezet, dat is afgestemd op de retail en het klantenprofiel van het merk. Elke winkel heeft een dagprogramma, wat betekent dat er een andere afspeellijst wordt gespeeld naargelang het tijdstip van de dag, waarbij het tempo en soms zelfs de genres door elkaar worden gehaald.

Voor het merk was het belangrijk om de selectie van nummers zo toegankelijk en herkenbaar mogelijk te houden, maar om een vleugje lokale smaak tot uitdrukking te brengen, heeft elke winkel tot 20% “nationale” tracks in zijn programma opgenomen.

AUDIOVISUELE SYSTEMEN

Interactiviteit in de winkel is altijd een must geweest voor INTERSPORT, en zal dat ook altijd blijven, evenals het vermijden van meerdere platforms om de content te beheren. Alles, inclusief alle indoor schermen, en de Lift & Learn oplossingen, met speciale RFiD tags programmering, werkt met directe connectiviteit via ons eigen Harmony Content Management Systeem, met alle spelers en schermen gesynchroniseerd.

Mood heeft alle audiovisuele hardware in de INTERSPORT-winkels wereldwijd geleverd, geïnstalleerd en onderhoudt deze nog steeds.

GEURMARKETING

Een opwindende nieuwe ontwikkeling zijn onze eerste implementaties en proeven met het gebruik van geur in INTERSPORT-winkels, met name in de afdelingen Outdoor en Voetbal. Mood heeft het merk ondersteund bij het uitvoeren van een reeks tests die de merk- en categoriebekendheid, de financiële prestaties en de conversiepercentages meten.

OMROEPSTUDIO

Als gevolg van de pandemie in 2020 zocht INTERSPORT naar nieuwe manieren om virtueel contact te leggen met hun retailnetwerk en besloot het zijn HQ-kelder in Zwitserland te renoveren om toekomstige virtuele presentaties en kleinere face-to-face vergaderingen te vergemakkelijken. Ze vertrouwden Mood toe om de inspanningen te ondersteunen om de ruimte om te vormen tot een professionele omgeving die hun excellentie in de retail promootte. Mood leverde, installeerde en onderhoudt nog steeds alle audiovisuele hardware in de omroepstudio.

RESULTATEN

Dankzij dit nieuwe winkelconcept en de Digital Shoe Shelves-oplossing zag INTERSPORT de omzet van hun hardloopschoenen met 9% stijgen en het aantal verkochte trainingsschoenen met 31% in hun premium testwinkels!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Verbeter je klantbeleving. Neem vandaag nog contact met ons op.

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.